Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ετοιμάζουν νέα μνημονιακή λαίλαπα με “λαγό” τον Μέργο

g.mergos__article

Ολόκληρη και στο πλήρες της βάθος, η δουλικότητα μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων και υποτακτικών της Τρόικας, ανεδείχθη μετά την θρασύτατη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου. Ο κύριος Μέργος, άφησε να αποκαλυφθεί το πραγματικό, στυγνό και απάνθρωπο πρόσωπο του ακραίου φιλελευθερισμού, στο βωμό του οποίου επιβάλλεται να θυσιαστούν χιλιάδες συμπατριωτών μας.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, καθιστώντας τον εαυτό του βασιλικότερον του Βασιλέως, εξέφρασε την άποψη πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι ακόμη υψηλός (586 ευρώ!), υποδεικνύοντας την περαιτέρω μείωσή του ως όχημα για την επίτευξη της πολυπόθητης και πολυδιαφημισμένης ανάπτυξης. Η ανάπτυξη και η επίτευξή της, θα είναι λοιπόν η αιτία για μια πρόσθετη επιδρομή στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, σε μια καταφανή πλέον επιχείρηση -όπως κατήγγειλε ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή- να επέλθει η κινεζοποίηση του Ελληνικού Λαού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μέργος σύμφωνα με το βιογραφικό του εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983 – 1986).

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου δεν εξέφρασε προσωπικές θέσεις. Άτομα της δικής του πάστας, δεν έχουν το θάρρος να πράξουν κάτι τέτοιο. Ο κύριος Μέργος, ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να εξωτερικεύσει τις μύχιες προθέσεις του πολιτικού του προϊσταμένου, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Κι ο τελευταίος με τη σειρά του, τελεί υπό την ανοχή, αν όχι υπό την ένθερμη συμπαράσταση, του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Επί της ουσίας, η δήλωση Μέργου, δε δύναται να ληφθεί ως προσωπική τοποθέτηση αλλά αντίθετα ως ξεκάθαρη πολιτική και κυβερνητική βούληση.

Το ύφος της δηλώσεως και το περιεχόμενο αυτής αποδεικνύουν το χάος, το οποίο χωρίζει τον Λαό μας από την τρικομματική συγκυβέρνηση. Εκείνο που συζητείται σε χώρους συνάθροισης, το γεγονός δηλαδή πως η πολιτική εξουσία του τόπου ζει κατά τρόπο τινά σε ένα «παράλληλο σύμπαν», φαντάζει σήμερα περισσότερο πραγματικό από ποτέ. Το μισανθρωπικό προσωπείο του φιλελεύθερου, καπιταλιστικού δόγματος, είναι ακριβώς αυτό το οποίο συνοψίζεται στη φράση του γενικού γραμματέα. Μια οικονομική και πολιτική εξουσία, η οποία πλουτίζει από τον ιδρώτα και το αίμα του Λαού μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου και στην αντίπερα όχθη ένας Ελληνικός Λαός να βιώνει την δυστυχία του φιλελευθερισμού, ανήμπορος να αντιδράσει μπροστά στην βαρβαρική επέλαση της οικονομικής εξαθλίωσης που λαμβάνει διαστάσεις ολέθρου.

Η τοποθέτηση για το επίπεδο του κατώτατου μισθού έγινε από τα πλέον αρμόδια χείλη. Στρογγυλοκαθισμένος επί της ασφάλειας του μισθού ενός ανώτατου δημοσίου υπαλλήλου (πάνω από 3500 ευρώ!), αμειβόμενος επιπλέον από δύο ακόμη δημόσιες θέσεις, ο κύριος Μέργος πράττει εκείνο που έπραξαν οι όμοιοί του επί τέσσερις δεκαετίες στον Ελληνικό Λαό: εκτοξεύει το τοκογλυφικό μίσος του προϊσταμένου του κατά των Ελλήνων, εκτελώντας κατά γράμμα και με ιερό φανατισμό το πρόγραμμα της εξοντώσεώς τους. Και θα ρωτήσουν οι τελευταίοι, λίγοι αφελείς που έχουν απομείνει και αρνούνται να κοιτάξουν κατάματα την σημερινή πραγματικότητα: Είναι αυτή δημοκρατία; Ε, λοιπόν ναι, ακριβώς αυτή είναι η δημοκρατία, όπως εκφράζεται διά του καπιταλιστικού μοντέλου διακυβέρνησης! Υπερκέρδη για τους τραπεζίτες, μερτικό στους πολιτικούς απατεώνες και τα στελέχη των υπουργείων, μερίδιο της πίτας στα αστικά κόμματα των αχυρανθρώπων και μαζί στα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα και κάπου στο βάθος του πίνακα, ο λαουτζίκος, να πεινά και να τρέφεται από τα ψίχουλα τα οποία πέφτουν από το τραπέζι των συντελεστών του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης.

Επί τέσσερις δεκαετίες και πολύ περισσότερο από την περίοδο της εισόδου της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, ο Λαός μας προχώρησε σε μεγάλες θυσίες, προκειμένου οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας, να πετύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους. Από διακυβέρνησης Σημίτη ακόμη, οι αριθμοί ευημερούν, οι Έλληνες όμως πένονται, στερούνται του δικαιώματος στην εργασία, χάνουν τις περιουσίες που με κόπο έχτισαν. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να τεθεί ένα οριστικό κι αμετάκλητο ΤΕΛΟΣ στο μισελληνικό σχέδιο των διεθνών κερδοσκόπων. Και το τέλος θα έλθει αναμφισβήτητα, όταν θα εκλείψει και ο τελευταίος θύλακας ξένης επιρροής επί της πολιτικής ζωής της χώρας, όταν δηλαδή θα πεταχτούν στο κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας, οι συντελεστές και τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Ο Ελληνικός Λαός έχει μια τελευταία ελπίδα, απέναντι στην προέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητος. Η στροφή προς τον Λαϊκό Εθνικισμό, είναι η βροντερή απάντηση ενός Έθνους που αγωνίζεται να επιβιώσει, αποτινάσσοντας τα δεσμά του. Η Χρυσή Αυγή είναι ο τρόμος στα χείλη των υπεύθυνων της δυστυχίας μας. Κι εμείς υποσχόμαστε στoν Ελληνικό Λαό ότι θα τον κάνουμε πραγματικότητα!

Ε. Καρακώστας

ΠΗΓΗ

Exit mobile version