Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύμφωνα με τον κ. Μαζάουερ, η Χρυσή Αυγή, εν αντιθέσει με το κόμμα του Χάιντερ στην Αυστρία και του Λεπέν στη Γαλλία, έχει καθαρά ναζιστικά χαρακτηριστικά.

MAZOWER
 «Οι πολιτικοί υποτιμούν το φαινόμενο της Ακρας Δεξιάς»

Του Τασου Οικονομου

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας – DEREE, αλλά και μέσα από το Διαδίκτυο και το kathimerini.gr, o φημισμένος ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ ανέλυσε το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα της κρίσης. Με την επιστημονική ματιά του ιστορικού, ο Μαρκ Μαζάουερ άφησε τα μνημόνια στο παρασκήνιο και έφερε στο προσκήνιο το απειλητικό για την Ελληνική κοινωνία φαινόμενο της ανόδου της Άκρας Δεξιάς. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «πολλοί πολιτικοί υποτιμούν την άνοδό της και τη θεωρούν ένα παροδικό φαινόμενο. Δεν είναι αλήθεια. Η Ελληνική πολιτεία δεν δείχνει σημάδια ότι καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης». O κ. Μαζάουερ τόνισε ότι «οι Έλληνες διδάχθηκαν στη μεταπολίτευση την αξία της δημοκρατίας και της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών. Να μην ξεχνάμε το μεγάλο κατόρθωμα της μεταπολίτευσης, το πραγματικό τέλος του εμφυλίου πολέμου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαζάουερ, η Χρυσή Αυγή, εν αντιθέσει με το κόμμα του Χάιντερ στην Αυστρία και του Λεπέν στη Γαλλία, έχει καθαρά ναζιστικά χαρακτηριστικά. Το κοντινότερο ιστορικό ανάλογο της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον ομιλητή, είναι το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας, όπου τη θέση των Εβραίων την έχουν τώρα οι μετανάστες. «Για τη Χρυσή Αυγή είναι η ρίζα όλων των κακών στη χώρα. Η Χρυσή Αυγή υπόσχεται κάτι το οποίο δεν γίνεται: επιστροφή στην αυτάρκεια μετά την αποκήρυξη του χρέους, αλλά ταυτόχρονα, υπόσχονται και αμυντική ασφάλεια για τη χώρα, την οποία δεν θα μπορούν να πληρώσουν».

Εστιάζοντας στην ιστορική διάσταση της κρίσης, υποστήριξε ότι «η σημερινή κρίση, όπως και η κρίση του ’30, μας φέρνει στην ίδια θέση: πώς συμβιβάζεται η δημοκρατία με τον καπιταλισμό. Την τελευταία φορά που υπήρχε αυτή η δυσκολία, χρειάστηκε ένας πόλεμος για να λύσει το ζήτημα και να θεμελιωθεί μία Ευρώπη δημοκρατική».

Αναφερόμενος στην Ακρα Αριστερά, τόνισε ότι δεν αποδέχθηκε ποτέ τη μετάβαση στη μεταπολίτευση, θεωρώντας ότι παραμένουμε σε «καθεστώς δικτατορίας. Παρά το γεγονός όμως ότι δημιουργεί καταστάσεις ανομίας, δεν είναι απειλή για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Αντιθέτως, η Χρυσή Αυγή είναι απειλή για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στο site τους αναφέρουν ότι εμείς εκπροσωπούμε τον λαό. Αυτό που μετράει είναι η φωνή του λαού και ο λαός χρειάζεται τον ηγέτη του. Μου έφερε στο μυαλό τη ρητορική των εθνοσοσιαλιστών της Γερμανίας»ΠΗΓΗ

Ο κ. Μαζάουερ, τον οποίο έχει κατακρίνει ο Νόαμ Τσόμσκι σχετικά με την γενοκτονία των Ινδιάνων, για την οποία δεν λέει λέξη ο κύριος αυτός  (Criticism Mazower was criticised by Noam Chomsky for a “denial of colossal atrocities” after the British historian casually described the genocide of the Native Americans in the United States as “mistreatment”.[3] πηγή),ήρθε στην Ελλάδα να μας κάνει κριτική και να μας πει ότι για όλα τα κακά φταίνει οι κακοί ναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Επίσης, δεν ξέχασε να αβαντάρει τους ομοϊδεάτες του τους Συριζαίους ούτως ώστε να δώσει το στίγμα του. Έχει τόσο πολύ ταρακουνηθεί το σαθρό κατεστημένο, που έχει χάσει αβγά και πασχάλια..

Να του επισημάνουμε και εμείς από την πλευρά μας ότι οι Έλληνες διδάχθηκαν την παρακμή, την διαφθορά και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Τον κατάφορο φασισμό των ΜΜΕ και την λογοκρισία. Δεν τολμάει κανείς να μιλήσει για Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και κατ’ ευθείαν του βάζουν ταμπέλα! Έχουν νιώσει σκληρά στο πετσί τους τον ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ φασισμό της αριστερής κουλτούρας, έναν φασισμό, μπροστά στον οποίο, ο Χιτλερικός Ναζισμός μοιάζει με άπραγη Αρσακειάδα. Όσο για την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών την βιώνουμε όλοι καθημερινά…

Ναι κύριε Μαζάουερ, εμείς εκπροσωπούμε τον Λαό! Αν έχεις αμφιβολίες κάνε ένα γκάλοπ, μία δημοσκόπηση, για το ποιο είναι το πρόβλημα σήμερα στην Ελληνική κοινωνία: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή το ΔΝΤ, η Τρόικα, οι πολιτικοί που έχουν κατακλέψει τα ταμεία και τις εισφορές των Ελλήνων φορολογουμένων; Δεν τολμάς όμως να βγεις στην κοινωνία και να δεις την Αλήθεια, παρά κάθεσαι πίσω από έδρες φιλολογικές και αμπελοφιλοσοφείς ελπίζοντας να κατατρομάξεις τον Ελληνικό λαό! Έρχεσαι δεύτερος και καταϊδρωμένος! Το έχουν προσπαθήσει κι άλλοι ντόπιοι πριν από εσένα και δεν τα κατάφεραν.

Περαστικά σου. Θα σε δούμε στο τρένο…

Υ.Γ.: Άλλωστε, δεν υπάρχει χειρότερος φασισμός από αυτόν που επιχειρούν οι… “προοδευτικοί”, τον μασκαρεμένο φασισμό…

Exit mobile version