Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπουργείο Υγείας εναντίον Ελλήνων για τα φάρμακα

farmakeio__article

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την «ιερά μανία» που έχει καταβάλλει τον Υπουργό Υγείας εναντίον της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να κατασταλεί το Κοινωνικό Έργο της, με πρόφαση μπουρδολογίες και με ουσιαστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των στενών κομματικών συμφερόντων της Νέας Δημοκρατίας. Προτρέπαμε, δε, τον υπουργό να κοιτάξει τα καθήκοντα του, που αφορούν την επίλυση των προβλημάτων του ΕΣΥ και να αφήσει τις μικροκομματικές τακτικές κινήσεις.

Και τι θέλαμε και το λέγαμε; Ο κ. Λυκουρέντζος αποφάσισε να κάνει μια κίνηση και στον χώρο της υγείας. Έτσι, για αλλαγή, για να μην διαδρομίζεται μονίμως πέριξ του πρωθυπουργού, αποφάσισε να ακουστεί το όνομα του υπουργείου του στην επικαιρότητα. Και προφανώς, επειδή μιλάμε για έναν υπουργό της κοινωνικά ανάλγητης και εθνικά επικίνδυνης, Νέας Δημοκρατίας, τα νέα δεν θα μπορούσαν να είναι καλά για τους Έλληνες πολίτες.

Τους Έλληνες πολίτες που καθημερινά συνωστίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να λάβουν τα πανάκριβα φάρμακα που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες, έβαλε στο στόχαστρο το υπουργείο υγείας. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάμε, αφού ο καθένας μας έχει γνώση έστω και μίας τέτοιας υποθέσεως. Οι Έλληνες, αυτοί, που βρίσκονται σε μέγιστη ανάγκη μέχρι τώρα μπορούσαν να πάνε και να πάρουν το συγκεκριμένο σκεύασμα δωρεάν, αφού ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, οι περισσότεροι δε από αυτούς με πολλά ένσημα στο ενεργητικό τους.

Και τι αποφάσισε για αυτούς που έχουν ένσημα, αυτός που ποτέ δεν κόλλησε ένσημα; Ότι θα πρέπει να πληρώνουν αυτά τα πανάκριβα σκευάσματα, το κόστος των οποίων φτάνει μέχρι και τα 3000 € ανά συσκευασία. Όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα από την λίστα των 900 φαρμάκων που ενέπιπταν στην παραπάνω κατηγορία, τα 670 θα πάψουν να συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των παρεχόμενων φαρμάκων και οι Έλληνες αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν αντίτιμο για την παραλαβή τους.

Exit mobile version