Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

troika

Έρχεται βροχή, έρχεται καταιγίδα! Όχι, δεν κάνουμε… μετεωρολογικές προβλέψεις, μιλάμε για την καταιγίδα που έρχεται στα κεφάλια των Ελλήνων που δυστυχούν εξ’ αιτίας του Μνημονίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι οικονομικοί εγκέφαλοι-ανεγκέφαλοι της συγκυβέρνησης αποφάσισαν την αποστολή έως τα μέσα Μαρτίου 2,5 εκατομμυρίων ειδοποιητηρίων σε ισάριθμο αριθμό φορολογουμένων, που έχουν χρέη στο δημόσιο (που οι περισσότεροι αδυνατούν να τα εξοφλήσουν). Με αυτά τα ειδοποιητήρια, ο οφειλέτης θα λαμβάνει γνώση του ακριβούς ποσού που οφείλει και θα καλείται στο… ταμείο. Αν δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, θα ακολουθεί δεύτερο ειδοποιητήριο, με το οποίο θα προειδοποιείται πως θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων, κινητών ή ακινήτων, αλλά και η κατάσχεση μέρους του μισθού του. Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι οι κατασχέσεις μέρους των μισθών θα ισχύουν για μισθούς και συντάξεις 1.000 ευρώ και πάνω, αλλά λέγεται πως αν τα έσοδα δεν είναι τα αναμενόμενα τότε το όριο για κατάσχεση θα πέσει στα 600 ευρώ!

 

Από την άλλη μεριά, καταργείται από τον Απρίλιο το επίδομα γάμου, με αποτέλεσμα όλοι οι παντρεμένοι εργαζόμενοι που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση να δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 10%!

 

Πιάνουμε πάτο στην εξαθλίωση; Πολύ φοβόμαστε πως τα μέτρα δεν τελειώνουν εδώ και πως εντός του έτους μας ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις…

 

(ΥΓ): Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε και λέμε κάθε φορά, να δούμε τις δημοσκοπήσεις από την Άνοιξη και μετά. Τότε θα δούμε ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, ποιο δεύτερο και ποιο τρίτο. Από την άνοιξη, λοιπόν, που αναμένεται να γίνει ο πολιτικός χειμώνας για τη συγκυβέρνηση!

πηγή

 

 

 

Exit mobile version