Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στο αμερικανικό Κολλέγιο της φτωχολογιάς

mazaouer__article

Στο Αμερικανικό Κολλέγιο της φτωχολογιάς κλήθηκε να μιλήσει ο «ιστορικός» Μάρκ Μαζάουερ, προκειμένου να δώσει μια επιστημονικοφανή πτυχή στην προπαγάνδα σύσσωμου του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής. Πριν δούμε και σχολιάσουμε τα τεκταινόμενα της όλης συζήτησης, ας δούμε λίγες πληροφορίες για τον χώρο και τον ομιλητή.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο, επονομαζόμενο και ως “Deree”, διοικείται από τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά. Από το συγκεκριμένο Κολλέγιο έχουν περάσει μερικές πολύ γνωστές μορφές στον χώρο της πολιτικής. Το ποιόν αυτών των μορφών θα το καταλάβετε, αφότου παραθέσουμε τα ονόματα μερικών εξ’ αυτών. Λουκάς Παπαδήμος, Τζέφρυ Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Μάκης, Βορίδης, Νίκος Μπίστης της ΔΗΜΑΡ και Λάτσης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν περάσει από το “Dereee”, ενώ στην λίστα αυτή δεσπόζει και η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, που έλαβε «προλεταριακή» εκπαίδευση στο εν λόγω Κολλέγιο.

Τώρα ας δούμε, εν συντομία, ποιος ήταν ο ομιλητής της εν λόγω εκδήλωσης. Ο Μάρκ Μαζάουερ είναι ο συγγραφέας του ανθελληνικού ρυπαρογραφήματος «Θεσσαλονίκη, πόλη φαντασμάτων», που εκκίνησε την προπαγάνδα του καθεστώτος περί μίας «πολυπολιτισμικής» Θεσσαλονίκης που σφαγιάστηκε από τον Ελληνικό Στρατό κατά την «κατάκτηση» τηςΣύμφωνα με πραγματικές ιστορικές μελέτες το συγκεκριμένο έργο αποδείχτηκε περισσότερο «λογοτεχνικό», παρά ιστορικό, ενώ από την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών είχε αναφερθεί ότι ο συγγραφέας «κάνει λάθη και έχει προκαταλήψεις για οτιδήποτε μη οθωμανικό».

Ποιο ήταν το ακροατήριο του ομιλητή αυτού; Ποιο ήταν το ακροατήριο του στυγνού ανθέλληνα Μάρκ Μαζάουερ; Το ρεπορτάζ της καθεστωτικής φυλλάδας «Τα Νέα» προκαλεί τραγέλαφο, αλλά είναι η πραγματικότητα: «Οι κυρίες, όμως, οι κύριοι και οι νεαροί με τα ράστα άρχισαν να προσέχουν για τα καλά όταν ανέβηκε στο βάθρο, ξέρετε ποιος (σ.σ. εννοεί τον Μάρκ Μαζάουερ).». Το ακροατήριο ήταν, λοιπόν, ένα συνονθύλευμα ανθελληνισμού αποτελούμενο από αφεντικά της παγκοσμιοποίησης (κυρίες και κύριοι του Αμερικανικού Κολλεγίου) και υπαλλήλους της (νεαροί με ράστα).

Αφότου κάναμε τον απαραίτητο πρόλογο ας δούμε και τι ειπώθηκε στην εκδήλωση. Ο Μάρκ Μαζάουερ, λοιπόν, κλήθηκε στο Κολλέγιο της οικογένειας Σαμαρά, για να μιλήσει για τον κίνδυνο που συνιστά για την «δημοκρατία» η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τον Βρετανό (;) συγγραφέα η «δημοκρατία» στην Ελλάδα απειλείται από την Χρυσή Αυγή. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η «δημοκρατία» δεν απειλείται από την άκρα αριστερά και τις τρομοκρατικές ομάδες. «Μετά την χούντα, υπήρχε η 17Ν, απείλησε όμως ποτέ απολύτως σοβαρά τη Μεταπολίτευση; Νομίζω, πως η απάντηση είναι “όχι”. Η ύπαρξη της ήταν ντροπιαστική για τη δημοκρατία, αλλά πλέον, η άκρα αριστερά μοιάζει δευτερεύουσα απειλή σε σχέση με την άκρα δεξιά».

Αποκρυπτογραφώντας τα λεγόμενα του συγγραφέα, έχουμε την ομολογία ότι η αριστερά είναι ο μακρύς και ενίοτε ένοπλος βραχίονας του καθεστώτος της Μεταπολίτευσης, ενώ η Χρυσή Αυγή με τον καθαρό της λόγο και το Κοινωνικό της έργο αποτελεί την απειλή για το καθεστώς της φαυλοκρατίας, της ρεμούλας και της διαφθοράς. Δεν μπορούν να εκληφθούν αλλιώς τα λεγόμενα του Μαζάουερ που έφτασαν να γίνουν εξώφυλλο στην εφημερίδα των απολογητών του μνημονίου, από την στιγμή που η αριστερά μετράει νεκρούς, τρομοκρατικές οργανώσεις και βόμβες. Οι «κυρίες» και οι «νέοι με τα ράστα», τα πιο σάπια, δηλαδή, κομμάτια της κοινωνίας μας, όπως και ο Μαζάουερ και οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι που κάλυψαν την εκδήλωση, όπως και ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης και ο Τσίπρας ας γνωρίζουν πως η δράση της Χρυσής Αυγής υπέρ των Ελλήνων δεν τερματίζεται με αστειότητες, γελοιότητες, προβοκάτσιες και ψέμματα. Όσο θα υπάρχει έστω και ένας Ελεύθερος Έλληνας, θα υπάρχει και η Χρυσή Αυγή. Ας το συνειδητοποιήσουν, επιτέλους.

Κώστας Αλεξανδράκης

πηγή

Exit mobile version