Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται νέο άλμα στα ποσοστά ανεργίας

YYYYYYY1__article

Ακούμε, συχνά πυκνά, αυτές τις μέρες τις μέρες τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα να θριαμβολογούν για τις δήθεν επιτυχίες τους και να προβλέπουν την ταχεία επανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας. Εμείς, από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε πολλάκις δείξει τα τεκμήρια της ψευδολογίας τους, τα οποία δεν φροντίζουν καν να κρύψουν, αφού όλες οι αναφορές για τα έσοδα του κράτους, δείχνουν την σαφή αποτυχία της πολιτικής τους. Αν κοιτάξει δε κανείς και το σημαντικότερο, δηλαδή την εικόνα της Ελληνικής Κοινωνίας, καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα.

 

Τα νέα επίσημα στοιχεία που βγαίνουν, σήμερα, διαψεύδουν για άλλη μία φορά και τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα, αφού σε αυτά φαίνεται πως όχι μόνο δεν έρχεται η «ανάπτυξη», αλλά η Ελληνική Κοινωνία βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην παγίδα της ύφεσης, που της έστησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι υπηρέτες τους, οι πολιτικάντηδες. Η επίσημη πρόβλεψη, λοιπόν, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την πορεία της οικονομίας προκαλεί εκτιμά πως το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει για τη φετινή χρονιά στο 30%.

 

Και μέσα σε αυτή την κοινωνική κατάσταση και με βάση αυτή την πρόβλεψη για 30% ανεργία, το πολιτικό κατεστημένο του τόπου μας, απεργάζεται νέες μειώσεις μισθών, νέες περικοπές και περαιτέρω επιβολή υφεσιακών πολιτικών. Και μετά θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται περί λάθους και όχι περί σχεδίου, συντεταγμένου και επιβαλλόμενου από σκοτεινά κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού. 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία το Νοέμβριο εκτινάχθηκε στο 27% από 26,6% τον Οκτώβριο. Το σύνολο των απασχολουμένων τον Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι έφτασαν σε 1.350.181, ενώ συνολικά ο οικονομικά µη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, με αποτέλεσμα σε ετήσια βάση η ύφεση να διαμορφώνεται στο 6,5%.

πηγή

 

 

 

Exit mobile version