Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ «ΒΙΛΑΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ

423864955

Απόπειρα ανακατάληψης της γνωστής πρώην κατάληψης της οδού Πατησίων (πλησίον του κτιρίου της ΓΣΕΕ), έκανε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής συμμορία αναρχοκομμουνιστών, αποτελούμενη από περίπου 200 άτομα.

 

Οι «κοινωνικοί αγωνιστές» ξεκίνησαν από το χώρο του Πολυτεχνείου (το οποίο παραμένει γιάφκα τους, γιατί εκεί έχει την έδρα του το Indymedia του Σόρος και ο Δένδιας δεν τολμάει να παρέμβει…) κι έφτασαν γρήγορα στο κτίριο, όπου επιχείρησαν με αλυσοπρίονο να παραβιάσουν την πόρτα της εισόδου. Παρενέβησαν, όμως, διμοιρίες των ΜΑΤ και τους απομάκρυναν από την είσοδο του κτιρίου. Εν τέλει, οι παρακρατικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και την κοπάνησαν. Μια από τις ομάδες κινήθηκε προς την πλατεία Βικτωρίας και μια άλλη προς το «άσυλο» των Εξαρχείων.

 

Και βέβαια, η απόπειρα ανακατάληψης δεν έγινε τυχαία, αλλά κατόπιν σαφούς προτροπής του… leader of SYRIZA, η οποία έγινε κατά την ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Ακροπόλ. Ιδού η προτροπή Τσίπρα:

 

«…Και κάθε κοινωνική ομάδα, κάθε ατομικός πολίτης που βρίσκεται εκτός του τόξου αυτής της μειωμένης νομιμότητας πρέπει να πληγεί:

Οι εργαζόμενοι που ζητούν πλήρη εργασία, οι ανυπότακτοι συνδικαλιστές και απεργοί, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι μετανάστες, οι κοινωνικές συλλογικότητες και οι πρωτοβουλίες, οι ατομικοί διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες, οι αντιεξουσιαστικές ομάδες, τα πολιτικά κόμματα, όλοι οι «εκτός τόξου» επιβάλλεται να συκοφαντηθούν ως «κύκλοι ανομίας» και πυροδότες της βίας…

Το τέταρτο και ίσως σημαντικότερο πράγμα που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, από άκρη σε άκρη, δίκτυα, θεσμούς, ομάδες, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Να υποκαταστήσουμε με τον εθελοντισμό μας και την ενεργοποίησή μας, τα κενά που αφήνει το κεντρικό και τοπικό κράτος στη στέγη, στη διατροφή, στην υγεία, στα φάρμακα, στην εκπαίδευση των παιδιών. Να φτιάξουμε πυρήνες ανοικτούς σε όλους τους πολίτες. Δημοκρατικούς θεσμούς αυτοοργάνωσης, σπίτια αλληλεγγύης όπου ο καθένας και η καθεμιά θα μπορούν να καλύψουν ανάγκες. Όχι μόνο ανάγκες επιβίωσης, αλλά και ανάγκες πολιτισμού, ανάγκες ψυχολογικές, ανάγκες συντροφικότητας».

 

Είναι σαφές αυτό που εννοεί ο… ποιητής του συνονθυλεύματος: πρόκειται για τις καταλήψεις, τα «πολιτιστικά κέντρα, στα οποία γίνονται και μαθήματα ζωγραφικής», όπως υποστήριζαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές…

ΠΗΓΗ

 

 

 

Exit mobile version