Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικής Αλεξανδρούπολης

2_(1)__article

Δράση συμπαράστασης, αλληλεγγύης και ενημέρωσης πραγματοποίησε κλιμάκιο Συναγωνιστών της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, σε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών του Κεντρικού και Βορειοδυτικού Έβρου, οργώνοντας κυριολεκτικά μια απόσταση 350 χιλιομέτρων.Πρώτος σταθμός ήταν το χωριό Ρούσσα (Πομακοχώρι), όπου προσφέρθηκε υλική βοήθεια στην μοναδική οικογένεια χριστιανών που έχει απομείνει εκεί. Κατόπιν, το κλιμάκιο των συναγωνιστών επισκέφθηκε την τοπική Εκκλησία του χωριού, που ήταν κλειστή. Στην Ρούσσα οι συναγωνιστές συνομίλησαν με Έλληνες Πομάκους για τα προβλήματα της περιοχής. Τέλος, πραγματοποιήθηκε διανομή εφημερίδων του Κινήματος, καθώς και εντύπου υλικού με τις πολιτικές θέσεις, αλλά και ενημερωτικό φυλλάδιο για την ελληνικότητα των Πομάκων και την ολοένα μεγεθυνόμενη εκμετάλλευσή τους από τους πράκτορες της Άγκυρας. Επόμενος σταθμός του κλιμακίου ήταν το χωριό Θεραπειό, όπου και εκεί παρασχέθηκε υλική βοήθεια σε οικογένεια του χωριού. Στην συνέχεια, στάσεις για διανομή ενημερωτικού υλικού πραγματοποιήθηκαν στα χωριά Μικρό Δέρειο, Κόρυμβο, Μεταξάδες, Αβδέλλα, Πολιά, Λάδη, Μικρή Δόξα, Πάρα, Κυπρίνο, Αμμόβουνο, Φυλάκιο, Βάλτο, Νεοχώρι, όπου κοινή και τραγική διαπίστωση, για όλους τους Συναγωνιστές, ήταν το έντονο φαινόμενο εγκατάλειψης  των εκεί περιοχών από την πολιτεία και την χαρακτηριστική απογοήτευση και απόγνωση στα πρόσωπα των κατοίκων. Από την άλλη, το ζεστό καλωσόρισμα και το χαμόγελο διαγραφόταν χαρακτηριστικά στα χείλη των ντόπιων, μόλις διέκριναν τον δαφνοστεφανωμένο μαίανδρο και την ελληνική σημαία στους Συναγωνιστές του Κλιμακίου.

 

Από την συγκεκριμένη περιοδεία στις παραπάνω περιοχές του Έβρου, οι εικόνες και το συμπέρασμα είναι απογοητευτικό: Πλήρης εγκατάλειψη σε όλα. Εγκατάλειψη σε υποδομές, όπως δρόμοι, γέφυρες, τηλεφωνικά δίκτυα, ιατρεία, σχολεία, υπηρεσίες κ.α. Οι προδότες της Πατρίδας μας, υπακούοντας τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, κατάφεραν να καταστρέψουν την γεωργία και την κτηνοτροφία σε έναν Νομό που θα μπορούσε να είναι πρώτος στην Ελλάδα σε παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Έδιωξαν τους νέους των περιοχών, αφήνοντας τα χωριά έρημα, με τους γηραιότερους ν’ αναπολούν τις εποχές, όπου οι εκεί περιοχές κυριολεκτικά έσφυζαν από ζωή -και συνάμα υπήρχαν δουλειές και ασχολίες για όλους. Με πρόσχημα, λοιπόν, τα μνημόνια οι ανθέλληνες κυβερνώντες έχουν διαλύσει και ερημώσει τις ακριτικές μας περιοχές, μετατρέποντας έτσι την ευλογημένη ελληνική Πατρίδα σε τριτοκοσμικό σκουπιδότοπο και έρμαιο των ορέξεων τους.

 

Μείζον ζήτημα είναι αυτό της μεταφοράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του χωριού Δίκαια, την στιγμή που αυτή σήμερα στεγάζεται σε κτίριο που ανήκει στον εκεί Δήμο και της έχει παραχωρηθεί από αυτόν! Όσο για το χωριό Ορμένιο, υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά πως δεν έχουν δοθεί ακόμα όλες οι αποζημιώσεις στους δυστυχείς πλημμυροπαθείς της περιοχής, ενώ έχουν εγκριθεί τα κονδύλια από το 2012, ενώ οι Δήμοι έχουν προ πολλού εισπράξει τα χρήματα! Περαιτέρω, σε πολλές περιοχές του Έβρου παρατηρείται έντονα το φαινόμενο κλεισίματος υποκαταστημάτων ΔΕΚΟ και άλλων υπηρεσιών, καθώς και αγροτικών ιατρείων, με την δικαιολογία έλλειψης υπηρεσιών… Internet,  που είναι πλέον υποχρεωτική για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (ΕΟΠΥΥ).  Μαζί με αυτά, και ο Ο.Τ.Ε., ο οποίος έχει ξηλώσει τα καρτοτηλέφωνα σε πολλές περιοχές, στερώντας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα επικοινωνίας στους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική άνεση για οικιακή σύνδεση τηλεφώνου! Τέλος, κλείνουν στρατόπεδα, κλείνουν και σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι μαθητές να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τις οικίες τους, για να λάβουν την βασική τους σχολική εκπαίδευση, με τον οικογενειακό προϋπολογισμό από τα έξοδα μετακίνησης να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο.
Τα προβλήματα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Δημιουργούνται και επεκτείνονται τα “κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών”, ειδικά στον πολύπαθο Έβρο, με επεισόδια και εξεγέρσεις, και να απειλείται η ζωή και η ασφάλεια των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής. Επί τούτω, το κλιμάκιο των Συναγωνιστών στην τελευταία του εξόρμηση φρόντισε να δώσει δυναμικό “παρών” μπροστά στην πύλη ενός εκ των “κέντρων”, όπου με φωνή βροντερή υπενθύμισε σε όλους εκεί ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και ότι δεν υπάρχει χώρος, σε αυτή την Χώρα,  για λαθραίους εποίκους και παράνομους μετανάστες! 

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:

 

Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Τετάρτη 19.00 – 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353

 

Exit mobile version