Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

64 νεκροί από βόμβα σε τζαμί στο Πακιστάν… Προσεχώς και στην Αθήνα

tzami

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη βόμβας που οι αρχές πιστεύουν ότι είχε στόχο σιίτες μουσουλμάνους στην πόλη Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν. Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 180, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. Η ισχυρή έκρηξη κατεδάφισε ένα διώροφο κτίριο σε μια πολυσύχναστη και γεμάτη κόσμο αγορά κοντά σε μια συνοικία όπου ζουν μέλη της εθνότητας των Χαζάρων στην πόλη, δήλωσε ο Μιρ Ζουμπάιρ Μαχμούντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην Κουέτα. Επιπροσθέτως, τόνισε: «Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται παιδιά και γυναίκες. Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί διότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

 

Οι λόγοι της βομβιστικής επίθεσης είναι οι θρησκευτικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ σιιτών και σουνιτών, ενώ η εκτός νόμου σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση Λασκάρ ε Τζάνγκβι έχει προβεί σε πολλές αιματηρές επιθέσεις εναντίον σιιτών τους τελευταίους μήνες. Η βομβιστική αυτή επίθεση δεν ήταν η μοναδική που έλαβε χώρα τον τελευταίο καιρό στο πακιστάν, καθώς άλλες δύο συνέβησαν τον περασμένο μήνα και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους. Σε έκθεσή της που δόθηκε στην δημοσιότητα αυτόν τον μήνα η οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι πάνω από 400 σιίτες δολοφονήθηκαν σε «στοχευμένες επιθέσεις» σε όλο το Πακιστάν το 2012.

 

Δυστυχώς αυτά ακριβώς θα είναι και τα περιστατικά που θα αναμένουμε να συμβούν και στην Ελλάδα μετά από την ανέγερση του τζαμιού. Σύμφωνα με τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης το ένα τζαμί που θα κατασκευαστεί, θα πρέπει υποχρεωτικά να αποφασιστεί αν θα ανήκει στους σουίτες ή στους σιίτες. Καθώς βρίσκονται σε συνεχείς αιματηρές συμπλοκές μεταξύ τους, η Αθήνα θα μετατραπεί σε κέντρο πολέμου, ενώ η ζωή των Ελλήνων πολιτών θα βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο. Με λίγα λόγια, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα… Από την άλλη πλευρά, με την ανέγερση τζαμιού, που φυσικά θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες καθώς θα τους παρέχουμε και δωρεάν επίσημο χώρο προσευχής. Κατά τα άλλα, η μνημονιακή κυβέρνηση θα πατάξει την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα…

ΠΗΓΗ

 

Exit mobile version