Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας – Κουβέλης – Βενιζέλος και όλη η αριστερά στο ίδρυμα Καραμανλή

tsipraskaramanlis__article

Η ιδεολογική σύγχυση και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που είναι έκδηλο σε όλη την Ελληνική Κοινωνία. Οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να αναρριχηθούν πάση θυσία στα υπουργικά έδρανα, δείχνουν ότι είναι ικανοί για τα πάντα. Είναι γλυκιά η «κουτάλα», όπως λέει και ο Λαός.

Είχαμε μιλήσει και πριν μερικές μέρες για το ιδιότυπο φλερτ που αναπτύσσεσαι ραγδαία μεταξύ του Τσίπρα και του Κωνσταντίνου Καραμανλή του… πρώτου. Δεν μιλάμε, βέβαια, για φυσικό «φλερτ», αλλά για πολιτικό, αφού όλοι έχουν  μείνει έκπληκτοι με την προσέγγιση του Τσίπρα προς του αποκαλούμενους «καραμανλικούς» ψηφοφόρους. Προ ημερών είχαμε γράψει για τις διθυραμβικές δηλώσεις του Τσίπρα για τον «Εθνάρχη»Τώρα διαβάζουμε στο «Έθνος» ότι πρόκειται να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Εκδήλωση κατά την οποία πιθανότατα θα χειροκροτήσει τους ομιλητές, Ευάγγελο Βενιζέλο, Φώτη Κουβέλη και τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο.

Πως, όμως, δικαιολογείται η σύγκλιση του αριστεριστή Αλέξη Τσίπρα, διοικητή των συνιστωσών, που πριν από λίγες ημέρες έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις υπέρ των αναρχικών καταλήψεων, με τον πρωθυπουργό που είχε καταγγείλει η αριστερά ως ιδρυτή του «αστυνομικού κράτους»; Πέραν του προφανούς ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έλκονται σε οτιδήποτε ανθελληνικό και άρα προφανώς αποτελεί για αυτούς θέλγητρο ο Καραμανλής του «η Κύπρος κείται μακράν», υπάρχουν και σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Έχουμε πολλάκις αναφέρει το γεγονός  ότι το καθεστώς αποτελεί μια συμπαγής οντότητα που αποτελείται από ολόκληρο το περίφημο «κοινοβουλευτικό τόξο, το οποίο διαιρείται σε φράξιες εξυπηρέτησης στενών διαπλεκόμενων συμφερόντων, οι οποίες ονομάζονται «κόμματα». Τα κόμματα δεν κατέχουν ουσιαστικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, παρά μόνο τις προφασίζονται ώστε να κοροϊδεύουν τους αδαείς. Κατά τα άλλα ελίσσονται αναλόγως, προκειμένου να αλιεύουν ψηφοφόρους για να κάνουν την δουλειά τους. Έτσι ο Τσίπρας έχει δημιουργήσει μόνος του την εσωτερική αριστερή αντιπολίτευση εντός του κόμματος του, ενώ ο ίδιος βγαίνει προς άγραν δεξιών ψήφων.

Πρόκειται για ένα ιδιάζον κοινοβουλευτικό παιχνίδι, το οποίο έχουν παίξει κατά καιρούς όλα τα κόμματα του «κοινοβουλευτικού τόξου», προκειμένου να επεκταθούν εντός του «κοινοβουλευτικού φάσματος». Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ή τους «εθνικιστές» της Νέας Δημοκρατίας, φράξιες που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον όταν το κόμμα τους επιχειρούσε άνοιγμα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Εμείς ακράδαντα πιστεύουμε ότι τα κόμματα διχάζουν και ο Σύνδεσμος ενώνει για αυτό καλούμε όλους τους καλούς Έλληνες να ταχθούνε στο πλευρό μας. Στο πλευρό της μοναδικής πολιτικής δύναμης που δεν έχει τακτικισμούς και πολιτικαντισμούς. Που δεν πραγματοποιεί «ανοίγματα» ή «ελιγμούς», ούτε διαθέτει προσωπεία επί προσωπείων για να κοροϊδεύει τους Έλληνες, αλλά αντιθέτως δείχνει μονίμως και εμφανώς το πραγματικό της πρόσωπο σε όλους τους Έλληνες που επιλέγουν να κλείσουν τα τηλεπαράθυρα του ψεύδους.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version