Βραχίονας της εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας είναι οι ισχυρές και αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις. Υπό αυτό το πρίσμα και μέσα στον ευρύτερο ζόφο που μας περιβάλλει, ως θετική εκλαμβάνεται η απόφαση του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. να προβεί στη σύσταση της (ΔΔΕΕ) της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Με την απόφαση αυτή όλες οι Ειδικές Δυνάμεις των τριών όπλων τίθενται υπό ενιαία διοίκηση. Ο φυσικός χώρος δράσης των Ειδικών Δυνάμεων είναι κατά κύριο λόγο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Οι σημερινές συνθήκες, καθώς και οι γεωστρατηγικές απαιτήσεις αλλάζουν συνεχώς, με δεδομένο το γεγονός της επέκτασης των Ελληνικών συμφερόντων προς Ανατολάς και βρίσκονται υπό αναμονή της πολυπόθητης χάραξης της Ελληνικής ΑΟΖ. Έτσι η παραπάνω απόφαση είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει προς εξυπηρέτηση των Ελληνικών συμφερόντων.
Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος θα κριθεί από το πόσο σοβαρά θα ενισχυθεί η προσπάθεια αυτή κατά κύριο λόγο σε οικονομοτεχνική υποστήριξη, από την μνημονιακή κυβέρνηση, που μέχρι τώρα κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Και ακριβολογούμε διαβάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, τις οποίες και παραθέτουμε αυτούσιες για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. ‘’Οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών απεδείχθησαν πολύ πιο θαρραλέες, εδώ και πολύ καιρό και ήδη έχουν κάνει θεαματικά βήματα μπροστά. Άφησαν πίσω ιδεοληψίες ,προκαταλήψεις και στερεότυπα. Το ίδιο έκαναν και οι αυτοδιοικήσεις‘’. Αυτό κατάλαβε ο «λαμπρός διπλωμάτης για τα Ελληνοτουρκικά προβλήματα.
Ότι για λόγους ιδεοληψιών, προκαταλήψεων και στερεοτύπων οι Ήρωες της Κύπρου, των Ιμίων καθώς και οι Έλληνες Αεροπόροι έδωσαν την ζωή τους και όχι για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας κατά του προαιώνιου εχθρού. Ο εξαφανισμένος επί μακρόν υπουργός των εξωτερικών θεωρεί ψυχολογικό το πρόβλημα με την Τουρκία, τοποθετώντας το στη σφαίρα της φαντασίας και όχι σε πραγματική βάση που είναι η ξεκάθαρη αμφισβήτηση Ελληνικού εδάφους. Δεν άκουσε μάλλον για τις σεισμικές έρευνες που προτίθεται να κάνει στην Ελληνική και Κυπριακή υφαλοκρηπίδα το σκάφος που πρόσφατα προμηθεύτηκε. Δεν ενημερώθηκε για τις τουρκικές φρεγάτες και για τις «κρουαζιέρες τους» που φτάνουν ως το Σούνιο. Δεν πληροφόρησαν για τις παραβάσεις – παραβιάσεις, οπλισμένων μαχητικών πάνω από την Εθνικό εναέριο χώρο. Δεν γνωρίζει για τον Τούρκο πρόξενο που αλωνίζει στην Θράκη, προκαλώντας και λέγοντας ότι ο νόμος του Ελληνικού κράτους για τους ιμάμηδες δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Δεν γνωρίζει τίποτα. Τελικά δεν είναι τυχαίος και ο χαρακτηρισμός που του έχει αποδοθεί ως «Κυρίου ΤΙΠΟΤΑ».
Άλλη μια διπλωματική ήττα υπέστη η πατρίδα μας με την υπογραφή της τριμερούς διακρατικής συμφωνίας, σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Αλβανίας – Ιταλίας, με την ονομασία TAP (Trans Adriatic Pipeline). Η Ελλάδα υπαναχώρησε στον βασικότερο όρο που είχε θέσει, που ήταν η χάραξη ΑΟΖ με την Αλβανία και η οποία είχε συμφωνηθεί το 2009, αλλά την ακύρωσε το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας. Έτσι την περασμένη βδομάδα ο ακόμη μια φορά μοιραίος υπουργός των εξωτερικών, υπό τις πιέσεις των υπερατλαντικών “συμμάχων” υπόγραψε την συμφωνία χωρίς να χαραχθεί ΑΟΖ Ελλάδος- Αλβανίας. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να χαράξει ΑΟΖ με ένα κράτος κατσαπλιάδων, φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει με την Τουρκία.
Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις απαιτούνται σίγουρα για την επιβολή της εξωτερικής πολιτικής, κάτω όμως από Εθνικές Ηγεσίες, και σίγουρα όχι από ανίκανες και μειοδοτικές κυβερνήσεις σαν την σημερινή, που έχει καταντήσει την Ελλάδα ένα θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων. Η φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής για την εξωτερική πολιτική βασίζεται στο δόγμα του στρατηγικού βάθους. Η Ελλάς διαθέτει τεράστιο στρατηγικό βάθος, που μπορεί να της εξασφαλίσει ανεξάντλητη ισχύ και διεθνή επιρροή. Το στρατηγικό βάθος της Ελλάδος είναι ο χώρος του Αιγαίου και η θαλάσσια προέκτασή του που φτάνει μέχρι την Κύπρο.Η γεωπολιτική αξία της εν λόγω περιοχής και οι αναξιοποίητες ακόμη πλουτοπαραγωγικές πηγές που περικλείει, μπορούν όχι απλά να λύσουν τα σύγχρονα οικονομικά προβλήματα του κράτους μας, αλλά και να του χαρίσουν περίοπτη θέση στη διεθνή οικονομική και στρατηγική σκακιέρα.