Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιστολή: Όλα οδηγούν στο βάθεμα της ύφεσης μέσω της μειωμένης κατανάλωσης

louketo-_kleiston__article

Η θεραπεία: αύξηση μισθών και μείωση φορολογίας

Η οικονομική μας κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Διαισθητικά  όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική είναι ακριβώς η αντίθετη από την πρέπουσα. Αν θελήσουμε να την αναλύσουμε, βλέπουμε ότι η μείωση των μισθών και των συντάξεων οδηγεί τους πολίτες σε μειωμένη κατανάλωση. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η αύξηση της φορολογίας, οδηγεί και αυτή σε μειωμένη κατανάλωση. Πού οδηγεί όμως αυτή η μειωμένη κατανάλωση φαίνεται ότι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι κυβερνώντες. Με τη μειωμένη κατανάλωση τα μαγαζιά βάζουν τελικά λουκέτο και μένουν οι εργαζόμενοι σ’ αυτά χωρίς δουλειά, αυξάνοντας έτσι την ανεργία. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Επειδή  πωλούνται λιγότερα αγαθά αυτομάτως το ΑΕΠ μειώνεται. Και όχι πάλι μόνον αυτά τα δύο. Οι παραγωγοί μας (με την ευρεία έννοια) αναγκάζονται να παράγουν λιγότερα αγαθά για να αντισταθμίσουν τη μείωση των πωλήσεων και να μη μένουν τα προϊόντα τους απούλητα. Με τη μείωση όμως της παραγωγής αναγκαστικά αδειάζουν θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι πάλι αύξηση της ανεργίας. Εν ολίγοις Η ΥΦΕΣΗ ΒΑΘΑΙΝΕΙ!

Θα μας πουν βέβαια οι κυβερνώντες ότι πρέπει να πληρώνονται οι δόσεις του χρέους και γι’ αυτό χρειάζονται χρήματα. Έχουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρέους (9/10) είναι χρήμα «άυλο», δηλαδή στην πραγματικότητα ανύπαρκτο. Που όμως πληρώνεται σε υπαρκτό χρήμα, δηλαδή σε χαρτονόμισμα, αυτό συγκεκριμένα το χαρτονόμισμα που το κράτος εξοικονομεί με τη μειωμένη μισθοδοσία και την αυξημένη φορολογία. Αυτό είναι άδικο. Υποχρεούται το κράτος να πληρώσει σε χαρτονόμισμα μόνον το μικρό μέρος του χρέους (1/10) που μας έχει δανειστεί σε πραγματικό χρήμα, δηλαδή χαρτονόμισμα και όχι χρήμα «άυλο».

Αν αυτό το τελευταίο γίνει πράξη πληρώνοντας μόνον το 1/10 της κάθε δόσης, θα μπορεί το κράτος ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ  τη μισθοδοσία κατά τα 9/10 του ποσού που έχει αφαιρεθεί από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Και επί πλέον ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ τη φορολογία στο 1/10 όσον αφορά την αύξηση που έχει επιβάλει στη φορολογία λόγω της «τρόικας». Αν γίνουν αυτά, τότε αυτομάτως θα αυξηθεί και πάλι η  κατανάλωση γιατί οι πολίτες ΘΑ ΕΧΟΥΝ χρήματα για να ξοδέψουν. Και αν αυξηθεί η κατανάλωση, ακολουθώντας τους αντίστροφους συλλογισμούς από αυτούς που αναφέραμε, η ύφεση θα αρχίσει ΝΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ σε πρώτη φάση. Δηλαδή θα αρχίσει η ΑΝΑΚΑΜΨΗ της οικονομίας μας. Θα αρχίσει να αυξάνεται το ΑΕΠ και να μειώνεται η ανεργία.

Ποιό κόμμα όμως είναι σε θέση να απαιτήσει από την τρόικα την παραίτησή της από τα 9/10 της κάθε δόσης, εκτός από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Ποιό κόμμα είναι αποφασισμένο να περιορίσει μονομερώς το χρέος στο 1/10 αυτού, εκτός από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Κανένα από τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου»! Και κανείς από τους αρχηγούς των παλαιών κομμάτων δεν έχει το σθένος να κοιτάξει κατάματα την τρόικα και να της πει να πάει στο … Ο Ελληνικός Λαός έχει ξυπνήσει πια. Γι’ αυτό και αγκαλιάζει με ελπίδα τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ένωσε κι εσύ αναγνώστη τις δυνάμεις σου μαζί με τις δικές μας. Είναι επιτακτική ανάγκη για την Πατρίδα μας στις επόμενες εκλογές (που μπορεί και να μην αργήσουν) να υπερψηφιστεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ο άγνωστος Χ

ΠΗΓΗ

Exit mobile version