Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρεσιτάλ ψευδολογίας από τον Σαμαρά

samaras__article

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη “Real News” έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.Προσπαθώντας να κάνουμε μια περίληψη στα όσα είπε θα διαπιστώσουμε τα εξής:

α) Κάνει τον … Αλέκο στην αρχική του διαφωνία με το πρώτο Μνημόνιο. Είναι, ουσιαστικά, σαν να μην υπήρχε ποτέ.
β) Συνεχίζει να παραμυθιάζει τον κόσμο ότι «άμεσος στόχος μας για φέτος είναι να βγάλουμε πρωτογενές  πλεόνασμα», τη στιγμή κατά την οποία έχει κατακρεουργηθεί κάθε έννοια ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης .
γ) Ενώ η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι υποφέρουν κι αυτοί, ο Σαμαράς θρασύτατα υποστηρίζει ότι… θα ληφθούν μέτρα ανακούφισης, κλείνοντας όμως πονηρά το μάτι για αθέτηση (και) αυτών των υποσχέσεων λέγοντας ότι «το πότε θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ξεπεράσουμε  τους στόχους μας». Δηλαδή, ποτέ, προσθέτουμε Εμείς…
δ) Δεσμεύεται, λέει, ότι ο κατώτερος μισθός δεν θα μειωθεί άλλο. Αν κρίνουμε από τις επιδόσεις στο άτυπο άθλημα της … κωλοτούμπας  στο παρελθόν, (και) η δέσμευση αυτή θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.Συν τοις άλλοις, ακόμα και τα 586 ευρώ είναι ένας μισθός ντροπή για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει αξιοπρεπώς.

ε) Παριστάνει τον ”μάγκα” στους αγρότες, την στιγμή που έχει παραδώσει “γη και ύδωρ” στους “νταβατζήδες” (κατά την ρήση του Κώστα Καραμανλή) προκειμένου τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ να προστατεύουν την συγκυβέρνηση του Μνημονίου.
στ) Με μια επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας όχι μόνο καλύπτει τον θρασύτατο  Στουρνάρα, αλλά ουσιαστικά τον επαινεί. Συγκεκριμένα λέει ότι «το σημαντικό είναι ότι ο κος Στουρνάρας εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης, έχει την απόλυτη στήριξη μου και ο ίδιος πιστώνεται μεγάλο μέρος από αυτή την αντιστροφή κλίματος που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες». Αυτά τα λόγια του Σαμαρά αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε διάφορα “πατριωτικά παπαγαλάκια”, τα οποία προσπαθούν να αποσυνδέσουν  τον Σαμαρά (κυρίως) και την κυβέρνηση από τις απάνθρωπες αλχημείες του Στουρνάρα. Ο τελευταίος δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εκτελεί τις εντολές του πρωθυπουργού, όπως παραδέχεται και ο ίδιος στην συνέντευξή του.
ζ) Χαρακτηρίζει την σχέση του με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους ως «Στενή, ειλικρινής και αποδοτική συνεργασία». Το βλέπουμε, άλλωστε, καθημερινά πόσο άψογα συνεργάζονται για την παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την “κινεζοποίηση” του Ελληνικού Λαού.
η) Εμμέσως, πλην σαφώς, ομολογεί ότι η πίεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν καταλυτική για την κατάργηση  του κατάπτυστου  νόμου  Ραγκούση.
θ) Δίνει μάλλον διφορούμενες απαντήσεις στις ερωτήσεις για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, καθώς και για το αν θα ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, στην πρώτη ερώτηση, απαντά ότι : «Δίνονται ήδη και θα δοθούν σε κάθε περίπτωση οι απαντήσεις που πρέπει». Ενώ στην δεύτερη ερώτηση υποστηρίζει : « ό, τι δεσμευθήκαμε να κάνουμε θα το κάνουμε». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή.

Γενικά, στην συνέντευξή του, ο Σαμαράς δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να (ξανα)πεί ψέματα, να στηρίξει τόσο τον ανεκδιήγητο Στουρνάρα όσο και την συγκυβέρνηση υπηρέτη των διεθνών τοκογλύφων.Κρίνοντας τον από το παρελθόν του, αλλά και από τη συνολική φύση του πολιτικαντισμού σ’ αυτήν την Χώρα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα διαψευσθεί, και πάλι, στα τωρινά λεγόμενα του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version