Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

xamail__article__article

Όπως διαβάζουμε στην Βικιπαίδεια, η λέξη ιθαγένεια προέρχεται από το ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ’ ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι) και αφορά το γένος και όχι την εντοπιότητα – τόπο γέννησης / διαβίωσης κάποιου. Ένα άτομο μπορεί να αποκτήσει μια ή και περισσότερες υπηκοότητες, δεν μπορεί όμως να έχει παραπάνω από μια ιθαγένεια ταυτόχρονα.
Άρα τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα στην ιθαγένεια. Ότι και να λέει η Ελληνική ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Η ιθαγένεια δεν δίνεται, δεν είσαι στο γένος Έλληνας, επειδή γεννήθηκες στην Ελλάδα. Το να έχεις την Ελληνική ιθαγένεια, δεν είναι θέμα δικαιώματος, το οποίο το αποκτάς όταν γεννιέσαι εδώ.

Νομίζω πως η ετυμολογία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρανόηση της λέξης ιθαγένειας και χρήση αντί της λέξης υπηκοότητας.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί. Για ποιο λόγο η Ελληνική ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου θέλει να πάρουν την Ελληνική ιθαγένεια, άνθρωποι που δεν την δικαιούνται.

Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, μπορούσα να πάρω την Γερμανική υπηκοότητα, αλλά δεν την επέλεξα. Είχα ιθαγένεια Ελληνική, ήθελα δεν ήθελα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελληνική ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου, λέει πως τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα στην Ελληνική ιθαγένεια. Η ιθαγένεια, το γένος, δεν είναι δικαίωμα, είναι επίκτητη. Έχω Ελληνική ιθαγένεια, άσχετα που γεννήθηκα, αλλά άσχετα και με τον τόπο που ζω.

Μ.Π.

Απάντηση της Χρυσής Αυγής Ναυπλίου σε “ΒΗΜΑ” και ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι οι βουλευτές μιλάνε για μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακόμα και για την κρίση που μαστίζει τη χώρα, αλλά κανένας πολιτικός εκτός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν είπε τίποτα για τους μισθούς των βουλευτών και των υπουργών, που δεν μπορούν να ζήσουν με τα λίγα λεφτά που παίρνουν: Τα 8 χιλιάρικα που παίρνουν, που δήθεν είναι λιγότερα.

Παλικάρια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θέλω να επαναφέρετε το θέμα των μισθών των βουλευτών και των υπουργών, διότι όσο ο λαός πεινάει και βάζει λουκέτα στα μαγαζιά, αυτοί οι λεφτάδες μας μιλούν για δημοκρατία. Λες και αυτοί είναι πιο άξιοι από εμάς.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Δ.Ζ.

Παραλίγο άγριες φάπες στον Δένδια – zougla.gr: Τα άκουσε ο υπουργός

Φοβερό και εντελώς αδιανόητο για κάθε Έλληνα! Το ΚΚΕ προτιμά οι Έλληνες του εξωτερικού να σταματήσουν να είναι Έλληνες και να ενσωματωθούν στις κοινωνίες που έχουν μεταναστεύσει. Ιδού οι δηλώσεις του αίσχους: Υπέρ της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά υπό προϋποθέσεις, τάχθηκε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3ΧΥ.

Για το θέμα αυτό η κα Παπαρήγα είπε συγκεκριμένα: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να υπάρχουν βουλευτές που θα εκφράζουν τα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών. Δηλαδή να εκλέγονται από τους μετανάστες αντιπρόσωποι τους στο ελληνικό κοινοβούλιο». Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε όμως πως αυτό δεν μπορεί να ισχύει για ομογενείς που απουσιάζουν πολλές δεκαετίες από την Ελλάδα.

«Γι’ αυτούς που λείπουν π.χ. 30-50 χρόνια, εμείς προτιμούμε να ενσωματωθούν στην κοινωνία της Αυστραλίας ή της Αμερικής κλπ και να συμμετέχουν ενεργά στα πράγματα της χώρας όπου ζούνε. Και αυτό δεν είναι κακό και δεν είναι αντιπατριωτικό» είπε.

 Γ.Σ.
Υποπλοίαρχος Π.Ν εα
Μέγαρα Αττικής

Θρασύτατοι οι τούρκοι διεκδικούν ελληνικό έδαφος ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Είμαι πλέον καθημερινά επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας αγαπητοί Εθνικιστές και δεν σας κρύβω πως τα περισσότερα , σχεδόν όλα, ΜΜΕ αλλοιώνουν τα γεγονότα ή δίνουν έναν κατευθυντήριο τόνο αποπροσανατολισμού στις εξελίξεις. Σας έχω γράψει ξανά και επανατονίζω το γεγονός πιθανών προκλήσεων από την μεριά της αριστεράς. Μόλις παρακολούθησα το βίντεο με την “επίθεση” που δέχθηκε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ(πάλι με αόρατα χτυπήματα στο πρόσωπο κλπ), ο οποίος δήλωνε πως δεν πρόκειται να μας φοβηθεί μόνο και μόνο για να τον ακούνε διάφοροι παρατρεχάμενοι “επαναστάτες” και να αναθαρρήσουν. Εκεί ποντάρουν οι εγκάθετοι του μαρξισμού. Μία αναταραχή και ίσως κάποιο δικό τους ΘΥΜΑ, για να διαγράψουν ή και να δικαιολογήσουν τόσες εξτρεμιστικές επιθέσεις εναντίον μας. Ισχυροί δεν είναι, είναι όμως αρκετά πονηροί και ιδιαιτέρως στο πώς διαχειρίζονται ένα γεγονός πάντα σε συνεργασία με τα ΜΜΕ. Θέλουν ΠΡΟΣΟΧΗ

ΥΓ Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία που επέδειξαν μέλη και βουλευτές του κινήματος σύμφωνα με τις τελευταίες εγκληματικές- βομβιστικές ενέργειες που δεχθήκαμε.

Α.Β.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ήρωας και Εθνομάρτυρας Γρηγόρης Αυξεντίου – ΒΙΝΤΕΟ

Γειά σας, ονομάζομαι Σοφία , είμαι 25 ετών, μένω Γερμανία εδώ κ 23 χρόνια. Μεγάλωσα Γερμανία και παρ’ όλα αυτά έχουμε ίσως πιο πολύ πατριωτισμό μέσα μας από μερικούς Έλληνες! Πέρσι ήρθαμε με τον άντρα μου Ελλάδα μόνο και μόνο για τρεις μέρες για να σας ψηφίσουμε και μακάρι να επαναφέρετε την Ελλάδα μας πάλι εκεί που της αξίζει. Το πανέμορφο κράτος μας που το έχουν καταντήσει σαν τα μούτρα τους… Οι Έλληνες της Γερμανίας στηρίζουν Χρυσή Αυγή!

Μπράβο σας για όλα τα καλά που κάνετε!

Τ.Ν.

Πώς θα μετατρέψουμε την Ελλάδα του μνημονίου σε ανεξάρτητη ενεργειακή και στρατιωτική δύναμη

πηγή

Exit mobile version