Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Τα άκουσε» για άλλη μια φορά ο Τζέφρυ Παπανδρέου – ΒΙΝΤΕΟ

tzefry1__article

Ένας νεαρός Έλληνας κόλλησε τον Τζέφρυ στον τοίχο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, ένας Έλληνας φοιτητής ζήτησε και πήρε το λόγο και «στρίμωξε» τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στην πολιτική που ακολούθησε. 

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να ταξιδεύει ανά τον πλανήτη και να δίνει διαλέξεις περί οικονομικής πολιτικής και το πώς χειρίστηκε την κρίση στην Ελλάδα, ωστόσο πολλές φορές «τα ακούει» από το ακροατήριό του. Η επίμονη του Έλληνα φοιτητή του πανεπιστήμιου Columbia ανάγκασε τον  Γιώργο Παπανδρέου, να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί το μπάχαλο που επικράτησε επί ημερών του.

Ο φοιτητής τον χαρακτήρισε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας και του ζήτησε να πει «mea culpa» (λάθος μου) και να παραδεχθεί ότι «τα κάναμε θάλασσα».

Ο νεαρός είπε συγκεκριμένα: «Είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας. Ο πάππους σας ήταν πρωθυπουργός, ο πατέρας σας επίσης και μετά εσείς. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις από το 2008 και μετά. Αλλά κάτι πήγε λάθος στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2008. Μπορεί να δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. Δε μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ένα τα κάναμε θάλασσα (σ.σ. we really screwed up η ακριβής του έκφραση). Σαν Έλληνας ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία και μπλα μπλα μπλα…».

Μετά τα πολλά χειροκροτήματα που απέσπασε η ομιλία του φοιτητή ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε να απαντήσει παρά το ότι ήταν λιγότερο χαμογελαστός. «Δεν διαφωνώ μαζί σου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε «Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή… Έχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».

ΠΗΓΗ

Exit mobile version