Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικής: Αθηνών

rak__article

Μια Ιστορική αναδρομή σε μέρες μνήμης Ηρωικές ήταν το θέμα της ομιλίας του συναγωνιστή Παναγιώτη Ραχωβίτη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών. Ένα «ταξίδι» που μας μετέφερε πίσω στο χρόνο, σε μια από τις πιο Ηρωικές σελίδες του Ελληνισμού. Η ομιλία αφορούσε στην 23η Φλεβάρη του 1913, όταν η πόλη των Ιωαννίνων απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό. Η μάχη του Μπιζανίου ήταν η τελευταία αποφασιστική σύγκρουση του Α’ Βαλκανικού πολέμου, όταν τα Ελληνικά όπλα τσάκισαν κυριολεκτικά τον τούρκο κατακτητή και προσέθεσαν την πατρίδα του Μεγάλου Πύρρου στον κορμό του Νεοελληνικού κράτους. Όλα ξεκίνησαν στις 5 Οκτωβρίου 1912, όταν η Ελλάδα κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία, αλλά και στα σύμμαχα κράτη αυτής, Σερβία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Ο Ελληνικός στρατός, που αριθμούσε 130.000 άνδρες ξεκίνησε να απελευθερώσει τα πάτρια εδάφη, και να «ξεπλύνει» την ντροπή της ήττας του 1897. Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ο Ελληνικός στόλος με επικεφαλής τον Ναύαρχο Κουντουριώτη αποτρέπει την περαιτέρω ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων, ενώ μια ακόμα μεραρχία ενισχύει την Ελληνική στρατιά της Ηπείρου. Έτσι ο Ελληνικός στρατός προχωρά για να φτάσει στην κύρια αμυντική τοποθεσία που περιέκλειε το υψίπεδο των Ιωαννίνων, στο τέλος του οποίου υπήρχε το απόρθητο οχυρό Μπιζάνι. Για να καταληφθούν τα Ιωάννινα, το Μπιζάνι έπρεπε να πέσει. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, και με επανειλημμένες επιθέσεις ο Ηρωικός Ελληνικός στρατός καταφέρνει να λυγίσει τις αμυντικές γραμμές των τούρκων, και τελικά να συντρίψει κάθε αντίσταση, καταλαμβάνοντας το θεωρητικά απόρθητο οχυρό στις 20 Φεβρουαρίου. Στις 21 Φεβρουαρίου υπεγράφη και το επίσημο έγγραφο παράδοσης, παρουσία του Ιωάννη Μεταξά, ως πληρεξουσίου του Αρχιστρατήγου.

Ο συναγωνιστής έκλεισε την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του, υπενθυμίζοντας αλλά και τονίζοντας, ότι πριν 100 χρόνια που συνέβησαν όλα αυτά, η Ελλάδα ήταν μια μικρή χώρα, που και τότε χρωστούσε στα διάφορα διεθνή συμφέροντα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Έλληνες, υπό την φωτισμένη Ηγεσία λίγων αλλά λαμπρών Αντρών, να ταπεινώσουν για άλλη μια φορά την τεράστια οθωμανική αυτοκρατορία, και να προσθέσουν μια ακόμα Λαμπρή Σελίδα στην Τιμημένη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Και επειδή η Ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται, και συνήθως γράφεται από τους λίγους αλλά αποφασισμένους, έτσι και η Χρυσή Αυγή και ο Αρχηγός μας είμαστε έτοιμοι, ταπεινώνοντας επίορκους και προδότες, να γράψουμε την δική μας Ιστορία, που θα είναι και πάλι η απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον ξένο ζυγό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής και Βουλευτής του Κινήματος, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μίλησε για τα «παιχνίδια» που παίζονται εις βάρος της Χρυσής Αυγής και για την άνωθεν διαταγή απομόνωσής της, από όλα τα ΜΜΕ. Μας ανέφερε την επιλεκτική ευαισθησία του νόμου και των αρχών για τις εις βάρος μας καταγγελίες, μια ευαισθησία όμως αντιστρόφως ανάλογη, όταν οι καταγγελίες εκπορεύονται εξ ημών προς άλλους, όπου παραδόξως οι αρχές κωφεύουν. Κλείνοντας αναφέρθηκε στα πρόσφατα επεισόδια της Αναβύσσου, για να μας υπενθυμίσει ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συναγωνιστές δεν πρέπει απλά να δίνουμε το ”παρών” αλλά τον καλύτερο μας εαυτό, καθώς ο δρόμος του Αγώνα είναι δύσκολος, η Νίκη όμως είναι δική μας.

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50
Τρίτη Τετάρτη Σάββατο 19:00 – 21:00
2155303112-114

 

 

 

Exit mobile version