Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος για τους αγρότες μας στην βουλή, θυμίζοντας την ρήση του Ίωνα Δραγούμη για την Μακεδονία μας: “Πρέπει να σώσουμε τους αγρότες μας που, στην πραγματικότητα, αυτοί θα είναι που θα σώσουν την Ελλάδα”

YouTube Poster

Την ομιλία σχολιάζει η ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ.
Δράττομαι της ευκαιρίας για να αναφερθώ στη σημερινή ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα.

Μεστός λόγος, χωρίς ίχνος ξύλινης γλώσσας, πηγαίος, με παραδείγματα, με καταγγελίες συγκεκριμένες.
Συγκριτικά με άλλους αρχηγούς που τόρριξαν στο…συναίσθημα και τις ανέξοδες υποσχέσεις, ο κ. Μιχαλολιάκος απευθύνθηκε στους συναδέλφους του σε τρέχουσα, καθημερινή γλώσσα.
Ζωγράφισε την απόγνωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας με τόσο ζωηρά χρώματα, σα να τους είχαμε μπροστά μας.
Αποκάλυψε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από εισαγωγείς κρέατος και γεννημάτων της γης, που τα φέρνουν από την Απω Ανατολή αφού, προηγουμένως, τα “περάσουν” από τα τελωνεία της Γαλλίας και αλλού, ώστε να τα βαφτίσουν ανάλογα και να ξεγελάσουν εμάς, τους καταναλωτές.
Δεν έκρυψε την κακομεταχείριση του αγροτικού μας κόσμου από ντόπιους και ευρωπαίους πολιτικούς με διάφορα τερτίπια ώστε να τους καταστήσουν ανενεργούς για να προωθηθούν τα εισαγόμενα αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης ξένα προϊόντα.
Και, τέλος, ήταν ο μόνος που απαρίθμησε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να “σωθούν οι αγρότες μας που, στην πραγματικότητα, αυτοί θα είναι που θα σώσουν εμάς”, όπως τόνισε, παραφράζοντας τη σχετική ρήση του Ιωνα Δραγούμη.

Σα να φύσηξε φρέσκος αέρας στην από ετών αποστεωμένη σε λόγια και σκέψεις Βουλή μας, όπου τη νομοθετική υποχρέωση των βουλευτών και την παραγωγή Πολιτικής έχουν αντικαταστήσει η μέριμνα για σάουνες, κοπή τριχών κεφαλής, γυμναστικής δίκην σχολείου κλπ.

πηγή

Exit mobile version