Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φυλακή και δήμευση περιουσιών για τους καταχραστές δημοσίου χρήματος

papagerogopoulos__article

Με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και τις ποικιλόμορφες αντιδράσεις που την συνόδευσαν, άνοιξε πάλι η συζήτηση για τα φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η κομματική επέμβαση διόγκωσε και διάβρωσε τον κρατικό μηχανισμό, καθιστώντας τον κατά γενική ομολογία, ανεπαρκή, αναποτελεσματικό και ανίκανο. Το ξεχαρβάλωμα του δημοσίου τομέα, με αποκλειστική ευθύνη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποδείχτηκε περίτρανα και με τον πλέον επίσημο τρόπο με την απόφαση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Κομματικοί στρατοί αργόμισθων κατέκλυσαν τον κρατικό μηχανισμό, απλά και μόνο για να εξυπηρετηθεί η παγιωμένη κομματική τακτική του βολέματος των παρατρεχάμενωνΤις συνέπειες για το Κράτος, τις βιώνει και φυσικά τις πληρώνει σήμερα, ο Ελληνικός Λαός.

Επιπλέον, αν για τα ανδρείκελα των κομματικών μηχανισμών, η είσοδος στη Βουλή υπήρξε το μεγάλο όνειρο (όχι βέβαια για να υπηρετήσουν το Λαό όπως έχουν το θράσος να διακηρύσσουν, αλλά για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα των ιδίων και τρίτων), η συμμετοχή στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούσε το πεδίο προπαρασκευής επί των μεθόδων πολιτικαντισμού, για το επόμενο βήμα. Ο δημόσιος τομέας στάθηκε το πεδίο της ολοκληρωτικής ανάδειξης του σαθρού και φαύλου τρόπου διαχείρισης του δημόσιου χρήματος από τα κόμματα της διαφθοράς και τους ανθρώπους τους. Το κίνητρο της «κονόμας» δε, αποτελούσε την αιτία του παραμερισμού τυχόν πολιτικών διαφορών, ούτως ώστε άπαντες (πλην ελαχίστων ίσως ατομικών -και όχι κομματικών- εξαιρέσεων) να έχουν μερίδιο στην δημόσια πίτα.

Περιουσίες χτίστηκαν από αμόρφωτα και ανίκανα ανθρωπάρια, των οποίων μοναδικό προσόν υπήρξε η τυφλή υπακοή στο κόμμα. Ο ανύπαρκτος έλεγχος ενός κράτους-οπερέτα συνέβαλε τα μέγιστα σ’ αυτό. Ακόμη όμως και όταν εκ παραδρομής ετίθετο ένας δημόσιος οργανισμός ή ο αντίστοιχος τοπικής αυτοδιοίκησης υπό τον έλεγχο των αρμοδίων κρατικών αρχών, το κομματικό κράτος μεγαλουργούσε. Πώς;Κλείνοντας επιδεικτικά τα μάτια στην παρανομία και την ασυδοσία διεφθαρμένων μέχρι το μεδούλι κομματανθρώπων, επιτρέποντας στην ουσία τη καταλήστευση των χρημάτων του Ελληνικού Λαού και βεβαίως τη διαιώνιση του φαινομένου. Δημόσιος τομέας, στενός και ευρύτερος, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά, οι συνδικαλιστικοί τους φορείς έστησαν επί δεκαετίες το όργιο της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και καταλήστευσης των κρατικών ταμείων.

Η σημερινή αναγκαιότητα της εύρεσης ενόχων για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ώστε να κατασιγάσει το αυξανόμενο αίσθημα της λαϊκής οργής, αποδεικνύει το προφανές. Το ίδιο το κομματικό κράτος είναι εκείνο το οποίο υπέθαλψε τους διεφθαρμένους και τις πρακτικές τους επί σειρά ετών. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα άλλωστε, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εκθειάζει δημοσίως προ ολίγων μηνών, τον προσφάτως καταδικασθέντα για υπεξαίρεση χρημάτων, εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας, τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Εκείνη όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και μας πείθει για το γεγονός ότι το όλο σκηνικό της πολυδιαφημισμένης σήμερα κάθαρσης και διαφάνειας είναι στημένο, είναι η προσέγγιση του Κράτους και των προπαγανδιστικών του μηχανισμών, απέναντι στα φαινόμενα της διαφθοράς. Οι κομματικοί μηχανισμοί και τα μέσα ενημέρωσης ξεφορτώνονται εκείνους που έχουν χάσει την παλαιά τους αίγλη στο κόμμα και δεν είναι χρήσιμοι για το μέλλον.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, απαιτεί την απόδοση δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία για όλους τους καταχραστές δημοσίου χρήματος, μεγαλόσχημους και μικρόσχημους. Εν τούτοις, δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε μόνο τις τιμωρίες οι οποίες στις πλείστες των περιπτώσεων δεν αποτελούν παρά ποινές-χάδι για τους ενόχους. Εκφράζοντας το περί δικαίου αίσθημα και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των στερήσεων και θυσιών στις οποίες υποβάλλεται η σημερινή μέση ελληνική οικογένεια,απαιτούμε τη δήμευση των περιουσιών, τις οποίες οι καταχραστές δημοσίου χρήματος έχτισαν με τον ιδρώτα του Λαού μας. Το διακηρύσσουμε στον υψηλότερο τόνο: τα κλεμμένα των κομματανθρώπων να επιστρέψουν στον Ελληνικό Λαό!

ΠΗΓΗ

Exit mobile version