Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιοι τα “παίρνουν” χοντρά από τα καρτέλ στην πολιτική και στη δικαιοσύνη!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H τρόικα είναι μισητή στους πολίτες γιατί την έχουν συνδέσει-και σωστά- με δεινά και αδικίες σε βάρος φτωχών και αδύναμων πολιτών. Εν πολλοίς η τρόικα αδιαφορεί για το μίσος των πολιτών και ενδιαφέρεται για το πως εκείνοι που εκπροσωπεί θα κερδίσουν περισσότερα στην Ελλάδα. Στη λογική αυτή κινείται και το ρεπορτάζ του πασίγνωστου περιοδικού “ΣΠΗΓΚΕΛ” το οποίο καταλογίζει στη Μέρκελ υπερβολική προσήλωση στο κέρδος των γερμανικών πολυεθνικών και συμφερόντων στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη χωρίς να υπολογίζει τι θα συμβεί με τις λαϊκές εκρήξεις στο μέλλον.

Η Ιταλία της Μαφία είναι ένα παράδειγμα. Εκεί η Μαφία βοηθά και εκμεταλλεύεται τη σχέση της με τους πολιτικούς και μαζί τους έχει σχηματίσει ένα πολύπλοκο και πολυεπίπεδο καρτέλ. Αυτό είναι ο στόχος των Ευρωπαίων και στη λογική αυτή έγινε και η δήλωση περί “κλόουν” με στόχο και τον Μπερλουσκόνι, πρωτεργάτη του σχηματισμού των καρτέλ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται τώρα ξανά για χρηματισμό γερουσιαστή, ενώ ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι δίκες για χρηματισμό μέσω δικηγόρων και δικαστών που χειρίζονταν υποθέσεις τόσο της δικής του οικονομικής μηχανής,όσο και αντιπάλων συμφερόντων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η τρόικα στην Ελλάδα σχηματίζει φάκελο για την αντίστοιχη λειτουργία των καρτέλ. Η τρόικα δεν νοιάζεται τόσο για την κερδοσκοπία των καρτέλ αλλά για την αποτυχία δικών της στόχων εξαιτίας της λειτουργίας των καρτέλ.

Ψάχνοντας λοιπόν έχει συγκεντρώσει στοιχεία για ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ πολιτικών και ΔΙΚΑΣΤΩΝ μέσω των καρτέλ. Ο χρηματισμός στους πολιτικούς είναι πολιτικό χρήμα με τη στήριξη και στους δικαστές είναι κυρίως μέσω της πρόσληψης συγγενικών τους προσώπων είτε ως στελεχών,είτε ως δικηγόρων.

Σε πρόσφατη δίκη για καρτέλ το δικαστήριο συνεδρίαζε κατά διαστήματα και στην αίθουσα έπρεπε να είναι μόνο οι διάδικοι.

Είχαν προσέξει όμως ότι ένας ψηλός με ξυρισμένο σχεδόν κεφάλι σε κάθε συνεδρίαση έδινε παρουσία. Τον αναζήτησαν φωτογραφικά και διαπίστωσαν ότι είναι δικηγόρος και μέλος Δ.Σ.  σε εταιρεία που έχει κατηγορηθεί για καρτέλ και ήταν άσχετος με τη συγκεκριμένη δίκη. Γιατί όμως ήταν σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση εντός και στην πόρτα της αίθουσας; Το μυστήριο λύθηκε όταν εθεάθη σε διάλειμμα να πίνει καφέ σε κάπως απομονωμένο χώρο με ένα εκ των δικηγόρων του άλλου καρτέλ και κάποιος τους άκουσε να μιλούν για τη συγκεκριμένη δίκη.

Τι κοινό έχουν οι δυο δικηγόροι; Είναι παιδιά πασίγνωστων δικαστικών λειτουργών! Περιττό να σημειώσει κανείς ότι κερδίζουν όλες τις δίκες εν ριπή οφθαλμού.

Αυτός ο τομέας απασχολεί τώρα την τρόικα. Όχι για την ηθική του διάσταση αλλά γιατί τα καρτέλ πίνουν μεν αίμα από το λαό αλλά εμποδίζουν και την τρόικα να γεμίσει το δικό της ποτήρι από το ίδιο …αίμα!

Όσα ζούμε τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ θα τα ζήσουμε προσεχώς με τη λίστα των καρτέλ. Ιδιαίτερα όταν θα ανοίξουν οι λογαριασμοί των αμοιβών που δίνουν τα καρτέλ στους “συνεργάτες”…

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Exit mobile version