Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΩΡΟΦΗ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

333425234265 (6)

Ένας όροφος χώριζε τους διαρρήκτες από τους ιδιοκτήτες σπιτιού

Με περισσό θράσος δρουν πλέον διαρρήκτες και επίδοξοι κλέφτες στην Κομοτηνή, ανοίγοντας σπίτια και καταστήματα οποιαδήποτε ώρα της μέρας χωρίς να υπολογίζουν τίποτα αρκεί να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή. Δύο περιστατικά που σημειώθηκαν με μικρή χρονική διαφορά σε Κομοτηνή και το χωριό Ιάσιο του Ν. Ροδόπης αποδεικνύουν τη δράση κακοποιών, οι οποίοι δε διστάζουν να τελέσουν αξιόποινες πράξεις, ακόμα και με ρίσκο να γίνουν αντιληπτοί και να συλληφθούν. Στην πρώτη περίπτωση η διάρρηξη σημειώθηκε στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα σε οικία στην περιοχή του ΟΑΕΔ. Οι δράστες, όπως οι πράξεις τους δείχνουν, είχαν βάλει στόχο το διώροφο σπίτι και φρόντιζαν να παρακολουθούν τις κινήσεις των ιδιοκτητών. Βρήκαν ευκαιρία όταν οι ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου έλειψαν από το σπίτι, όχι για να μεταβούν κάπου πολύ μακριά, αλλά μόλις δύο μέτρα επάνω, επισκεπτόμενοι την κόρη τους, η οποία κατοικεί στο δεύτερο όροφο της οικίας. Ήταν γύρω στις 8 το απόγευμα όταν οι άγνωστοι εντόπισαν μία ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και μπήκαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον επάνω όροφο δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, αφού οι δράστες μπήκαν μέσα χωρίς να χρειαστεί να διαρρήξουν κάποια πόρτα, προκαλώντας πιθανόν έτσι κάποιο θόρυβο, αφαίρεσαν ορισμένα χρήματα τα οποία οι ένοικοι είχαν μέσα σε τσάντες και σακάκια και έφυγαν ανενόχλητοι. Η απώλεια για τους ιδιοκτήτες ήταν μικρή, όμως η δυσάρεστη έκπληξη που βίωσαν όταν είδαν αναστατωμένο το εσωτερικό του σπιτιού τους ήταν μεγάλη.
ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ
Στη δεύτερη περίπτωση η διάρρηξη σημειώθηκε σε μονοκατοικία στο Ιάσιο του Ν. Ροδόπης. Οι αλλεπάλληλες κλοπές και απόπειρες που έγιναν το τελευταίο διάστημα θορύβησαν τους λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού. Έτσι με την παρέμβαση συγγενών οι χωριανοί συμφώνησαν να προσλάβουν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, μία πρακτική που ακολουθούν πολλά χωριά του νομού μας, εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας και της ελλιπούς αστυνόμευσης κυρίως σε μικρούς και απομακρυσμένους οικισμούς.
Η συμφωνία για την πρόσληψη του ιδιωτικού φύλακα έλεγε ότι αυτός θα περιπολεί το χωριό της βραδινές ώρες και μέχρι να ξημερώσει. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι πίστευαν ότι θα ήταν ασφαλείς, αφού συνηθίζεται οι κακοποιοί να δρουν τις νυχτερινές ώρες καθώς είναι δυσκολότερο να γίνουν αντιληπτοί.
Διαψεύστηκαν όμως από τον διαρρήκτη, ο οποίος μόλις διαπίστωσε ότι ο σεκιουριτάς τελείωσε την περιπολία του και το χωριό είναι πλέον αφύλακτο, μπήκε σε σπίτι για να πάρει τη λεία του. Οι ιδιοκτήτες ευτυχώς απουσίαζαν εκείνη την ώρα, γύρω στις 8 το πρωί, και έτσι δεν είχαν κάποια δυσάρεστη συνάντηση με τον κλέφτη.
Πάντως αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι τα όποια μέτρα προστασίας δεν είναι αρκετά για να αποθαρρύνουν τους επίδοξους κλέφτες.
Δ.Σ.
ΠΗΓΗ

 

Exit mobile version