Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ούτε μία έρευνα για Κόκκαλη και Ιντρακόμ – Το κράτος κυνηγάει μόνο τους φουκαράδες…

kokalis-akis__article

Μία εξαιρετικά μυστηριώδης υπόθεση πλησιάζει προς το σκανδαλώδες τέλος της αυτές τις μέρες. Αφορά τις συμβάσεις ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ με την Intracom, αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (963,7 εκ. ευρώ για την ακρίβεια). Οι συγκεκριμένες συμβάσεις (8004/97 και 8002/97) συναντώνται, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, ακόμα και σήμερα στην προσπάθεια των εφετών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση Siemens. Το ζητούμενο είναι, βέβαια, ότι 16 χρόνια μετά την σύναψη των συγκεκριμένων συμβάσεων, πλησιάζει η παραγραφή των όποιων κακουργηματικών ενεργειών υπήρξαν στην εν λόγω υπόθεση που ακόμα και σήμερα επηρεάζει έρευνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση δωροδοκίας της Siemens και είχε ομόφωνα ψηφιστεί ότι θα πρέπει να διενεργηθεί προκαταρτική έρευνα σχετικά με την υπόθεση. Μόνο που, όπως αναφέρουν κύκλοι της Δικαιοσύνης, αυτό το ψήφισμα δεν έγινε ποτέ αίτημα της Βουλής προς την Δικαιοσύνη και έτσι η έρευνα δεν ξεκίνησε ποτέ… Και τώρα 2 και πλέον χρόνια μετά το ψήφισμα της βουλής, η υπόθεση πάει γοργά προς την παραγραφή. Αξιοσημείωτο, φυσικά, το γεγονός πως οι βουλευτές που είχαν συμμετάσχει τότε σε εκείνη την επιτροπή, ενώ ψηφίσαν μετά δεν ανησύχησαν ποτέ για το ότι αυτό που ψήφισαν δεν εφαρμόστηκε, ούτε ξανασυζητήθηκε, δείχνοντας εμφανώς το ότι μέχρι την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, τα πάντα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν συνεννοημένα και μιλημένα και οι όποιες διενέξεις ήταν μόνο για τις κάμερες.

Αντιθέτως όλοι αυτοί οι βολευτάδες όταν ψηφίζεται ένας επιπλέον φόρος που βαραίνει τους Έλληνες, φροντίζουν πάντα αυτός ο φόρος να εφαρμόζεται άμεσα και αμείλικτα, αρκεί φυσικά να μην ακουμπάει τους «ημέτερους» που έως και σήμερα παραμένουν στο απυρόβλητο. Φτάσαν δε και στο σημείο τις προάλλες να απαιτήσουν την φυλάκιση των Ελλήνων που χρωστάνε 5.000 ευρώ σε φόρους, ενώ αποδεδειγμένα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός τους, δεν φτάνει στους «ημέτερους» που χρωστάνε εκατομμύρια. 

ΠΗΓΗ

Exit mobile version