Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διεθνούς φήμης κατάντια μας – Η πείνα των Αθηναίων

 

Το ρεπορτάζ της αυστριακής ιστοσελίδας «Die Standard», με τίτλο «Η πείνα των Αθηναίων», περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την κοινωνική εξαθλίωση που μαστίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ιδιαίτερα την Αθήνας και των γυναικών. Σε αυτό αναφέρεται ότι οι νέοι άστεγοι είναι κυρίως γυναίκες της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από την πολιτική λιτότητας, την ώρα που η πορνεία ανέβηκε κατά 1.500%!

 

Η αφήγηση ξεκινά από τη Θεανώ, που βρίσκεται σε κτίριο στην οδό Σοφοκλέους. Οι άνθρωποι πεινούν και στο κτίριο βρίσκουν, μερικοί από αυτούς, ένα κατάλυμα για να μείνουν. Οι περισσότεροι όμως πρέπει να βρουν ένα άλλο μέρος, έξω, σε κάποια πλατεία, για να περάσουν το βράδυ τους. «Μα είναι ποτέ δυνατό να κοιμηθεί κανείς με παρέα των θόρυβο 650.000 κατοίκων;», ρωτάει ο ρεπόρτερ Ernst Kaiser τη Θεανώ και εκείνη δίνει την αυτονόητη απάντηση. Και δεν είναι ο θόρυβος τόσο, όσο το κρύο που καθιστά κάτι τέτοιο αδύνατο. Οι άνθρωποι που περιμένουν στην ουρά του συσσιτίου ή κάποιοι από αυτούς έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν εφημερίδα. Τι διαβάζουν όμως αυτές τις ημέρες; Ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αναπνέουν καλύτερα, ανακουφισμένοι από την ηρεμία στις αγορές. Οι Αθηναίες όμως δεν έχουν κανέναν λόγο να πανηγυρίζουν. Διακατέχονται από ατόφιο κυνισμό γιατί η ύφεση, τα δραστικά μέτρα, η παραπαίουσα οικονομία γενικότερα αφήνουν βαθιά τα σημάδια τους στην Ελληνική κοινωνία. Στο μέσο της Ευρώπης η πείνα επέστρεψε.

 

Αυτή είναι η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο Σαμαράς… Η εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη είναι δυστυχώς μια πικρή αλήθεια για τη χώρα μας. Η πολιτική του μνημονίου έχει καταστήσει τον Έλληνα υποχείριο των ξένων συμφερόντων, καθώς απομυζεί ακόμα και από τα τελευταία πενιχρά του έσοδα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η οικονομική κατάσταση όλο και δυσχεραίνει, ενώ η επιβολή του ανθρωποκτόνου μνημονίου ισοδυναμεί με έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-diethnous-fhmhs-katantia-mas-h-peina-twn-athhnaiwn#.UTXWfKLwmCg#ixzz2MfDYiAqu

 

Exit mobile version