Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλεί ξανά ο (αντι)δημοκράτης Βενιζέλος

venizelos-5702__article

Η όξυνση των προβλημάτων του καθεστώτος το οδηγεί, όλο και περισσότερο, στο να δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό του. Ένα καθεστώς αντεθνικό και αντιλαϊκό, το οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει αποσύρει κάθε ψευδαίσθηση ευημερίας, ασφάλειας και άνεσης από τις ζωές των υπηκόων του. Ένα καθεστώς τεσσάρων, περίπου, δεκαετιών, το οποίο φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια να κρατά σε υψηλά επίπεδα το τέρας του δικομματισμού, δημιουργώντας, κατά καιρούς, διάφορες ’’εναλλακτικές’’ προτάσεις, προκειμένου αυτές να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου. Ο… πολύς Θεόδωρος Πάγκαλος έλεγε πως το Μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Εμείς λέμε ότι μέσα στην δίνη του ωκεανού των προβλημάτων που γέννησε το Μνημόνιο, αυτό έφερε και κάτι καλό: διέψευσε ολοκληρωτικά τον μεταπολιτευτικό μύθο σε όλες του τις εκδοχές, αποδεικνύοντας την πλήρη γύμνια του. Μια απ’ αυτές τις εκδοχές είναι και η δήθεν ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ο πλουραλισμός, ο σεβασμός στην διαφορετική άποψη, η ισονομία στην προβολή των θέσεων των πολιτικών κομμάτων. Η είσοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κοινοβούλιο, πολύ περισσότερο, δε, η συνεχόμενη άνοδός της και η ευρεία απήχησή της σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνικού Λαού, έκανε το σύστημα -σταδιακά αλλά σε σταθερή βάση- να δείχνει πόσο υποκριτικό είναι στα θέματα της ανεκτικότητας και της ειλικρινούς αντιπαράθεσης, διαμέσου της ανταλλαγής επιχειρημάτων.

Από την πρώτη μέρα, σχεδόν, μετά τις εκλογές άρχισαν να ακούγονται διάφορες φωνούλες, οι οποίες επιζητούσαν την απαγόρευση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φωνούλες αυτές αυξάνονται, προερχόμενες μάλιστα από θεσμικά πρόσωπα. Τα πιο πρόσφατα περιστατικά είναι οι δηλώσεις του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, Νίκου Δένδια, και του ’’Ντούτσε’’ του ψυχορραγούντος ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου. Η δήλωση του Δένδια έχει ως εξής: «Η ύπαρξη και η δράση της Χρυσής Αυγής δεν συνάδει με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στο πλαίσιο της αναθεωρήσεως του Συντάγματος, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί μίνιμουμ κριτηρίων για την ανακήρυξη εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Και να αποκλείονται κόμματα που αποδεδειγμένα πρεσβεύουν ρατσιστικές ιδέες και υπερασπίζονται ή αρνούνται ότι συνέβησαν γενοκτονίες, όπως το Ολοκαύτωμα των Εβραίων».

Προφανώς, για τον Δένδια ’’με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος’’ συνάδουν οι υποκλίσεις στις επιθυμίες των διεθνών τοκογλύφων, η σύζευξη με τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα  των ’’νταβατζήδων’’, το προκλητικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η ανάλγητη προώθηση της ’’κινεζοποίησης’’ των Ελλήνων εργαζομένων, ο εξαναγκασμός -πάνω από 3.000 συμπατριωτών μας- σε αυτοκτονία, και η εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών. Για τον λαλίστατο Δένδια είναι παρωχημένη και η μέχρι τώρα πραγματικότητα, ότι το φρόνημα δεν διώκεται παρά μόνον οι πράξεις. Η αλήθεια δεν θα ξεδιπλώνεται, όπως η ηθική επιβάλλει, διαμέσου  δηλαδή του διαλόγου και της μελέτης των Ιστορικών στοιχείων, αλλά από την αισχρή ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης. Με μια ερμηνεία ’’λάστιχο’’ ακόμη και συνθήματα όπως «Ζήτω το Έθνος» ή «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» μπορούν να θεωρηθούν… ρατσιστικά, ενώ οποιαδήποτε αμφιβολία ή άποψη, η οποία θα ξεφεύγει έστω και κατ’ ελάχιστον από την καθιερωμένη Ιστοριογραφία σχετικά με διάφορα συμβάντα του παρελθόντος, θα ποινικοποιείται κι αυτή, σύμφωνα με την πολύ ’’δημοκρατική’’ γνώμη του Δένδια.  

Ο έτερος ’’δημοκράτης’’, ο προσωρινός αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλος, κινούμενος στο γνωστό απύθμενο θράσος που τον διακατέχει, έκανε την εξής απίστευτη πρόταση: «Να μην συνυπογραφεί καμιά πρόταση νόμου, να μην αθροιστεί σε καμιά ψηφοφορία η ψήφος ενός δημοκράτη με ένα φασίστα. Να αποφύγουμε το όνειδος του σχηματισμού πλειοψηφιών με το συντεταγμένο νεοναζιστικό άγημα. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως, γενικότερα σε κάθε κρατικό συλλογικό όργανο, ιδίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι απομονωμένη».

Όταν το, πολλαπλής φύσεως, παχύδερμο με τα χαρακτηριστικά της μεγαλομανίας, του εξουσιασμού και της παντελούς έλλειψης επαφής με την ευθιξία, την ειλικρίνεια και την πραγματικότητα, ομιλεί για την ’’ψήφο ενός δημοκράτη’’, έχει μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό του. Ο ’’δημοκράτης’’ επικεφαλής του (από)κόμματος, το οποίο έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη ’’κλέφτης’’, εννοεί μάλλον τους υπηρέτες ξένων συμφερόντων, τους λαοπλάνους πολιτικάντηδες, τους ψεύτες, τους μιζαδόρους, τους εμπλεκόμενους σε ρεμούλες και πλείστα οικονομικά σκάνδαλα, τους συνεργάτες των πακιστανών. Είναι επόμενο, λοιπόν, ότι η ψήφος και πολύ περισσότερο η ηθική υπόσταση των παραπάνω δεν δύναται να εξισώνεται με τις εκ διαμέτρου αντίθετες ιδιότητες των Πατριωτών, των Ειλικρινών, των Εντίμων, όλων όσων σέβονται τον εαυτό τους. Όνειδος για τον Τόπο αποτελεί το γεγονός ότι ο ανιστόρητος, ανάλγητος και αναίσθητος αυτός τύπος, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο, πλέον, παρά ένα περιφερόμενο πολιτικό πτώμα, που προκαλεί συναισθήματα απέχθειας, αηδίας, αγανάκτησης αλλά και τον γέλωτα… Ο δακτυλοδεικτούμενος -από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων- αποτυχημένος πολιτικάντης, ο οποίος κατάφερε να συντριβεί ακόμη και από τον Τζέφρυ, είναι μεν πολύ ευτραφής από την καλοπέραση και την… μάσα τόσων ετών, αλλά πολύ αδύναμος ηθικά για να μπορέσει να αποδώσει οποιονδήποτε χαρακτηρισμό εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Οι ’’κατηγορίες’’, που θρασύτατα μας αποδίδει ο  αυταρχικός, αλαζόνας και απαράδεκτος αυτός ’’Ντούτσε’’, έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, οι κατηγορίες που αποδίδει  ολόκληρος, σχεδόν, ο Ελληνικός Λαός στο θλιβερό απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ έχουν σαφέστατα ηθικό υπόβαθρο και περιεχόμενο. Γενικότερα, όμως, και πέρα από τις ανυπόστατες -νομικά και συνταγματικά- και ανυπόληπτες -ηθικά και κοινωνικά-αθλιότητες και φαιδρότητες του Δένδια και του Βενιζέλου, πλανώνται πλάνην οικτράν τα διάφορα φερέφωνα του αντεθνικού και αντιλαϊκού καθεστώτος της προδοσίας, της διαφθοράς, της σήψης και της παρακμής, αν πιστεύουν ότι είναι δυνατόν -με τυχόν ’’πραξικοπήματα’’ και εκτροπές από την νομιμότητα και την ηθική- να σταματήσουν τις Εθνικο-Λαϊκές Δυνάμεις στον Αγώνα τους για την απελευθέρωση της Πατρίδας και του Λαού. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/otan-oi-antidhmokrates-prokaloun#.UTZ6mDCeN_U#ixzz2Mi3wHB98

Exit mobile version