Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκική ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, ακόμα ένα βατερλώ του Σαμαρά

erntogan-samaras__article

Μόλις μία εβδομάδα μετά την σύγκληση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μια συνάντηση την οποία ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «σημαντική μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», η τουρκική πλευρά προχώρησε στην κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ, με την οποία αμφισβητεί με τον επισημότερο τρόπο το δικαίωμα των ελληνικών νήσων σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Η αιφνιδιαστική κίνηση της Τουρκίας καταρρίπτει τόσο τον μύθο της «ελληνοτουρκικής φιλίας», τον οποίο υιοθέτησε από τη δεκαετία του 1990 η ελληνική πολιτική σκηνή όλων των τάσεων, όσο και την απορρέουσα ατμόσφαιρα την οποία διαμόρφωσε η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τα αποτελέσματα των επαφών προ εβδομάδος στην Κωνσταντινούπολη.

Όσο κι αν επιχειρεί η ψοφοδεής, ανίκανη και συνάμα άκρως επικίνδυνη συγκυβέρνηση των απατεώνων να διατηρήσει εν υπνώσει τον Ελληνικό Λαό, προβάλλοντας ως απόλυτα επιτυχημένη την συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έρχεται το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών να διαλύσει και την παραμικρή αμφιβολία περί των τουρκικών προθέσεων. Με τη χθεσινή ρηματική διακοίνωση η οποία κατατέθηκε στον ΟΗΕ, σε απάντηση της ελληνικής της 20ης Φεβρουαρίου του 2013, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Δίκαιο της Θάλασσας (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει υπογράψει).

Το δικαίωμα των ελληνικών νήσων σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ απορρέει από το άρθρο 121 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία ενέχει χαρακτήρα εθιμικό, ήτοι δεσμευτικό για τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητος. Σε αντιδιαστολή προς το Διεθνές Δίκαιο η τουρκική πλευρά ενθαρρυμένη από τις παλινωδίες των δουλοπρεπών ελληνικών κυβερνήσεων εμμένει στην πολιτική των «γκρίζων ζωνών», απαιτώντας ουσιαστικά, συνδιαχείριση του Αιγαίου μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό. Το οποίο με απλά λόγια σημαίνει πως τα κοιτάσματα του Αιγαίου ανήκουν από κοινού στις δυο χώρες (Καζάν – καζάν…)!

Η τουρκική κίνηση έρχεται ως φυσικό και αναμενόμενο επακόλουθο της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία χαράχτηκε και υλοποιείται, βήμα προς βήμα, από τον υπουργό των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Κινούμενη γοργά και αποφασιστικά η τουρκική εξωτερική πολιτική φρόντισε να απομονώσει την Ελλάδα από τα γειτονικά κράτη, προχωρώντας σε επιμέρους συμφωνίες με τα κράτη της ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια στιγμή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι δέσμιο της μεγαλομανίας ενός ανίκανου υπουργού, του οποίου μέλημα είναι η οικοδόμηση ενός ηγετικού προφίλ. Επιπλέον, η πάγια θέση των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίζουν την εξωτερική πολιτική με τη σύναψη εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών, αποφεύγοντας να θέσουν με αποφασιστικό τρόπο τις ελληνικές θέσεις, ως θέσεις ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, προκαλεί τη σημερινή εκτόνωση της τουρκικής προκλητικότητος.

Δια της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ, η Τουρκία σαφέστατα και ξεκάθαρα επεκτείνει επί της ουσίας το casus belli το οποίο είχε τεθεί, ως μέτρου αποτροπής του ελληνικού δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Πλέον, το αναφαίρετο ελληνικό δικαίωμα -το οποίο συνάδει με το διεθνές δίκαιο- για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, αποτελεί αιτία πολέμου για την Τουρκία. Κατά τρόπο εκβιαστικό λοιπόν, η Τουρκία επιβάλλει μέσω του άτυπου μα αποτελεσματικού «δικαίου του ισχυρού» την θέλησή της, απαιτώντας την συνδιαχείριση των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Αυτός ήταν πάντοτε και είναι ακόμη και σήμερα ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο κινείται η τουρκική εξωτερική πολιτική, πολλώ δε μάλλον επί τη αναλήψει της θέσεως του υπουργού των Εξωτερικών από τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ένας Νταβούτογλου, ο οποίος αφέθηκε ως ταύρος εν υαλοπωλείο στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων να «οργιάζει», βρίσκοντας μηδενική αντίσταση από τους αναμφισβήτητα πολύ λίγους, Έλληνες υπουργούς των Εξωτερικών.

Η σπασμωδική και φοβική απάντηση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών θα αντιμετωπίστηκε μάλλον με ειρωνική διάθεση από την τουρκική πλευρά. «Θα διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ. Τραγική ειρωνεία βέβαια, το γεγονός πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη της, απαξιώνονται και αποδυναμώνονται από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων, στο βωμό των παράλογων και άκρως επικίνδυνων για την εθνική ασφάλεια απαιτήσεων της Τρόικα. Εν προκειμένω, αποδεικνύεται το βατερλώ τόσο της οικονομικής πολιτικής, η οποία αποδυναμώνει την μοναδική εγγύηση της διασφάλισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, όσο και της εξωτερικής, η οποία βασίστηκε στη λογική του καθησυχασμού των Τούρκων, προκειμένου να αποφευχθούν τα «χειρότερα». Επιπλέον, καταδεικνύεται κατά τρόπο χαρακτηριστικά ωμό, το ναυάγιο των θέσεων των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία επί δεκαετίες κραυγάζουν την αναγκαιότητα του περιορισμού των δαπανών για την Εθνική Άμυνα. Προφανώς ο κύριος Τσίπρας έχει πειστεί από τις συνιστώσες του πως δύναται να αντιπαρατάξει απέναντι στην τουρκική στρατιωτική ισχύ τις μολότοφ των χαϊδεμένων του κόμματός του.

Τεράστιες εν κατακλείδι οι ευθύνες των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών της μεταπολίτευσης. Ακόμη πιο δυσάρεστο όμως, είναι το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να ψεύδεται και να παραπληροφορεί, καθώς μόλις μια εβδομάδα πριν διαβεβαίωνε την ελληνική κοινή γνώμη για το άριστο επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παρά ταύτα δεν διαμορφώνονται από τα τουρκικά σήριαλ των ελληνικών καναλιών, ούτε από μερικές ασήμαντες εμπορικές συμφωνίες, παρά μόνον από τον συσχετισμό των στρατιωτικών δυνάμεων. Η Ιστορία έχει καταδείξει πως η μοναδική διπλωματική γλώσσα την οποία καταλαβαίνει ο ασιάτης εχθρός είναι η αιχμή του ελληνικού δόρατος. Ως εκ τούτου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της εκρίζωσης του πνεύματος ενδοτισμού και ηττοπάθειας από την ελληνική πλευρά, δηλαδή η άμεση απομάκρυνση των ανίκανων από την εξουσία της Πατρίδος. Και ολάκερος ο Ελληνισμός, θα νιώθει τόσο περισσότερο ανακουφισμένος και ασφαλής, όσο το δυνατόν ταχύτερα έρθει η Χρυσή Αυγή του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tourkikh-rhmatikh-diakoinwsh-ston-ohe-akoma-ena-baterlw-tou-samara#.UUCQlByePRM#ixzz2NQnTOMee

Exit mobile version