Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπική Αθηνών

lentzos-toathinon__article

Ο Μακεδονικός Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας ήταν το θέμα της ομιλίας που ανεπτύχθη από τον συναγωνιστή Ηλία Λέντζο, την Τρίτη 12 Μαρτίου, στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών.

 

Ο συναγωνιστής άρχισε την ιστορική αναδρομή σχολιάζοντας και θυμίζοντας τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής που προηγήθηκε των ετών που τοποθετείται ο νικηφόρος Αγώνας των Ελλήνων της Μακεδονικής Γης. Γιατί μπορεί ο αγώνας για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας να ξέσπασε ταυτόχρονα με όλη την υπόδουλη Ελλάδα, η Μακεδονία όμως έμεινε για πολλά χρόνια αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα και το μικρό,νεόκοπο Ελληνικό βασίλειο. Κύριες αιτίες ήταν και η γεωγραφική απόσταση και η διεθνής αρνητική διπλωματική συγκυρία. Ο πόθος, όμως, για ανεξαρτησία και αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού φλόγιζε πάντα τις ψυχές των υπόδουλων Ελλήνων της Πατρίδας του Μεγαλέξανδρου. Έτσι, μετά τη διπλωματική τερατογένεση με την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και της θνησιγενούς μεγάλης Βουλγαρίας αλλά και τα γεγονότα στο Ιλιντεν, οι Ελληνοβουλγαρικές συγκρούσεις ήταν τα γεγονότα που κυρίως χαρακτήρισαν την επαναστατική φωτιά που απλώθηκε σε ολόκληρη την Βαλκανική.

 

Ο συναγωνιστής, αφού τόνισε πως ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν ένας αγώνας Εθνικός για την σωτηρία της Μακεδονίας και του Ελληνισμού, επεσήμανε τις αντεθνικές και ανιστόρητες απόπειρες της εθνοπροδοτικής κομμουνιστικής ”διανόησης” να υποβαθμίσει τις αιματηρές επαναστατικές κινήσεις του ακατάβλητου και ανυπότακτου Ελληνισμού της Μακεδονίας. Ο συναγωνιστής Λέντζος έχοντας φορτίσει και ενισχύσει το εθνικό φρόνημα των παρισταμένων, ολοκλήρωσε την εισήγησή του λέγοντας πως η Μακεδονία ήταν και θα είναι Ελληνική σε πείσμα των όποιων -αντεθνικώς- δρώντων κομπάρσων στον θίασο που έχουν στήσει οι γνωστοί φυγόστρατοι, ριψάσπιδες και λοιποί πολιτικάντηδες του σύγχρονου αλλά σάπιου Ελληνικού κράτους.

 

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50
Τρίτη Τετάρτη Σάββατο 19:00 – 21:00

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-argolidas-serrwn#.UUJIyhyePRM#ixzz2NYQ9OFxe

Exit mobile version