Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τσίπρας στο σχολείο του Σόρος “επαναδιαπραγματεύεται” και πάλι

122670-_g6c8457__article

Μεγαλεία για τον leader of Syriza, Alexis Tsipras, αφού μίλησε χθες στο London School of Economics και του κάνανε δώρο και… καπέλο. Πέραν της αστειότητος του να μιλάει ο δήθεν “επαναστατικός” Τσίπρας στο καπιταλιστικότατο σχολείο του Σόρος, υπάρχει και άλλη μία… πικάντικη λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση. 

Είχαμε πει προ καιρού πως όποτε ο Τσίπρας βγαίνει στο εξωτερικό μιλάει για «επαναδιαπραγμάτευση», ενώ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα μιλάει για «καταγγελία», θυμίζοντας έντονα τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ολετήρα της Ελλάδος, που το έπαιζε ανέτως και με την ανοχή των αμερικανών, ως «αντιαμερικάνος». Την τελευταία φορά, λοιπόν, που βγήκε ο Τσίπρας στο εξωτερικό για να συναντήσει τους διεθνείς τοκογλύφους, είχε μιλήσει για «επαναδιαπραγμάτευση», προκαλώντας την «αριστερή πτέρυγα», όταν μαθεύτηκε το γεγονός. Εν τέλει οπισθοχώρησε και άρχισε πάλι να μιλάει για καταγγελία του μνημονίου. Τα ΜΜΕ πρόθυμα πάντα να προβάλλουν την εναλλακτική λύση του συστήματος, «έπαιζαν» συνεχώς τις δηλώσεις Τσίπρα που γινόταν και πάλι «σκληρός», αφού μίλαγε στους ψηφοφόρους και όχι στους καπιταλιστές που έχει προσκυνήσει.

Μίλησε, λοιπόν, ο Τσίπρας για την λιτότητα που πλήττει την Ευρώπη, διάνθισε τον λόγο του με «σχέδια Μαρσαλ» και άλλα που φυσικά δεν ακουμπάνε επ’ ουδενί το Ελληνικό πρόβλημα. Είπε κιόλας ότι θα πρέπει να «επαναδιαπραγματευτούμε» με τους δανειστές. Συγκεκριμένα, μιλώντας για το ζήτημα της λιτότητας, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει πει ότι η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις πολιτικές, ενώ θα πρέπει παράλληλα να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές.».

Για να δούμε τώρα αν θα επαναστατήσει ουσιαστικά η «αριστερή πτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα επιβεβαιωθούμε – για άλλη μία φορά – όταν λέμε ότι αυτή υπάρχει μόνο και μόνο ως αριστερό άλλοθι, για να μπορεί να κοροϊδεύει τον κοσμάκη ο Τσίπρας και οι φίλοι του στα ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-tsipras-sto-scholeio-tou-soros-epanadiapragmateuetai-kai-pali#.UUObPRyePRM#ixzz2NeHfxbM4

Exit mobile version