Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο νόμος αυτός που θέλετε να περάσετε θα είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επενδυτών

YouTube Poster

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ (Ειδική Αγορήτρια του Λαϊκού Συνδέσμου – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ): Ο νόμος αυτός που θέλετε σήμερα να περάσετε και θα τον περάσετε είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επενδυτών και αυτό δεν είναι διαπίστωση που κάνει κανείς διαβάζοντας τα άρθρα, αλλά το ομολογείτε και οι ίδιοι στην Αιτιολογική Έκθεση στο σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις» στη σελίδα 3 στην παράγραφο που χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Με τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις παρέχονται επίσης τα αναγκαία θεσμικά εργαλεία στους μεγάλους επενδυτές, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των δημοσίων κτημάτων προς όφελος της εθνικής οικονομίας». Η εθνική οικονομία, λοιπόν, δεν θα ορθοποδήσει με το να έρθουν εδώ εμίρηδες και ξένοι επενδυτές.

Η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της εθνικής παραγωγής και των εθνικών επενδύσεων. Τα Χρήματα τα οποία εισέπραττε το κράτος τα τελευταία 39 χρόνια αντί να τα κάνει βίλες και πισίνες, έπρεπε να τα είχε επενδύσει καταλλήλως. Φυσικά τίποτα δεν έγινε από όλα αυτά και είμαστε τώρα εδώ με ένα Μνημόνιο, το οποίο πρέπει να καταγγελθεί και να αρχίσουμε από την αρχή να κάνουμε εμείς σαν ελληνικό κράτος επενδύσεις και όχι οι ξένοι.

Στο άρθρο 9, ο διαχωρισμός που επιχειρείται βάζοντας σε πρώτη μοίρα την τουριστική βιομηχανία μας βρίσκει αντίθετους, διότι η ανάγκη να εξυπηρετούνται από έναν και μόνο φορέα πρέπει να αφορά όλο τον τομέα της πρωτογενούς ανάπτυξης είτε είναι η γεωργία είτε είναι η κτηνοτροφία είτε είναι η προηγμένη τεχνολογία.

Στο άρθρο 11, τα φορολογικά κίνητρα επενδύσεων τόσο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο όσο και στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχής πιστώσεων και άλλες διατάξεις, αναφέρουν φορολογικές ελαφρύνσεις για συγκεκριμένες επενδύσεις και αφήνουν εκτός συναγωνισμού τον Έλληνα μικρομεσαίο επιχειρηματία έρμαιο της οικονομικής κρίσης, που σε λίγο καιρό αναγκαστικά θα απορροφηθεί ή καταργηθεί ανήμπορος να ακολουθήσει τα τεράστια καρτέλ, τα οποία στήνονται στην Ελλάδα.

Στο άρθρο 13, από τη στιγμή που δημιουργείται υπηρεσία μίας τάσης για την διεκπεραίωση των διαδικασιών έκδοσης όλων των αδειών που απαιτούνται για την επένδυση, θέτετε σε κίνδυνο το ζωτικό περιβάλλον της χώρας μας μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάλογες περιβαλλοντολογικές μελέτες που απαιτούνται, ενδεχομένως, και τα αρχαιολογικά ευρήματα, όταν δεν απαιτείται η παρουσία αρχαιολόγου στις ανασκαφές. Εν ολίγοις, με το νομοσχέδιο αυτό τα ισοπεδώνετε όλα.

Στο άρθρο 15, σε μια περιοχή ιδιαιτέρου κάλλους από το Σ.Ε.Φ. μέχρι το Σούνιο διαμορφώνετε το πλαίσιο χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς να τηρηθούν οι απαραίτητες πολεοδομικές διατάξεις και οι περιβαλλοντολογικές προϋποθέσεις, προκειμένου σε μηδενικό χρόνο και με οποιοδήποτε κόστος να εκπληρώσετε τα συμφέροντα των ξένων επενδυτών πάντα ή των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στο άρθρο 17, το έχουμε και το ξαναλέμε, ότι η μόνη στρατηγική επένδυση την οποία η Χρυσή Αυγή μπορεί να σκεφθεί για το Αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι μείνει ως έχει. Να χρησιμοποιηθεί ,δηλαδή, αποκλειστικά και μόνο σαν αεροδρόμιο είτε στρατιωτικό είτε εκτάκτου ανάγκης είτε για τις ανάγκες διαφόρων αερολεσχών. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η οποία δεν έχει δύο αεροδρόμια – και στη δική μας περίπτωση είναι απαραίτητο – διότι όπως ξέρουμε το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»  δεν είναι ελληνικό, αλλά ανήκει σε ξένα συμφέροντα και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μην έχουμε καθόλου αεροδρόμιο.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι έχουν γίνει και νέες προσφυγές κατά της μετάβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, της Μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής. Αυτή τη φορά τις προσφυγές υπογράφουν οι Δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης και Αλίμου και οι σχετικές τους αιτήσεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν καταθέσει στο Σ.τ.Ε. για το ίδιο θέμα και κάτοικοι του Ελληνικού και έχει βγει απόφαση από το Σ.τ.Ε., ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο.

Στο άρθρο 18, προβλέπεται προκαταβολή επιχορήγησης με προσκόμιση εγγυητικής επιστολής προσαυξημένης από πιστοδοτικά ιδρύματα της Ε.Ε., αλλά όχι από ΕΤΕΑΝ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να μην μπει σε κίνδυνο η επένδυση. Με άλλα λόγια, δηλαδή, το ίδιο το κράτος είναι αφερέγγυο.

Στο άρθρο 19, που λέει για «παροχή φορολογικών κινήτρων μόνο για μεγαλοεπενδυτές», αποδεικνύεται έμπρακτα, όταν για επενδύσεις άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ δίνεται η δυνατότητα της χρήσης του άρθρου 4 του ν. 3908/2011, το οποίο σημαίνει απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος. Δεν ισχύει για κάποιον που θέλει να επενδύσει λιγότερα χρήματα, οπότε εξοντώνονται όσοι μικρομεσαίοι έχουν απομείνει.

Στο άρθρο 20, αναφέρεται η βελτίωση θεσμικού πλαισίου. Ποιού πλαισίου; Μέχρι τώρα για να περάσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) θα έπρεπε να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη. Εκατό νόμοι να περάσουν, εάν δεν τροποποιηθεί η λειτουργία του δημοσίου συστήματος, των ανθρώπων που το απαρτίζουν και να υπάρξουν αξιοκρατικές διαδικασίες, καμία επένδυση και κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό για την ανάπτυξη αυτής της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή επανειλημμένως έχει πει, ότι η κρίση  είναι πρωτίστως ηθική και θεσμική και δευτερευόντως οικονομική.

Στα άρθρα 26 – 30 δεν μας έπεισε η απάντηση που δώσατε στους προλαλήσαντες ότι δεν είναι για ψηφοθηρικούς λόγους, διότι στα άρθρα αυτά αναφέρεστε για την υπαγωγή στον επενδυτικό νόμο συγκεκριμένων εταιρειών. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προτίμησή σας να υπαχθούν εταιρείες, οι οποίες χρήζουν της εύνοιας του Πρωθυπουργού και αναφερόμαστε στην Εταιρεία «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.», λες και είναι η μόνη επιχείρηση στην Ελλάδα, που έχει την ανάγκη ενίσχυσης και υπαγωγής σε επενδυτικό σχέδιο.

Ακολουθείται πιστά τη συνήθη τακτική σας όπως και στο άλλο νομοσχέδιο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχής πιστώσεων και άλλες διατάξεις» φωτογραφικά και χωρίς ντροπή και κατ΄ εξαίρεση γίνεται ειδική μεταχείριση στο Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», το οποίο αφορά την αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Αυτό έπρεπε να αφορά και να γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά δεν το βλέπουμε γιατί λειτουργείτε τοπικιστικά και καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όσον αφορά την Εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» σύμφωνα με δημοσιεύματα διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει ούτε επενδυτής ούτε σύμβαση.

 

Exit mobile version