Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική κρίση

fagito-skoupidia__article (1)

Δυστυχώς, η καθημερινότητα μας είναι κατακλυσμένη από αρνητικές ειδήσεις και οικονομικά γεγονότα, τα οποία σχολιάζονται για ελάχιστα λεπτά στα διεφθαρμένα ΜΜΕ, παρόλο που η εφαρμογή τους θα επηρεάσει την ζωή των Ελλήνων για πολλές δεκαετίες. Τα στοιχεία (όπως δημοσιεύθηκαν στο Έθνος της Κυριακής 3 Μαρτίου) «μιλούν» από μόνα τους.
 Ενώ το 1ο μνημόνιο προέβλεπε για το ΑΕΠ της χώρας μείωση 4%, 2,6% και αύξηση 1,1% και 2,1% για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013 αντίστοιχα, η πραγματικότητα είναι ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,9%, 7,1%, 6,5% για τα ίδια χρόνια, και προβλέπεται να μειωθεί άλλο ένα 4,5% το 2013!
 Αυτό σημαίνει, σε απόλυτα νούμερα, ότι από τα 230,8 δισ. € ΑΕΠ, που προέβλεπε το μνημόνιο για το 2010 και 234,9 δισ. € το 2013, το πραγματικό ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 222,15 δισ. για το 2010 και θα κλείσει στα 183 δισ. το 2013!
 Έπεσαν έξω κατά 53,8 δισ. €, φέρνοντας το ΑΕΠ στα επίπεδα του 2004!

 

Η φτώχεια, όπως και αν αυτή ορίζεται ή αντιμετωπίζεται μέσα στον ιστορικό χρόνο, υπήρξε πάντα η αποκλειστική συνοδός της εξουσίας του πλούτου. Αν σήμερα τα οικονομικά και τα στατιστικά μεγέθη την ορίζουν, ανά χώρα και κοινωνία, ως την έλλειψη πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρώπινων αναγκών, τα μεγέθη αυτά και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν υπήρξαν πάντα συγκεκριμένα, ούτε επαρκώς διακριτά και μετρήσιμα. Στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, έτσι όπως την οραματίζονται κάποιοι, η παντελής διάλυση όλων των κοινωνικών δομών του κράτους, εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, με τελικό σκοπό την άλωση της Εθνικής μας συνείδησης, μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης. Τα νέα μέτρα, ανάλγητα όπως πάντα, μπαίνουν στην τελική φάση με τον τραπεζίτη Υπουργο οικονομικών, να ανακοινώνει κυνικά, την πρόσληψη Κυνηγών Κεφαλών στις εφορίες, με μισθό ανάλογο της παραγωγικότητας τους.

 

Εχθρός, ο ανήμπορος Ελληνικός λαός, που υπομένει τα πάνδεινα από μία συγκυβέρνηση τραγική με στόχο τις υπολειπόμενες καταθέσεις της μικροαστικής Τάξης, έτσι όπως αυτή ορίζεται σήμερα. Παρά την αύξηση κατά 33,2 δισ. € των επιπλέον μέτρων που «αναγκάστηκαν» να υλοποιήσουν από το 2010 μέχρι και σήμερα, τα 25,3 δισ. σε μέτρα δημοσιονομικής  προσαρμογής, που προέβλεπε το 1ο μνημόνιο, έγιναν 58,5 δισ. € με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Τα ίδια συνεχίζονται και στις προβλέψεις για την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία έχασε αυτή την τετραετία 38,9 δισ. €, έσοδα που λείπουν τόσο από την αγορά, όσο και από το δημόσιο ταμείο και το σύστημα ασφάλισης.

 

Η φτώχεια είναι η κόκκινη σέλα στο άλογο της κάθε εξουσίας και πάνω της κάθεται ο πλούτος που «ευεργετώντας» χαλιναγωγεί. Όταν όμως η χαλιναγώγηση των εξαθλιωμένων δεν ήταν πλέον δυνατή ή όταν οι αόρατοι διεκδικούσαν και γίνονταν ορατός κίνδυνος, καθώς πλήθαιναν κατά εποχές μετά από την αποδιάρθρωση της ευημερίας, η αντίληψη για τους φτωχούς και η αντιμετώπισή τους άλλαζε δραματικά. Προβάλλεται πλέον η πολλαπλή επικινδυνότητα της φτώχειας για την κοινωνία. Η φτώχεια θα θεωρηθεί η μήτρα της επανάστασης. Η νεωτερικότητα, μάλιστα, θα δημιουργήσει αστυνομικά, σωφρονιστικά ή και ανά περίπτωση ανθρωπιστικά συστήματα αντιμετώπισης, οι δε ανακριβείς τρόποι θεώρησης του κοινωνικού αποκλεισμού θα κυριαρχήσουν. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έρχεται τώρα που αλυχτούν οι λύκοι, τώρα που η σαπίλα έφτασε στο τελευταίο κομμάτι τού σώματος μας, τώρα πού το τηλεοπτικό σόου περιφέρει πολιτικά ανδρείκελα σε φυλακές, τώρα που το σκοτεινό σύννεφο σκίασε την ψυχή μας.

 

Παναγιώτης Παγκάκης,οικονομολόγος
Τ.Ο. Καρδίτσας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-oikonomikh-krish-echei-metatrapei-se-anthrwpistikh-krish#.UUg3zdbwmCg#ixzz2NyjqSd00

Exit mobile version