Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Κακόμοιροι” ρομά συνελήφθησαν για δολοφονία 89χρονου

listes__articleΣυνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια δύο ρομά για συμμετοχή σε σπείρα ληστών, που στις 28-1-2013 χτύπησαν 89χρονο στο Μαρούσι έξω από την οικία του με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα. Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 25χρονο ρομά, ενώ στην ίδια σπείρα συμμετείχαν δύο ακόμα αλλοδαποί που κυκλοφορούν με ταυτότητες που φέρουν διαφορετική χρονολογία γέννησης. Σε βάρος των μελών της σπείρας ασκήθηκε ποινική δίωξη, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών από κοινού και της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ οι κατηγορούμενοι, εφάρμοζαν ειδική μεθοδολογία δράσης.
Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, διέκοπταν τις βράδυνες ώρες την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρώντας τις ασφάλειες από τους εξωτερικούς μετρητές της Δ.Ε.Η. Στη συνέχεια, επιτίθεντο αιφνιδιαστικά στους ενοίκους, οι οποίοι εξέρχονταν από την οικία τους για να ελέγξουν τη «βλάβη» και ασκώντας σωματική βία, εισέρχονταν στους εσωτερικούς χώρους όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας. Στην προαναφερθείσα επίθεσή τους οι δράστες, είχαν προκαλέσει τόσο σοβαρά τραύματα στον 89χρονο ηλικιωμένο, ο οποίος αρχικά είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά, μετά από λίγες ημέρες, κατέληξε.

Αυτή ακριβώς είναι η δράση των «ευπαθών» κοινωνικών ομάδων…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sok-roma-dolofonhsan-89chrono-sto-marousi#.UUns9xfwmCg#ixzz2O6MzEkEB

Exit mobile version