Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Γεωργιάδη από το ΕΛΑΜ

theofilosΚατάμεστα ήταν τα γραφεία Λευκωσίας την Παρασκευή 15 Μαρτίου, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Σάββα για την ζωή, το έργο και την δολοφονία του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη.
Το αφιέρωμα ξεκίνησε με τα μαθητικά χρόνια του Θεόφιλου, την στρατιωτική του εκπαίδευση και τις σπουδές του. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της επιστροφής του στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα τον ρόλο του στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως λειτουργός τύπου στον τομέα των Τουρκικών Θεμάτων. Παράλληλα, επεξηγήθηκε ο σημαντικός του ρόλος στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα των Κούρδων αλλά και η έντονη σύγκρουση του με το τουρκικό κράτος. Η συμβολή του μέσω διαλέξεων, εκδηλώσεων και συνεντεύξεων για το Κυπριακό, για τον αγώνα των Κούρδων, για τα δικαιώματα του Ελληνισμού και το Αρμενικό ζήτημα είχαν ως κοινό παρανομαστή την αποκάλυψη του βρώμικου και απάνθρωπου προσώπου του τούρκικου κράτους-δολοφόνου.
Αυτή η δυναμική και δραστική συνεισφορά του Θεόφιλου ήταν που προκάλεσε την ανησυχία στις Μυστικές Υπηρεσίες Τουρκίας (ΜΥΤ), οι οποίες έβλεπαν το πολιτικό κόστος που πλήρωνε το καθεστωτικό τους κράτος μέσω της δράσης του Θεόφιλου. Στην ομιλία του ο συναγωνιστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αποκαλύψεις του Θεόφιλου οι οποίες προκάλεσαν τρόμο και πανικό στην Τουρκία. Αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν στο Διεθνές Συνέδριο των Βρυξελλών, όπου διοργανωτής ήταν ο ίδιος ο Θεόφιλος. Εκείνες τις δύο μέρες του συνεδρίου, τόσο οι παρευρισκόμενοι όσο και ο έξω κόσμος καταδίκασε την Τουρκία για φασισμό, ρατσισμό, τρομοκρατία, εθνικό ξεκαθάρισμα, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Η ομιλία, έκλεισε με την περιγραφή της δολοφονίας του Θεόφιλου η οποία διεξήχθη επτά μέρες μετά το προαναφερθέν συνέδριο. Ο συναγωνιστής μίλησε τόσο για τους εκτελεστές του όσο και για τους ηθικούς αυτουργούς της στυγερής και άνανδρης δολοφονίας του ήρωα. Συμπέρασμα της ομιλίας ήταν ότι οι μόνοι που αντιστέκονται σήμερα στις τουρκικές προκλήσεις είναι οι Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), οι οποίοι αγωνίζονται για μια Κύπρο Ελεύθερη και αναπόσπαστο κομμάτι μιας μεγάλης και ισχυρής Ελλάδος.
Μετά το τέλος της ομιλίας για τον ήρωα, τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Γεάδης Γεάδη, υπεύθυνος Τ.Ο Λευκωσίας. Ο συναγωνιστής, συντόνισε τον σχολιασμό και την συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στην επικαιρότητα, για την κρίσιμη φάση που περνά η πατρίδα μας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να αντισταθούμε στους διεθνής τοκογλύφους και στα εγχώρια τσιράκια τους.
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/theofilos-gewrgidahs#.UUotqxyePRM#ixzz2O7QrE0Ie

Exit mobile version