Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικής Αθηνών

probolh1__article

Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών προβολή για τον Μακεδονικό Αγώνα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, μέσω της προβολής, να μάθουν για την δράση των Μακεδονομάχων καθώς και για τα ανταρτικά σώματα που έδρασαν στην τότε σκλαβωμένη Μακεδονία την περίοδο 1904- 1908. Ο Συναγωνιστής Ηλίας Λέντζος έκανε λεπτομερή ανάλυση των γεγονότων και της δράσης κάθε Μακεδονομάχου ξεχωριστά και των αντάρτικων σωμάτων.

Η εν λόγω λήψη και προβολή ιστορικών και αδιαμφισβήτητων γεγονότων καταδεικνύει πόσο ανθέλληνες, υποκριτές και προδότες είναι όσοι υποστηρίζουν ότι στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας δεν συμμετείχε ο  γηγενής πληθυσμός, καθώς στο βίντεο προβλήθηκαν Αγωνιστές από όλη την Μακεδονία και  την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών γι ατην Επανάσταση του 1821

Με ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών η ομιλία του συναγωνιστή Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου με θέμα την Επανάσταση της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Εν όψει της Μεγάλης Επετείου της Απελευθέρωσης του Γένους από τον τούρκικο ζυγό, ο συναγωνιστής ξεφύλλισε, σαν ένα βιβλίο με εικόνες, όλα τα συγκλονιστικά Ηρωικά γεγονότα που οδήγησαν στην Εθνική αποτίναξη των σφαγέων τούρκων.

 

Ξεκινώντας από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, ο συναγωνιστής μάς μετέφερε, με μεστό λόγο, την μάχη του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι στις 10 Μαρτίου του 1821, για να προχωρήσει στην συγκέντρωση των Μανιατών στις 17 του ίδιου μήνα, όπου και εμφανίστηκε η πρώτη σημαία του Έθνους, λευκή με έναν μπλε σταυρό στην μέση, και τα λόγια «Νίκη ή Θάνατος» κεντημένα επάνω της. Στις 23 Μαρτίου, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε τους Επαναστάτες στην Πάτρα, και στις 25 Μαρτίου οι Αγωνιστές της Ελευθερίας -από όλη την σκλαβωμένη Ελλάδα- μέσα στην εκκλησία της Αγίας Λαύρας ορκίστηκαν το σύνθημα της Εθνικής Παλιγγενεσίας: Ελευθερία ή Θάνατος. Από εκεί και πέρα οι Ηρωικές σελίδες διαδέχονταν η μια την άλλη, και οι Ηρωικέςμορφές των Ελλήνων Ηρώων αναδύονταν σαν απροσπέλαστα βουνά, για να τσακίσουν τους μογγόλους τυράννους. Ο συναγωνιστής κατάφερε με τρόπο ξεχωριστό να μεταδώσει στους παρευρισκόμενους έναν μοναδικό αγωνιστικό ενθουσιασμό, λέγοντας ότι η μόνη συνέχεια όλων αυτών των  ΗΡΩΩΝ, που έπεσαν για την Ανάσταση του Γένους, οι νέοι και μοναδικοί, αυτή την στιγμή, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της σκλαβωμένης Πατρίδα μας, είμαστε Εμείς, οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, που θα χύσουμε το Αίμα μας για να δούμε και πάλι την Πατρίδα μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Όλοι Εμείς, που έχουμε συνειδητοποιήσει ότι περπατάμε κάτω και δίπλα από σκιές ΓΙΓΑΝΤΩΝ. Αυτές των ΗΡΩΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!

 

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50
Τρίτη Τετάρτη Σάββατο 19:00 – 21:00
210-8235030

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-pellas-hmathias-katerinhs#.UUx3sByePRM#ixzz2OHaILbeG

Exit mobile version