Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin/French Michelin to leave Greece in 1/2014

michelaada

Μετά από 34 χρόνια πορείας, η Michelin Ελλάδας παύει να υφίσταται και θα υπάγεται πλέον σε άλλη εταιρεία της μητρικής στο Βουκουρέστι.

Η γαλλική κορυφαία επιχείρηση στον χώρο των ελαστικών είχε παρουσία αρχικά στη χώρα μας με υποκατάστημα εξαγωγών από το 1950 και ουσιαστικά αποχωρεί από την 1η μέρα του Ιανουαρίου του 2014, καθώς η μητρική επιχείρηση προχωρά σε αναδιαρθρωτικό μηχανισμό.

Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο γενικός διευθυντής των ελαστικών Michelin, Ντείβιντ Τζιν, με επιστολή που απέστειλε στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους, δηλώνοντας πως η οργανωτική αυτή αλλαγή θα εξασφαλίσει τη μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης.

Η Michelin έχει εμπορική παρουσία στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι και το 1969 ως εταιρεία εξαγωγών ελαστικών λειτουργώντας ως υποκατάστημα Αθηνών. Το 1969 ιδρύεται επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στη συνέχεια το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή ως ανώνυμη.

Η εταιρεία Michelin δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την εμπορία ελαστικών για αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες, αγροτικά καθώς και βιομηχανικά-χωματουργικά. Η πολυεθνική απασχολεί 113.400 εργαζομένους στον κόσμο και παράγει 166 εκατομμύρια ελαστικά και 10 εκατομμύρια ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες.

Οι πωλήσεις ανήλθαν το 2012 σε 21,5 δισ. ευρώ, δραστηριοποιείται εμπορικά σε 170 χώρες κι έχει μονάδες παραγωγής σε 18 χώρες.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version