Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυπριακή προδοσία και στο βάθος οι Τούρκοι

bagis_egmen

Η δραματική διεθνής εικόνα της Κύπρου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, έδωσε το έναυσμα στους πάντοτε καιροφυλακτούντες Τούρκους επιβουλείς, να δώσουν το στίγμα τους. Σε ένα ρεσιτάλ αλαζονικής και ηγεμονικής συμπεριφοράς, ο Τούρκος επίτροπος Μπαγίς πρότεινε την υιοθέτηση της τουρκικής λίρας από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπαγίς υποστήριξε τη ως πιθανή λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της Κύπρου, την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση της τουρκικής λίρας, νομίσματος το οποίο χρησιμοποιούν και οι τουρκοκύπριοι. Επιπλέον και υπό την μορφή κινήτρου, η Τουρκία θα μπορούσε να καλύψει το ποσό ύψους 5 δισ. ευρώ, το οποίο προβλέπεται από το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τούρκος επίτροπος προχώρησε και στο δια ταύτα, υπενθυμίζοντας στην κυπριακή κυβέρνηση τη στάση του προέδρου της Ν. Αναστασιάδη, κατά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν. Τη διατήρηση αυτής της στάσης του Κυπρίου προέδρου, φαίνεται να θεωρεί δεδομένη η τουρκική πλευρά, φροντίζοντας να το επαναλαμβάνει διαρκώς και σε ανώτατο επίπεδο.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, θεωρεί πως η ισραηλινή συγνώμη στην Τουρκία για τα γεγονότα του Μαβί Μαρμαρά, θα οδηγήσει σε μια στενότερη τουρκο-ισραηλινή συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, εξέλιξη η οποία θα προκαλούσε την απομόνωση της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ο Μπιρόλ θεωρεί ότι με τη συμβολή του Ισραήλ, η Τουρκία θα καταστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη μεταφορά της ενέργειας, ενώ παράλληλα επανέλαβε την τουρκική αξίωση για την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων γύρω από την Κύπρο, τόσο από την ελληνοκύπριους όσο και από τους τουρκοκύπριους.

Καθίσταται σαφές ότι οι προδοτικές επιλογές των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας, ανοίγουν την όρεξη των ασιατών, οι οποίοι βλέπουν την οικονομική κρίση που μαστίζει τον Ελληνισμό, ως μια χρυσή ευκαιρία υλοποίησης της επιθετικής τους πολιτικής. Η τυφλή υποταγή στις απαιτήσεις της Τρόικα, είναι ως εκ τούτου, μόνον η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη, αφορά την ολοένα και αυξανόμενη εκδήλωση της τουρκικής αμφισβήτησης των ελληνικών και ελληνοκυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kupriakh-prodosia-kai-sto-bathos-oi-tourkoi#.UVSUZRyePRM#ixzz2OrYwOX3U

Exit mobile version