Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλας – Ημαθίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πύργου

014__article

Πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, στην κατάμεστη από φίλους και Συναγωνιστές του Κινήματος αίθουσα, ακόμη μια εκδήλωση της Τ.Ο. Πέλλας-Ημαθίας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Συναγωνιστής και εκπρόσωπος Τύπου του Νομού Ημαθίας Ηλίας Σταύρου,  με μία σύντομη αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στην συνέχεια παρουσίασε τον κεντρικό ομιλητή του Μετώπου Νεολαίας. Θέμα της ομιλίας τον Ηρωικό Αγώνα του 1821 και τον ρόλο που έπαιξαν και τότε οι τοκογλύφοι με τα άσκοπα “δάνεια του αγώνα” που χρέωσαν την χώρα μας.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε μια συνοπτική αναφορά για τις δραματικές καταστάσεις που διαδραματίζονται στην νήσο της Κύπρου. Αναφέρθηκε και στην Εθνική Επέτειο του 1821 και τόνισε ότι και σήμερα πρέπει να θυμόμαστε και να συνεχίσουμε το έργο των Ηρώων προγόνων μας που έπεσαν για την λευτεριά της Πατρίδας μας.

Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής και γραμματέας της Τ.Ο. Πέλλας, Ιωάννης Σαχινίδης, που αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στην πειθαρχεία καθώς και την ιεραρχία του Κινήματος. Η εκδήλωση έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Τ.Ο. Πέλλας – Ημαθίας
Κεντρική πλατεία, Κρύα Βρύση
Σάββατο: 18.00-21.00

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου σε όλη την Δυτική Μακεδονία

Το Έπος των Ελλήνων με την απελευθέρωση της Πατρίδος από τον οθωμανικό ζυγό έχει ως σημείο εκκίνησης την 25η Μαρτίου 1821, ημέρα που επισήμως ξεκίνησε ο Αγώνας για λευτεριά. Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή τίμησε την επέτειο της Παλιγγενεσίας με κατάθεση στεφάνων στα ηρώα και τις πλατείες των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στην πόλη της Καστοριάς, ο Γραμματέας της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Συναγωνιστής Τούφας Στέλιος κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Μακεδονομάχων, εκπροσωπώντας το Κίνημά μας στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργάνωσε η Π.Ε. Καστοριάς.
Στην Φλώρινα, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Φλώρινας, Συναγωνιστής Ρώμας Ευάγγελος κατέθεσε στεφάνι στην κεντρική πλατεία της πόλης, εν μέσω επευφημιών από τους κατοίκους της Φλώρινας.

 

Στην Κοζάνη, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Κοζάνης, Συναγωνιστής Λορίδας Φαίδων παρέστη στην επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη Κοζάνης, τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της Πλατείας Νίκης σε πείσμα των “προοδευτικών” αριστεριστών οι οποίοι με ανακοινώσεις τις προηγούμενες μέρες έχυναν μπολσεβίκικο δηλητήριο και κατηγορούσαν την Π.Ε. Κοζάνης που “τόλμησε” να καλέσει στις εκδηλώσεις μνήμης της 25ης Μαρτίου ένα νομίμως εκπροσωπούμενο κοινοβουλευτικό κόμμα.

 

Την απάντηση την πήραν από το λαό της Κοζάνης που καταδίκασε τα επεισόδια των 10 θλιβερών αναρχικών, οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε την μαθητιώσα νεολαία που εκπροσώπησε περήφανα τα σχολεία της στον Εκκλησιασμό, ούτε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κοζάνης όταν έψελνε το μνημόσυνο υπέρ των Ηρώων, που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία. Στους εκπροσώπους του ΚΚΕ, του Σύριζα και της ΠΟΑΕΑ που αποχώρησαν από την εκδήλωση, τους υπενθυμίζουμε ότι η αριστερά στην Ελλάδα δεν έχει ιστορία, παρά μόνον ποινικό μητρώο. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

Ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις στον Πύργο

Άκρως ελπιδοφόρα ήταν η πρώτη συγκέντρωση στα γραφεία της νεοσύστατης Τ.Ο. Πύργου όπου έδωσαν το παρών δεκάδες φίλοι της Χρυσής Αυγής. Ο Συναγωνιστής Νίκος Κωνσταντίνου ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος επάνω στα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας και τόνισε το νόημα της αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων, που αποτελεί μονόδρομο την ώρα που οι κρατικές δομές διαλύονται από την μνημονιακή λαίλαπα. Παρουσιάστηκαν αναφορικά οι τελευταίες δραστηριότητες του Λαϊκού Συνδέσμου και το νόημα της διαμαρτυρίας μας στο Mega και στο τέλος ακολούθησε διάλογος μεταξύ των παρισταμένων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία κατοίκων της γειτονιάς όπου στεγάζεται η Τοπική μας Οργάνωση.

 

Τ.Ο. ΠΥΡΓΟΥ:

 

Αγ. Γεωργίου και Υψηλάντου
Τετάρτη 10:00-13:00, Πέμπτη και Σάββατο 19:00-21:00

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-pellas-hmathias-dutikhs-makedonias-purgou#.UVYaERyePRM#ixzz2OyJaNdYV

Exit mobile version