Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελεύθεροι κυκλοφορούν οι αλβανοί δολοφόνοι της 25χρονης Ελληνίδας

Ο αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα που απέδρασε πριν από μια εβδομάδα από τις φυλακές Τρικάλων έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας και της φονικής καταδίωξης. Ο 36χρονος κακοποιός κατηγορείται μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, παράνομη οπλοκατοχή και ληστεία κατά συρροή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για τη δολοφονία.
kola1

O αλβανός δραπέτης είχε λάβει τα μέτρα του και δεν είχε ακουμπήσει ούτε την πόρτα, ούτε το τηλέφωνο που κατέστρεψε η συμμορία του κατά την εισβολή της στην ταβέρνα της παλιάς εθνικής οδού. Ωστόσο, όταν ο ιδιοκτήτης κατέρρευσε προκειμένου να καθυστερήσει τους ληστές, ο Κόλα έπιασε ένα μπουκάλι νερό και το έδωσε στη σύζυγο του ιδιοκτήτη για να τον συνεφέρει. Από εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αποτύπωμα, που τελικά ταυτοποιήθηκε με τον κακοποιό. Σε συμπλοκή με τον 36χρονο Μάριο ή Μάρκο ή Μαριάν ή Ενουάρτ ή Ζαν Κόλα ή Κόλια ή Γκόλια έχει σκοτωθεί ακόμη ένας αθώος πολίτης, πριν από τρία χρόνια στον Βύρωνα. Μία μέρα πριν ο Κόλα είχε έρθει αντιμέτωπος με αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο στο Μαρούσι στις 15 Φεβρουαρίου 2010, όπου τους είχε αφοπλίσει. Την επομένη είχε εντοπιστεί ξανά με έναν συνεργό του στον Βύρωνα.

Όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν εγκλωβισμένος, άρχισε να πετάει χειροβομβίδες εναντίον των αστυνομικών. Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 25χρονος υδραυλικός που είχε βγει από ένα κατάστημα, ενώ είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ο συνεργός του Κόλα. Ο 36χρονος παραδόθηκε. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντόπισε τα κλεμμένα όπλα των αστυνομικών που είχε αποσπάσει στο Μαρούσι. Όπως αποδείχθηκε, είχε δραπετεύσει μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας στις 23 Νοεμβρίου του 2009, αφού είχε ακινητοποιήσει τους αστυνομικούς με την απειλή χειροβομβίδας. Ο Κόλα είναι αδίστακτος και πολύ επικίνδυνος κακοποιός, όπως άλλωστε φάνηκε και από το αποτέλεσμα της προχθεσινής συμπλοκής. Μετά την απόδραση των 11 από τα Τρίκαλα, πολλοί είπαν ότι ο «πρωταγωνιστής» της ήταν ο 36χρονος, λόγω… «υψηλών» γνωριμιών στην αλβανική μαφία.

Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναι και ο δεύτερος από τους δολοφόνους της 25χρονης, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τον Αλβανό Ερμάλ ή Λίτορ Λίτα ή Ντρεμπάτα -ένας από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων- δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου εντοπίστηκε στο τζάμι του πίσω αριστερά παραθύρου του τζιπ, που έκλεψαν από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας κατά τη διαφυγή τους και το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στον Σολωμό Κορινθίας.

Το μαύρο τζιπ, που οι δράστες με την απειλή των όπλων είχαν κλέψει από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που είχαν ληστέψει, βρέθηκε χθες εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στον Σολωμό Κορινθίας. Οι ληστές επέλεξαν τους αγροτικούς δρόμους, τους οποίους φαίνεται να γνώριζαν καλά, για να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας. Τελικά εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Το ότι οι δράστες γνώριζαν τόσο καλά την περιοχή οδηγεί τους αξιωματικούς στο συμπέρασμα ότι η «ομάδα υποστήριξης» του Κόλα ανήκουν στην ομάδα των ληστών που πραγματοποιούσε εισβολές στην περιοχή της Κορίνθου, της Αργολίδας και της Τρίπολης. Παρότι οι υπόλοιποι τρεις δεν έχουν ταυτοποιηθεί ως δραπέτες από τα Τρίκαλα, οι αστυνομικοί θεωρούν πως, ακόμη και αν δεν ήταν δραπέτες, πιθανότατα να ανήκουν στην ομάδα εκείνη που πυροβολούσε τους φύλακες, για να μπορέσουν να αποδράσουν οι κρατούμενοι.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eleutheroi-kukloforoun-oi-albanoi-dolofonoi-ths-25chronhs-ellhnidas#.UVmYthyePRM#ixzz2PDoYhIS0

Exit mobile version