Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα σχέδια για μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία στα Βαλκάνια

myslim-peirais__article

Η παροιμία «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι» φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά προσεγγίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η τουρκική επιθετικότητα σε όλους τους τομείς βρίσκεται εν εξελίξει, την ίδια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, κατόπιν των πρόσφατων τουρκικών απαιτήσεων κατά τη συνάντηση των δυο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη.

Τούτη τη φορά, έρχεται η βρετανική εφημερίδα Guardian -η οποία έχει επιδοθεί σε πόλεμο συκοφαντιών και λάσπης κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή- να αναλύσει τις μεθόδους με τις οποίες υλοποιείται το σχέδιο της τουρκικής εισβολής στα Βαλκάνια. Την επιθετική αυτή εξωτερική πολιτική, βαφτίζει η αγγλική εφημερίδα «αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Αντίθετα όμως με την περίοδο εκείνη κατά την οποία η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρέθηκε στο απόγειό της χάρη στις σφαγές των απίστων, σήμερα η ίδια πολιτική επιτυγχάνεται με πιο ειρηνικές μεθόδους. Ουσιαστικά, η νέα οθωμανική πραγματικότητα έρχεται να υλοποιηθεί εμμέσως και με σαφώς ηπιότερο τρόπο.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για μαζικές τουρκικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, με απώτερο στόχο την εγκαθίδρυση μιας τουρκικής οικονομικής ηγεμονίας. Στα πλαίσια αυτά, έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες από πλευράς της Τουρκίας, τόσο απέναντι σε παραδοσιακούς φίλους της στα Βαλκάνια(όπως η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βοσνία), όσο και έναντι παραδοσιακών εχθρών (όπως η Ελλάδα, η Σερβία και η Κροατία). Κατ’ αυτό τον τρόπο, η Τουρκία φροντίζει να αυξήσει έντονα την επιρροή της στην Ευρώπη, σε μια εποχή όπου η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει αν όχι αρνητική, τουλάχιστον στάσιμη.

Οι ίδιοι οι Τούρκοι, δε δείχνουν να ενδιαφέρονται για την απόκρυψη των μύχιων επιδιώξεών τους. «Οι Τούρκοι ηγέτες εργάζονται για την εγκαθίδρυση μίας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ηπιότερης μορφής», δηλώνει ευθαρσώς ο επικεφαλής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu. Η στρατιωτική επιβολή, έχει δώσει τη θέση της στην οθωμανική πολιτιστική επιρροή, σημαντικό ρόλο στην οποία παίζει η τηλεόραση και οι τουρκικές σειρές οι οποίες προβάλλονται στις βαλκανικές χώρες. Την πολιτική τακτική της Τουρκίας, επιβεβαιώνει και ο πρώην πρέσβης της Βοσνίας στην Άγκυρα, ο οποίος παραδέχεται πως «τα Βαλκάνια ήταν πάντοτε η πόρτα της Τουρκίας για την κατάκτηση της Ευρώπης»…

Μονάχα στο χρεοκοπημένο ψευτορωμαίικο η ηγέτιδα τάξη των φιλελεύθερων και μαρξιστών, πολιτικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών παραγόντων, δεν βλέπει (ή καλύτερα παριστάνει πως δεν βλέπει), την οθωμανική πλημμυρίδα η οποία επιστρέφει. Η πάγια πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων περί ελληνοτουρκικής προσέγγισης, ήταν μέχρι πρότινος εθνικά επιζήμια για λόγους ιστορικούς. Σήμερα όμως, καθίσταται όχι απλώς επιζήμια αλλά εξόχως εγκληματική και προδοτική για ένα Έθνος, το οποίο αγωνίζεται απεγνωσμένα για να ξαναβρεί το δρόμο του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-schedia-gia-mia-nea-othwmanikh-autokratoria-sta-balkania#.UV2ITZOePRM#ixzz2PVIb5psl

Exit mobile version