Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μονομελείς (;) οργανώσεις ζητούν ποινικοποίηση των απόψεων της Χρυσής Αυγής

kostis-papaioanou

Λέγεται Κωστής Παπαϊωάννου. Αυτοπροσδιορίζεται ως «Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου». Προφανώς, εκτός από πρόεδρος είναι, ίσως, και το μοναδικό μέλος. Κατά τη γνωστή λαϊκή ρήση, λοιπόν, «δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του»… Με βάση, όμως, την ιδιότητα του αυτήν εμφανίζεται, συχνά-πυκνά, στα διάφορα καθεστωτικά μέσα, προκειμένου να κάνει μονόλογο γύρω από θέματα υποτιθέμενου ρατσισμού, με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να κατέχει μία περίοπτη θέση στα γραπτά και τα λεγόμενα του κυρίου αυτού.

Έτσι, λοιπόν, και στα χθεσινά «Νέα» ο τύπος αυτός δημοσιεύει ένα «βαρυσήμαντο» άρθρο υπό τον τίτλο «Επιτακτική ανάγκη συγκλίσεων. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση του ρατσισμού». Πριν συνεχίσουμε υπάρχουν κάποιες εύγλωτες απορίες: α) Αυτή η (μονοπρόσωπη;) οργάνωση είναι ΜΚΟ; Αν ναι, πληρώνεται από το υστέρημα των Ελλήνων, προκειμένου να κάνει διεθνιστική προπαγάνδα; Β) Πώς τα βγάζει πέρα ο τύπος αυτός; Δηλαδή, πού εργάζεται, πώς κερδίζει το ψωμί του; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε γ) ο «μανιακός» καταδιώκτης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα πρέπει κάποτε να αποβάλλει την θολούρα και την σκοτοδίνη από το όποιο περιεχόμενο του μυαλού του και να καταλάβει ότι αν αυτός, με τις απόψεις του, εκφράζει μόνο τον εαυτό του, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκφράζει πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο. Αυτό το κρατάμε για τη συνέχεια.

Στο άρθρο του αυτός ο κύριος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ «για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» ομιλεί περί της ρατσιστικής βίας. Κάποιος αδαής, γύρω από το περιεχόμενο των απόψεων αυτού του ανθρώπου, ίσως να νόμιζε ότι ομιλώντας για ρατσιστική βία σίγουρα θα εννοούσε την συνεχιζόμενη βία των αλλοδαπών εις βάρος των Ελλήνων. Και, όμως, σε μία πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας, ο Παπαϊωάννου εννοεί το ακριβώς αντίθετο! Συγχαίρει το ΠΑΣΟΚ για τη χυδαία, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πρωτοβουλία να μην αξιοποιούνται οι ψήφοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τη διαμόρφωση πλειοψηφιών στη νομοθετική διαδικασία στη Βουλή. Ταυτόχρονα, όμως, το… μαλώνει» για «το βάρος των διαχρονικών ευθυνών του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή νεοναζιστική ανάφλεξη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι ο κύριος αυτός (ο οποίος θα έπρεπε, δεχόμενος την πραγματικότητα, να μετονομάσει το μόρφωμα του ως «πρόεδρος της αντεθνικής επιτροπής για την ασυδοσία του λαθρομετανάστη» εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Άντε και μερικούς ακόμη «κολλημένους», οι οποίοι εκ του ασφαλούς ομιλούν ανέτως και αναιδώς περί αντιρατσισμού. Έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία (και) αυτός ο περιθωριακός τύπος. Ως μία ποινικοποίηση των ιδεών και των πολιτικών πρακτικών, που δεν του είναι αρεστές. Ό,τι δεν του αρέσει θα το βαφτίζει «ρατσιστική βία» και θα ξεμπερδεύει. Δυστυχώς, γι’ αυτόν και τους πολιτικούς του συμμάχους, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Οι πεποιθήσεις του(ς) είναι αντίθετες προς το λαϊκό  αισθητήριο, παρά τη συστηματική προπαγάνδα τόσων ετών. Γι΄ αυτό και θα αποτύχει όλο το θλιβερό παρεάκι, για μία ακόμη φορά, να αλλάξει την ροή της Ιστορίας προς την επανελληνοποίηση του τόπου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/monomeleis-organwseis-zhtoun-poinikopoihsh-twn-apopsewn-ths-chrushs-aughs#.UV3xl5OePRM#ixzz2PX5vccwD

Exit mobile version