Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «ανάπτυξη» του Σαμαρά με επίσημα στοιχεία

sxesh-samara-me-pinokio__article (2)

«Δικαιώνεται» ακόμη μια φορά η αξιοπιστία( η ποιά;) του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μόλις χθες, μιλώντας στο 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο, οριοθέτησε το τέλος του 2013 ως την απαρχή της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης! Τις αισιόδοξες, πλην απατηλές, εκτιμήσεις του πρωθυπουργού, διέψευσε μια μέρα μετά η Eurostat, η οποία δημοσιοποίησε τον τζίρο της εμπορικής δραστηριότητας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα στοιχεία της Eurostat αφορούν την ελληνική εμπορική δραστηριότητα από το μήνα Σεπτέμβριο μέχρι το μήνα Ιανουάριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή επίδοση.

Σεπτέμβριος 2012: -11,9%
Οκτώβριος 2012: -18,1%
Νοέμβριος 2012: -16,7%
Δεκέμβριος 2012: -8,3%
Ιανουάριος 2013: -16,5%

Αν εξαιρέσει κανείς την ελαφρώς ενισχυμένη εμπορική κίνηση του Δεκεμβρίου(λόγω των χριστουγεννιάτικων εορτών), συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες, διαπιστώνουμε την κατακρήμνιση της εμπορικής δραστηριότητος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Φαινόμενο απόλυτα αναμενόμενο, εξαιτίας της φοροληστρικής επιδρομής της κυβέρνησης στα εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων. Κατά συνέπεια, συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο η καταναλωτική δαπάνη και ως εκ τούτου καταρρέει η εμπορική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Εις ότι αφορά τον μήνα Ιανουάριο, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η επίδοση της ελληνικής εμπορικής δραστηριότητας είναι η χειρότερη, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών, όσο και στις χώρες της ευρωζώνης. Ο δείκτης της εμπορικής δραστηριότητος της Ελλάδος είναι μικρότερος κι από εκείνον της Ισπανίας, η οποία επίσης γνώρισε μεγάλη καμπή στην δραστηριότητα των εμπορικών της επιχειρήσεων, καταγράφοντας μείωση σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο κατά 11,6%. Παρατίθενται παρακάτω, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις χθεσινές εργασίες του 1ου Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, όπου ο «οξυδερκής» πολιτικός, διακρίνει όλα εκείνα τα οποία ο «αφελής» Λαός, αδυνατεί να δει. «Είμαι ο τελευταίος ο οποίος πρόκειται να σφυρίξει “λήξη συναγερμού”. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι ακόμα κρίσιμη. Ξέρω ότι έχουμε ακόμα δυσκολίες μπροστά μας. Δεν προσπαθώ τίποτα να εξωραΐσω. Όμως, μόνο κακόπιστοι δεν βλέπουν ότι το κλίμα, έστω και αργά, αντιστρέφεται. Βασικοί οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, αρχίσαμε να βλέπουμε θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας άφωνο έναν ολόκληρο Λαό.

Η ουσία των αστείων δηλώσεων ενός άφαντου πρωθυπουργού, είναι φυσικά η εξής: η πρωθυπουργική μαριονέτα της Τρόικας δεν πρόκειται ποτέ να σημάνει λήξη συναγερμού, πριν ικανοποιηθεί η αέναη τοκογλυφική δίψα του διεθνούς κεφαλαίου. Μόνο τα σκυλιά του μεταπολιτευτικού Καθεστώτος της αρπαχτής, της μίζας και της απολύτου διαφθοράς βλέπουν ότι το κλίμα αντιστρέφεται. Οι οικονομικοί δείκτες καταρρέουν μαζί με την οικονομική δραστηριότητα, ενώ οι αντίστοιχοι της ανεργίας και της φτώχειας καλπάζουν. Φυσικά, η ελληνική κυβέρνηση των απατεώνων, εισπράττει ως θετικά τα πληρωμένα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, τα οποία βεβαίως γίνονται προκειμένου να εξαπατηθεί ο Ελληνικός Λαός, πασάροντάς του μια κάλπικη «αντιστροφή του αρνητικού κλίματος», ώστε να πάψει να βλέπει στη Χρυσή Αυγή, την ύστατη ελπίδα του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, η τρικομματική του κυβέρνηση και η πολιτική του παράταξη, έχουν το θράσος να ομιλούν για «λήξη συναγερμού». Εκείνο το οποίο λησμονούν όμως, είναι για εκείνους καταδικαστικό: τη λήξη του συναγερμού θα την σημάνει ο Ελληνικός Λαός και το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, όταν λίαν συντόμως η κυβέρνηση των ανδρείκελων μας απαλλάξει από την εθνικά καταστροφική της παρουσία.

Διαβάστε περισσότερα: http://192.184.9.83/~xa/index.php/enimerosi/view/h-anaptujh-tou-samara-me-epishma-stoicheia#.UV7vvpOePRM#ixzz2PbbcM2LH

Exit mobile version