Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διδάγματα από την Ιστορία και το Μύθο [#4]

αντεπίθεση

 

Πολλοί θα ‘χουν ακούσει στον καιρό μας τη λέξη: “σεισάχθεια”. Σείω το  άχθος: σηκώνω το βάρος. Λέξη που τρομοκρατεί σήμερα, τους Παγκόσμιους Τοκογλύφους μα δεν αναφέρεται για να επικαλεστεί σα λύση για το ζοφερό σήμερα.

 

Τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έσωσαν την Αθήνα από την κακοδαιμονία όπου γίνονταν όλο και περισσότεροι σκλάβοι στην προσπάθεια τους να πλουτίσουν δίχως να σέβονται τα Ιερά και Όσια της Φυλής όπως μαρτυρά ο ίδιος ο αρχαίος Σοφός σε ένα από τα ποιήματά του. Ο Σόλων ο Αθηναίος. Απόγονος του τελευταίου βασιλιά της άλλοτε ένδοξης πόλης των Αθηνών, Κόδρου. Ο Σόλων ο Αθηναίος, ένας από τους επτά αρχαίους Έλληνες Σοφούς, μας μαθαίνει πως η “πάλη των τάξεων”, η μη νομική προστασία στοιχειώδους περιουσίας των πολιτών, οι αυστηροί νόμοι και οι τοκογλυφικές φορολογίες φέρνουν την καταστροφή και την παρακμή.

Μα πέρα από τη ρηξικέλευθη θέσπιση Νόμων, που βοήθησαν την πόλη των Αθηνών να ακμάσει, ο Σόλων, είχε βοηθήσει το Λαό των Αθηνών, και σε στρατιωτικά θέματα.
Οι Αθηναίοι είχαν μετά από πολεμικές επιχειρήσεις χάσει από τους Μεγαρείς, το νησί της Σαλαμίνας, που έμελλε να αποτελέσει το πεδίο της ναυμαχίας που έκρινε την Παγκόσμια Ιστορία και που χάρη στο δαιμονικό πνεύμα του Αθηναίου Θεμιστοκλή, νίκησαν οι Έλληνες.

Επειδή οι απώλειες τόσο σε πολίτες όσο και οικονομικά, ήταν πολύ μεγάλες για τους Αθηναίους, είχε απαγορευτεί δια θανάτου η οποιαδήποτε αναφορά στη Σαλαμίνα.
Όμως, ο δαιμόνιος Έλληνας, μην αντέχοντας τη ντροπή και την ταπείνωση, ενορχήστρωσε και εκτέλεσε ένα σχέδιο σε δύο επίπεδα: πολιτικά ώστε τους Αθηναίους να εμπνεύσει και να παρακινήσει σε μάχη αλλά και στρατιωτικά: ξεγελώντας τους Μεγαρείς και παρασύροντάς τους σε παγίδα να καταφέρει σίγουρη νίκη και ανακατάληψη του νησιού.

Ντύθηκε αφρόντιστα, ανακάτεψε τα μαλλιά του και προσποιούνταν τον τρελό στην Αγορά. Άρχισε να απαγγέλλει ένα ποίημα-ελεγεία-που έγραψε με τίτλο: Σαλαμίς. Σώζονται λίγοι μόνο στίχοι. Φλογεροί που πύρωσαν τις καρδιές των Αθηναίων και τους παρακίνησαν στη μάχη.

Ίσομεν εις Σαλαμίνα, μαχησόμενοι περί νήσου ιμερτής χαλεπόν τ’ αίσχος απωσόμενοι

Απόδοση: Πάμε στη Σαλαμίνα, να πολεμήσουμε για το ποθητό νησί και το αίσχος το βαρύ να απωθήσουμε

Αμέσως προχώρησε στην επόμενη φάση του σχεδίου του. Έντυσε, μερικούς φίλους του όπως διασώζει ο Ηρόδοτος, με γυναικεία ρούχα πάνω από τις πανοπλίες τους. Έπειτα, ένας άλλος δικός του άνθρωπος, στάλθηκε για να σπείρει ψευδές ειδήσεις στους Μεγαρείς. Ένας πλήθος ανυπεράσπιστων Αθηναίων γυναικών βρίσκονταν στο ιερό της Δήμητρας, προσφέροντας θυσία στη Θεά. Στο Ναό που είχε στο ακρωτήρι της Κωλιάδος, κοντά στην περιοχή του σημερινού Αγίου Κοσμά. Οι Μεγαρείς, επιρρεπείς στις απολαύσεις, λαχταρώντας την εύκολη λεία και την προσβολή που θα έδιναν στους μισητούς τους γείτονες, επιβιβάστηκαν βιαστικά στα πλοία τους με κατεύθυνση το Ιερό της Θεάς. Όμως, αντί για ανυπεράσπιστες γυναίκες, βρήκαν πάνοπλους Αθηναίους που άρπαξαν τις ζωές τους. Οι Αθηναίοι, παίρνοντας τα πλοία των εχθρών του, απέπλευσαν στη Σαλαμίνα και την ανακατέλαβαν.

Αυτή ήταν άλλη μία ιστορία του Έλληνα Σοφού που δε δίστασε να παραβιάσει το νόμο που επικύρωνε την “εθνική” ταπείνωση επί ποινή θανάτου. Μα με πνεύμα πολεμιστή, δεν είχε σκοπό απλά να πράξει το καθήκον του, αλλά να φέρει εις πέρας με άκρα επιτυχία την Ιερή Αποστολή του. ο Άνδρας, που έδωσε λύση στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, δεν ήταν ένας επαγγελματίας πολιτικός και εραστής αξιωματικών θέσεων, κάτι που μαρτυρά και η επιλογή γι αυτοεξορία επί δέκα συναπτά έτη μετά τις νομοθετικές πράξεις του. Δεν ήταν αριστερός θολοκουλτουριάρης, καχεκτικός συγγραφέας αλλά ένας φλογερός Πατριώτης και δεινός Πολεμιστής και ύστερα Ποιητής και Νομοθέτης.

Έτσι και για μας τους Χρυσαυγίτες. Πριν λίγο παρουσιαζόμασταν ως τρελοί και κοινωνικά αποβράσματα εμπρός σ’ αυτούς που διακαώς επιθυμούν την πολιτική (και φυσική) θανάτωσή μας. Μα οι Πύρινοι Λόγοι που βγαίνουν από τις Καρδιές που Φλέγονται από τη Μεγάλη Ιδέα του Έθνους, τη Μεγάλη Ιδέα για την οποία Αγωνίστηκαν και Θυσιάστηκαν οι Πατέρες μας που γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν μέσα σ’ αυτήν, ξυπνούν και σπάνε τα δεσμά του Λαού μας και του δίνουν τη Δύναμη να Αγωνίζεται για μια Μεγάλη Ελλάδα με Λαϊκή Δικαιοσύνη και Εθνική Κυριαρχία!

 

ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

Exit mobile version