Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1η τελετή μνήμης για τους πεσόντες της δυνάμεως του σταθμού Χωροφυλακής Μαραθώνος

ston_marathona__article

 

40 χρόνια ακατάσχετης, καθεστωτικής και παρακρατικής προπαγάνδας απέναντι στον λαό μας, προκειμένου να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να αποκρύψουν το πιο άρρωστο ίσως κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας, αυτό του συμμοριτοπολέμου, δεν στάθηκαν ικανά να διαγράψουν την ιστορική μνήμη μας. Με αυτά τα λόγια του μέλους της Κ.Ε. και γραμματέα των Τ.Ο. Αν. Αττικής και Σαρωνικού Γ. Παπαγεωργίου, ξεκίνησε η σεμνή τελετή μνήμης για τους πεσόντες χωροφύλακες της δυνάμεως του σταθμού Χωροφυλακής Μαραθώνος.

Για τους χωροφύλακες Ζούμπερη Παύλο, Μπρίνια Ιωάννη, Βαλαή Βασίλειο, Βουτσαδάκη Κωνσταντίνο, Μέντζο Κωνσταντίνο και Καμπιώτη Ευάγγελο, η σημερινή ημέρα ήταν μια μέρα μνήμης και θλίψης. Μνήμης για τον άδικο και αποτρόπαιο χαμό τους απλά και μόνο “επειδή δεν ήθελαν να βγουν στα βουνά, παρέα με τους κομουνιστοσυμμορίτες”, που ΔΕΝ πολεμούσαν για την Ελλάδα, αλλά έκλεβαν και σκότωναν ικανοποιώντας τις ελεεινές ορέξεις τους, και θλίψης γιατί εδώ και πολλά χρόνια αυτή η θυσία είχε μείνει στα αζήτητα.

Πλήρες φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση στο xryshaygh.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/1h-teleth-mnhmhs-gia-tous-pesontes-chwrofulakes-ths-dunamews-tou-stathmou-c#.UWCeJZOePRM#ixzz2PizirnyX

Exit mobile version