Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλας – Ημαθίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Αθηνών

attachments1__article

Όπως κάθε Σάββατο πραγματοποιήθηκε θεματική ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πέλλας-Ημαθίας στην Κρύα Βρύση. Την εκδήλωση άνοιξε ο Συναγωνιστής από την Τ.Ο. Πέλλας, Νικόλαος Μπαμπαλής, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για θέματα που αφορούν σε κανόνες λειτουργίας των γραφείων της Κρύας Βρύσης. Εν συνεχεία στο βήμα προσήλθε ο Συναγωνιστής Ιωάννης Σαχινίδης, Γραμματέας της Τ.Ο. Πέλλας και μέλος της Κ.Ε. του Λαϊκού Συνδέσμου, για μία σύντομη αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Αναφέρθηκε, επίσης, σε σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής από την Ημαθία και μέλος της κεντρικής επιτροπής Πατσαλής Αθανάσιος που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα «Ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. για την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Πατρίδα». Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε με καθαρό και μεστό λόγο στους αγώνες των Ηρώων της ΕΟΚΑ που αγωνίστηκαν με τόλμη και θάρρος εναντίον του βρετανικού ζυγού για την απελευθέρωση της Κύπρου και την ένωση με την Ελλάδα. Η εκδήλωση έληξε με άπαντες -σε στάση προσοχής- να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Τ.Ο. Πέλλας – Ημαθίας
Κεντρική πλατεία Κρύα Βρύση Πέλλας
Σάββατο: 18.00-21.00

Η Χρυσή Αυγή Χαλκιδικής τίμησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ

Η Χρυσή Αυγή Χαλκιδικής τίμησε τον Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και τα Ηρωικά Παλικάρια του που εναντιώθηκαν στην αυτοκρατορία της Αγγλίας και αγωνίστηκαν για τα πάτρια εδάφη της Κύπρου και την πολυπόθητη ένωσή της με την Μητέρα Ελλάδα.

Στα Φυλακισμένα Μνήματα αναπαύονται οι 13 Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., από τους οποίους οι 9 εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στις φυλακές, 3 έπεσαν στο πεδίο της μάχης και 1 πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του σε μάχη. Γνωστές οι θηριωδίες των άγγλων κατακτητών, μεταξύ των άλλων οι κηδείες των Ηρώων Αγωνιστών γίνονταν αμέσως μετά τον απαγχονισμό με μοναδική παρουσία αυτή του ιερέα των φυλακών. Οι συγγενείς των νεκρών μπόρεσαν να επισκεφθούν τους τάφους μόνο μετά το τέλος του Αγώνα. Προς τιμή τους πραγματοποιήθηκε ομιλία, παρουσία δεκάδων συναγωνιστών, στην κεντρική πλατεία της Κασσάνδρειας.

Οι 9 απαγχονισθέντες, όλοι τους ηλικίας 19-24 ετών, είναι:
Απαγχονίστηκαν μαζί στις 10 Μαΐου 1956:
Μιχαήλ Καραολής
Ανδρέας Δημητρίου
Απαγχονίστηκαν μαζί στις 9 Αυγούστου 1956:
Ανδρέας Ζάκος
Ιάκωβος Πατάτσος
Χαρίλαος Μιχαήλ
Απαγχονίστηκαν μαζί στις 21 Σεπτεμβρίου 1956:
Μιχαήλ Κουτσόφτας
Στέλιος Μαυρομάτης
Ανδρέας Παναγίδης
Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957:
Ευαγόρας Παλληκαρίδης
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Τ.Ο. Κιλκίς: Ομιλία με θέμα «ΕΟΚΑ – Η αρχή»
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-pellas-hmathias-chalkidikhs-kilkis-athhnwn#.UWLA-pOePRM#ixzz2PsQcyqru

Exit mobile version