Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άμεση διαγραφή του χρέους προς την Γερμανία: μας οφείλουν, δεν τους χρωστάμε!

SAMAROMERKEL

162 δισ. το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα – η κυβέρνηση των ανδρείκελων σιωπά!

 

Το γεγονός ότι η τριμερής συγκυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κάστα δειλών και υποτακτικών του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα σχετικά με τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων, εξέτασε διεξοδικά τα στοιχεία και κατέληξε πως το σύνολο των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας, ανέρχεται στο ποσό των 162 δισ. ευρώ.

 

Τις πληροφορίες αναφορικά με το εν λόγω πόρισμα, αναδημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, φανερώνοντας τις ανησυχίες του σημερινού γερμανικού κράτους, σχετικά με τις πιθανές ελληνικές απαιτήσεις, τις οποίες βεβαίως, η γερμανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει, θεωρώντας το ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων λήξαν. Η ελληνική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων επεξεργάστηκε 190.000 σελίδες διασκορπισμένες σε διάφορα κρατικά αρχεία, με υλικό το οποίο περιλαμβάνει δικαστικές αποφάσεις, νομοθετικά κείμενα και διακρατικές συμφωνίες, καταλήγοντας σε ένα πόρισμα 80 σελίδων. Σύμφωνα με αυτό, το γερμανικό χρέος έναντι της Ελλάδος ανέρχεται σε 162 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 108 δισ. αφορούν την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων υποδομών της χώρας και τα 54 δισ. το περίφημο κατοχικό δάνειο, της περιόδου 1942-44.

 

Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, το οποίο χαρακτηρίζεται «απόρρητο» βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Εν τούτοις, καθώς μας πληροφορεί το Spiegel, το ζήτημα κρίνεται από την ελληνική κυβέρνηση «ευαίσθητο», διότι δύναται να διαταράξει τις σχέσεις με τον κυριότερο εκ των δανειστών της χρεοκοπημένης μεταπολίτευσηςΜε πολύ απλά λόγια, η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, προχωρά στη συνειδητή επιλογή της σιωπής και απεμπόλησης των ελληνικών διεκδικήσεων, θυσιάζοντας τον Ελληνικό Λαό ωθώντας τον στην φτώχεια και την ανέχεια, προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τον σημαντικότερο των «εταίρων» της, την κυρία Μέρκελ και την κυβέρνησή της.

 

Έχοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση για την κυβέρνηση των υποτακτικών της Αθήνας, το Spiegel αναφέρει πως το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται εν γνώσει ήδη πέραν του υπουργείου των Οικονομικών, τόσο του υπουργείου των Εξωτερικών όσο και του πρωθυπουργού, ο οποίος και θα αποφασίσει το αν και το πότε θα αποκαλυφθεί στην ελληνική κοινή γνώμη. Παρά ταύτα, το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται πως Έλληνας ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος εκμυστηρεύτηκε πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια διαμάχη με το Βερολίνο»! Η Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζει το σύνολο των καταβολών προς τους κατακτητές, βάσει των λογαριασμών τους οποίους τηρούσε. Το χρηματικό ποσό το οποίο αφορά τη Γερμανία ανέρχεται σε 1.617.781.093.648.819 δραχμές και το αντίστοιχο προς την Ιταλία σε 220.479.188.480 δραχμές.

 

Συμφώνως προς το νόμο ο οποίος υπήρχε και αφαιρώντας τα έξοδα κατοχής, το ποσό που έλαβε η Γερμανία ανήρχετο σε 1.530.033.302.528.819 δραχμές, η δε Ιταλία έλαβε το ποσό των 157.053.637.000 δραχμών. Τα ποσά αυτά, έπρεπε με τις συμφωνίες του Μαρτίου και του Δεκεμβρίου του 1942 να επιστραφούν με τη λήξη του πολέμου. Η πρώτη αποτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος με το πέρας του πολέμου, έκανε λόγο για ελληνικές απαιτήσεις έναντι των κατακτητών ύψους 4,5 εκατομμυρίων χρυσών λιρών Αγγλίας.

 

Ιδιαίτερης αξίας χρήζει το γεγονός πως το ύψος των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας, συνεπεία των πολεμικών αποζημιώσεων και των δανείων, τα 162 δηλαδή δισεκατομμύρια ευρώ, αντιστοιχούν στο 80% του σημερινού ΑΕΠ της χώρας. Η διεκδίκηση των δίκαιων ελληνικών αιτημάτων για την καταβολή των αποζημιώσεων, θα απάλλασσε την Ελλάδα από το μεγαλύτερο κομμάτι του σημερινού της χρέους. Κατά πως έχουμε όμως επισημάνει, το μεταπολιτευτικό Καθεστώς υφίσταται προς ζημία του Ελληνικού Έθνους και προς εξυπηρέτηση των παράλογων και παράνομων απαιτήσεων των δανειστών. Ο Λαός μας καλείται να επιλέξει μεταξύ της συνέχισης του μεταπολιτευτικού προτεκτοράτου των ξένων ή της οικοδόμησης ενός ανεξάρτητου και ισχυρού Εθνικού- Λαϊκού Κράτους, το οποίο θα σημάνει την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

 

Ο υποτακτικός της Μέρκελ, Σαμαράς, δεν λέει λέξη για τα δισεκατομμύρια που αποδεδειγμένα μας οφείλουν οι Γερμανοί. Η Χρυσή Αυγή αντιπροτείνει τον συμψηφισμό του εξωτερικού μας χρέους με το κατοχικό δάνειο, ώστε να κοπεί η φόρα σε όσους ορέγονται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο και στοχεύουν στη διάλυση της οικονομίας μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/162-dis-to-chreos-ths-germanias-pros-thn-ellada-h-kubernhsh-twn-andreikelwn#.UWLyC5OePRM#ixzz2PtJcG1sv

 

 

Exit mobile version