Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηράκλειο Κρήτης: Κάτοικοι απαιτούν παρέμβαση της Χρυσής Αυγής για τις παράνομες κεραίες

festou37_09__article

Στην Χρυσή Αυγή απευθύνθηκε μερίδα κατοίκων της λεωφόρου Παπαναστασίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ζητώντας παρέμβαση για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα κτηρίου της περιοχής. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν στην τοπική οργάνωση του Λαϊκού Συνδέσμου ότι η κεραία έχει προκάλυψη καμινάδας, ενώ είναι σαφές ότι ο νόμος απαγορεύει την τοποθέτηση κεραίας σε απόσταση μικρότερη των 300 μ. από σχολεία, γηροκομεία και ναούς.

 

Η Τ.Ο Ηρακλείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων περιοχής της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας της εγκατάστασης, με…προκάλυψη καμινάδας, κεραίας κινητής τηλεφωνίας της vodafone, σε ταράτσα κτηρίου, επί της οδού Παπαναστασίου 28Α ιδιοκτησίας της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Μεταξά. Όπως καταγγέλθηκε από μέλη επιτροπής κατοίκων που επισκέφθηκε για τον σκοπό αυτό τα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαγορεύει την τοποθέτηση κεραίας σε απόσταση μικρότερη των 300 μ. από σχολεία, γηροκομεία και ναούς (εντός της οριζόμενης απόστασης ευρίσκονται ένα σχολείο, ένας παιδικός σταθμός και ένας ναός), ο εν λόγω επιχειρηματίας ανταπάντησε στην επιτροπή κατοίκων …υπενθυμίζοντας ποιος είναι… Μας ενημέρωσαν μάλιστα ότι η μείωση της εν λόγω απόστασης από 400 σε 300 μέτρα έγινε επί κυβερνήσεως Πικραμμένου. Οι κάτοικοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά με τη γνωστή ταχύτητα της τελευταίας δεν έχουν ελπίδες διότι όπως μας ενημέρωσαν, η τοποθέτηση έχει γίνει εδώ και δέκα πέντε ημέρες και το ζήτημα που αναφύεται είναι ότι έχει αποκτηθεί… προσωρινή άδεια, γεγονός που αποκλείει την δυνατότητα ασφαλιστικών μέτρων, ακόμη και αν κινηθούν εντός της προθεσμίας των σαράντα ημερών, για την τυπικά προσωρινή απομάκρυνση της κεραίας μέχρις οριστικής εκδικάσεως της υπόθεσης. Η Τ.Ο. Ηρακλείου, ευρισκόμενη σε άμεση επαφή με την Επιτροπή κατοίκων, παρακολουθεί, συλλέγοντας στοιχεία, στενά την υπόθεση. ”

 

Χρυσή Αυγή – Περιφέρεια Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/hrakleio-krhths-katoikoi-apaitoun-parembash-ths-chrushs-aughs-gia-tis-paran#.UWMvIZOePRM#ixzz2PuKzfhK1

 

 

Exit mobile version