Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εγκληματική αμέλεια για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού

υποβρύχιο

Η αδιαφορία που δείχνει η κυβερνητική τρόικα εσωτερικού, με τις συνεχείς οικονομικές περικοπές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητα τους που  έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνεται επικίνδυνη για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των στελεχών που τις απαρτίζουν.

Στη προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε για τις συστοιχίες μπαταριών των υποβρυχίων Τ-209 που έχουν υπερβεί, όχι απλώς το όριο ζωής τους, αλλά ξεπερνούν το διπλάσιο και όπως δηλώνουν οι Αξιωματικοί και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος, επειδή δεν γνωρίζουν πως θα συμπεριφερθούν οι ληγμένες συστοιχίες μπαταριών, όταν ο χρόνο ζωής τους είναι 60 μήνες και αυτές έχουν ξεπεράσει τους 130 τουλάχιστον. Με δεδομένο ότι οι μπαταρίες αποτελούν όχι μόνο το βασικότερο μέσο προώσεως του υποβρυχίου, όταν βρίσκεται σε κατάδυση, αλλά και πηγή ενέργειας που εξασφαλίζει όλες τις λειτουργίες εντός του σκάφους και κατά συνέπεια την εργασία και τη διαβίωση του πληρώματος του. Μάλιστα σε πρόσφατο τεχνικό έλεγχο διαπιστώθηκαν απαρχές διαβρώσεων στους πόλους, γεγονός που θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση εκλύσεως υδρογόνου, για την υγεία του πληρώματος.

Η προμήθεια τους είχε υπογραφεί, αλλά η τριμερής συγκυβέρνηση πιστή στις επιταγές των δανειστών δεν προχώρησε στη προμήθεια των μπαταριών.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι πως οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εχέγγυο ασφαλείας της Πατρίδας μας και το ηθικό των στελεχών αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας πρέπει να είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/egklhmatikh-ameleia-gia-ta-upobruchia-tou-polemikou-nautikou#.UWUrfpOePRM#ixzz2Q393SScx

Exit mobile version