ΤΟ ΜΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Τάς λεωφόρους μή βαδίζεις
Πυθαγόρας
Έστεκε ώρα πολλή συλλογισμένος. Έπιανε να νυχτώνει και εκείνος κάθονταν ακόμα στο βράχο. Το σούρουπο, μιαν ανεξήγητη μελαγχολία, κυρίευε την ψυχή του. Ένας ανείπωτος φόβος, θέριευε γύρω του. Οι δυο γυναίκες στέκονταν υπομονετικά μπρος του. Η μία απλά και σεμνά ντυμένη δίχως κοσμήματα. Η άλλη φανταχτερά ντυμένη, με λαμπερά ενώτια και ένα εκτυφλωτικό περιδέραιο. Την πρώτη την έλεγαν Αρετή. Τη δεύτερη, οι εχθροί της την αποκαλούσαν Κακία.
Η Αρετή του υποσχέθηκε πως αν βαδίσει το δύσβατο και σκληροτράχηλο μονοπάτι που θα του δείξει, θα ανταμειφθεί με Πόνο. Μόχθο. Βίο. Αγώνα ενάντια σε θηρία με αλλόκοτη όψη και δράκους φαρμακερούς και αμέτρητους εχθρούς. ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ.
Η Κακία του χαμογέλασε μόλις η Αρετή τέλειωσε τη ρήση της. Του μίλησε γλυκά, καλοσυνάτα και αρκετά. Ο δικός της ο δρόμος, δεν απαιτούσε θυσίες. Δεν ήταν δύσβατος, ούτε μοναχικός. Αν χρησιμοποιούσε τη Δύναμη του, όπως αυτή τον πρόσταζε, θα είχε πολυτελή και άνετη ζωή. Όλοι οι Θνητοί θα επιθυμούν τη φιλία του μα κείνου ο καλύτερος φίλος θα είναι ο Πλούτος.
Ο Νέος, αφού σκέφτηκε επέλεξε το Μονοπάτι της Αρετής. Το Μονοπάτι της Τιμής και του Αίματος και έλαβε την προειδοποίηση από τη Θεά Αθηνά, πως το τραχύ αυτό μονοπάτι, έχει πολλές διεξόδους προς τη λεωφόρο της Κακίας.
Με τούτο τον ποιητικό τρόπο, σκηνοθέτησαν για να διδάξουν παραστατικά οι αρχαίοι Πατέρες το Μύθο του Ηρακλή, του Μεγαλύτερου Ήρωα των Ελλήνων που έχοντας επίγνωση της Γενιάς και του Πεπρωμένου του τον ακολούθησε μέχρι το Τέλος. Ολόκληρη η Μυθολογία, διδάσκει πως η Υστεροφημία είναι αποτέλεσμα των Πράξεων και των Λόγων σου. Είτε γιατίεξυψώθηκαν στον Όλυμπο, είτε γιατί καταρρίφθηκαν στα Τάταρτα.
Ο Μέγας Ηρακλής, από το ακρωτήρι Ταίναρο, κατέβηκε στο Βασίλειο του Άδη προκειμένου να εκτελέσει τον 12ο Άθλο: να αιχμαλωτίσει τον Τρικέφαλο Κύνα του Άδη, Φύλακα του Βασιλείου των Σκιών, τον Κέρβερο.
Σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές ο Ηρακλής επιχείρησε κάποια καταδρομική ενέργεια στην Ήπειρο όπου βασίλευε ένας πολύ σκληρός βασιλιάς με το όνομα Αηδωνέας. Λόγω της σκληρότητάς του και λόγω του ότι υπήρχαν πολλά λατομεία-κάτεργα στο βασίλειό του, τον προσφωνούσαν Άδη. Ο ίδιος είχε ονομάσει τη γυναίκα του Περσεφόνη και το σκύλο του που ήταν Μολοσσός της Ηπείρου, Κέρβερο για να μεγαλώσει τη φήμη του της σκληρότητας του και της ομοιότητάς του με το Βασιλιά των Νεκρών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο Ηρακλής απελευθέρωσε τον Ήρωα Θησέα, που είχε αιχμαλωτιστεί κατά την απόπειρα αρπαγής της “Περσεφόνης” μαζί με τον επιστήθιο φίλο του το βασιλιά των Λαπιθών Πειρίθου που είχε μάλλον αποβιώσει.
Ως λοιπόν, ο Διόσκουρος Ηρακλής, ο Γενάρχης των Λακεδαιμόνιων, έτσι και ο Εθνικιστής, Τρανών Προγόνων Ιχνηλάτης, πρέπει να συλλογίζεται ώστε να βαδίζει πάντα στο δύσβατο Μονοπάτι της Αρετής.
Μα, όπως μας λέει ο Πλούταρχος:
ΕΙΣ ΑΝΗΡ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΕΠΕΤΑΤΤΕ ΛΕΟΝΤΑΣ ΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΚΑΠΡΟΥΣ ΔΙΩΚΕΙΝ ΚΑΙ ΣΟΒΕΙΝΟΡΝΙΘΑΣ ΙΝΑ ΜΗ ΣΧΟΛΑΖΗ ΤΟΙΣ ΜΕΙΖΟΣΙ ΠΕΡΙΙΩΝ ΑΝΤΑΙΟΥΣ ΚΟΛΑΖΕΙΝ ΚΑΙ ΒΟΥΣΙΡΙΔΑΣΠΑΥΕΙΝ ΜΙΑΙΦΟΝΟΥΝΤΑΣ
Απόδοση: Ένας άνδρας υβριστής τον διέταζε να σκοτώνει λιοντάρια και να καταδιώκει αγριογούρουνα και να απομακρύνει όρνεα για να μην έχει χρόνο να καταπιάνεται με τα μείζονα πράγματα και τους Ανταίους να να τιμωρεί και τους Βουσίριδες να παύσουν να κάνουν μιερούς φόνους.
Να μη λησμονούμε λοιπόν το σύγχρονο Ευρυσθέα. Τα θρασύδειλα ανδρείκελα που προσπαθούν να μας κρατήσουν μακριά από τη διακυβέρνηση, όπως το Αρχέτυπό τους που προσπαθούσε να κρατάει μακριά από το θρόνο τον Ηρακλή αποσκοπώντας να τον εξοντώσει. Με διάφορες μεθόδους και σχέδια. Από τις απαρχές που μας έστελναν ορδές εγκληματιών να μας εξοντώσουν, τρομοκράτες με βόμβες, δουλικούς υπάλληλους αστυνομικούς διευθυντές σε συνδυασμό τώρα με προδότες πολιτικούς να μας απειλούν με νομικές διώξεις μάταια προσπαθώντας να μας σπρώξουν στο περιθώριο.
Μα αντίθετα με τον Ευρυσθέα και τους Μιμητές του, εμείς θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ήρωα και των Ελλήνων που ακολούθησαν τον Ηρωικό Τρόπο Ζωής του. Όπως ο Μίλων, ο Θεαγένης, ο Πολυδάμας, ο Μέγας Αλέξανδρος. Μαχόμενοι αέναα και ακούραστα αμέτρητες στρατιές σκοτεινών εχθρών και τέρατα εως του κόσμου τα πέρατα.
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΣ