Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τράπεζες και κυβέρνηση ληστεύουν συστηματικά τον Ελληνικό Λαό

evb909_samaras_athna_772_1363959799034.limghandler__article

 

Η Χρυσή Αυγή έχει πολλές φορές καταγγείλει το αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής, όπως και το σχέδιο που κρύβεται πίσω από αυτήν. Ένα σχέδιο που αποσκοπεί όχι στην «δημοσιονομική εξυγίανση» και την «αύξηση της ανταγωνιστικότητας», όπως περίτεχνα λένε οι πολιτικάντηδες, αλλά στην υφαρπαγή του φυσικού πλούτου της Πατρίδας μας και το πούλημα του Λαού μας στα μεταμοντέρνα σκλαβοπάζαρα της Μέρκελ, του Σόιμπλε και των «περιούσιων» hedge funds που ξαφνικά γίναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μία έκθεση της Moody’s έρχεται να καταδείξει και από άλλη πηγή – πλην των «κακών φασιστών» που «δεν έχουν θέσεις» – την αλήθεια γύρω από το ζητούμενο.

Ως γνωστόν ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους, το οποίο πληρώνει με το αίμα του ο Ελληνικός Λαός, σχετίζεται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», δηλαδή τα δάνεια που δεν υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα ποσά των ανακεφαλαιοποιήσεων. Όταν μιλάμε για τα «κόκκινα δάνεια» θα πρέπει να έχουμε τρία πράγματα κατά νου. Πρώτον τα πάσης φύσεως λαμόγια που σε συνεργασία με τις τράπεζες πήραν υπέρογκα ποσά και εξαφανίστηκαν με τα λεφτά. Δεύτερον τα δάνεια εκατομμυρίων από τα κόμματα της αμαρτίας. Και τρίτον τον απλό Έλληνα, ο οποίος πήρε ένα δάνειο με νόμιμο τρόπο, προκειμένου να αγοράσει ένα σπίτι ή να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση του.

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις με τα λαμόγια και τα κόμματα – όχι ότι το πρώτο δεν εσωκλείεται στο δεύτερο και τούμπαλιν – η κυβέρνηση μερίμνησε ήδη νομοθετώντας για τα κόμματα και αμνηστεύοντας εδώ και χρόνια τα λαμόγια. Όμως για την τελευταία περίπτωση του απλού Έλληνα που έχει ένα δάνειο, επέβαλλε την μνημονιακή πολιτική που ουσιαστικά του απαγορεύει να εξυπηρετήσει τις βασικές του ανάγκες, πόσο μάλλον το δάνειο του, που «τρέχει».

Η έκθεση της Moody’s, λοιπόν, λέει το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σύμφωνα με την δήλωση των ελληνικών τραπεζών θα φτάσουν το 30% στο τέλος του έτους, ενώ για το 2014 αναμένεται να φτάσουν έως και το 40%. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι παρά το γεγονός της συνεχούς χρηματοδότησης του τραπεζικού τομέα από το κράτος και εις βάρος του κράτους και των Ελλήνων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα οδηγήσουν σε νέα ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης, την οποία και πάλι θα πληρώσει ο Λαός με δυσβάσταχτα μέτρα.

Αυτό που δεν μας λέει η Moody’s είναι ότι δεδομένου ότι η ρευστότητα που παρέχεται στις τράπεζες παραμένει αποκλειστικά και μόνο στις τράπεζες, έχει δημιουργηθεί ένας ιδιάζων χρηματοπιστωτικός μηχανισμός που λειτουργεί σαν σκούπα. Η ικανότητα του Λαού να πληρώνει συνεχώς μειώνεται μέσω των πάσης φύσεως φορολογιών και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Παράλληλα οι τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης φέρνουν όλο και περισσότερα μέτρα, γεγονός που όπως είπαμε καθιστά αναγκαία την περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση τους. Έτσι όχι μόνο ληστεύουν από τον Λαό το εισόδημα του, αλλά και ποινικοποιούν την ιδιοκτησία κάθε είδους, αφού αυτή είναι ή θα γίνει αντικείμενο περαιτέρω φορολόγησης.

Έτσι κατορθώνουν ένα διπλό κτύπημα κατά της Ελληνικής Οικονομίας και του Ελληνικού Λαού, αφού νεκρώνουν ταυτοχρόνως και την οικονομία και τον Λαό, ο οποίος κάθεται και περιμένει την «ανάπτυξη» που του έχει υποσχεθεί ο Σαμαράς.

Μόνη διέξοδος η θέση της Χρυσής Αυγής για το μνημόνιο και το χρέος:

Καταγγελία του Μνημονίου και διαγραφή του παράνομου χρέους η μόνη διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία

Το Μνημόνιο απεδείχθη περίτρανα καταστροφικό, προκάλεσε ανεπανόρθωτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, επέφερε δραματική συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας (το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.) και εκτίναξη των χρεών σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα (180% του ΑΕΠ για το 2013 σύμφωνα με τις πλέον ευνοϊκές προβλέψεις). Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην θέση της περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, σε αντίθεση με την αριστερά που για ψηφοθηρικούς λόγους χρησιμοποιεί πλέον την μνημονιακή ορολογία περί… «επαναδιαπραγματεύσεως».

Το κόστος ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα είναι ολέθριο για την παγκόσμια οικονομία.  Στο επερχόμενο ντόμινο  θα ακολουθούσε άμεσα η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ η μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα άγγιζε τα 17 τρισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020 και ολόκληρος ο πλανήτης θα βυθιζόταν σε ύφεση. Η απειλή της βίαιης αποπομπής της χώρας μας από το ευρώ λοιπόν είναι ανύπαρκτη, καθώς οι συνέπειές της είναι μη διαχειρίσιμες από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα. Αυτό παραδέχονται όλοι οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας, με πιο σημαντικές τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, που αναφέρει ρητά ότι: «αν πέσει η Ελλάδα, πέφτει και η Γερμανία». Το παραπάνω γεγονός είναι ένα τεράστιο όπλο για την ελληνική πλευρά, που μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Η Χρυσή Αυγή προτείνει άμεση καταγγελία του Μνημονίου, απαλλαγή της οικονομίας μας από τις θλιβερές του επιπτώσεις και συνολική διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονη σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί ακόμη και κράτη «μπανανίες» της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Ισημερινός. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, διότι έτσι θα προκύψει και το ποιοι έλαβαν τις μίζες και το μαύρο χρήμα. Πρωτίστως όμως θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/trapezes-kai-kubernhsh-lhsteuoun-susthmatika-ton-ellhniko-lao#.UWwENrWePRM#ixzz2QXVj7omx

Exit mobile version