Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τσιπραλέκος στα βήματα του Φον Αντωνάκη – Από την κατάργηση στην αναστολή του μνημονίου

tsipras_farao__article

 

Με… ελαφρά πηδηματάκια την κάνει ο Τσιπραλέκος από τη θέση για κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων (και μάλιστα μ’ έναν νόμο, τον πρώτο της μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ), βαδίζοντας στα χνάρια του… Φον Αντωνάκη, που κι αυτός στην αρχή ήταν σφόδρα… αντιμνημονιακός.Έτσι, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Τσιπραλέκος τοποθετήθηκε κατ’ αρχάς υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ: «Επιλογή μας δεν είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Επιλογή μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Λίγο αργότερα, έριξε τη… μπόμπα της «αναστολής» του Μνημονίου: «Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας». Για όποιον γνωρίζει απλά ελληνικά, είναι προφανές ότι είναι τελείως άλλο πράγμα η «αναστολή» κι άλλο η κατάργηση ή η ακύρωση του Μνημονίου, για την οποία μιλούσε παλαιότερα Τέλος, ο Τσιπραλέκος δεσμεύτηκε για «αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου 2011».

Κι εδώ υπάρχει καραμπινάτη υπαναχώρηση. Διότι, σε παλαιότερες τοποθετήσεις του, αφενός μεν αναφερόταν στους μισθούς γενικά κι όχι όπως τώρα μόνον στο κατώτατο μισθό και αφετέρου υποσχόταν αποκατάσταση των μισθών στα επίπεδα του 2009, στην προ κρίσης περίοδο. Τεράστια η διαφορά, λοιπόν! Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως όσο πλησιάζει στην εξουσία το συνονθύλευμα, τόσο απομακρύνεται από τις παλιές θέσεις του και προσαρμόζεται με τη μνημονιακή δυστυχία. Όπως ακριβώς έπραξε ο… Φον Αντωνάκης!

Εθνικισμός.net

Economist: Σαμαράς και Τσίπρας δήλωσαν υποταγή στους διεθνείς τοκογλύφους

Ο Σαμαράς συνεχίζει τα ψέμματα και την κοροϊδία εις βάρος ενός ολόκληρου λαού που υποφέρει. Φως στην άκρη του τούνελ θα φανεί μόνο όταν η Ελλάς απαλλαγεί από το άθλιο πολιτικό κατεστημένο. Μόνο με μία αληθινά εθνική ηγεσία, που θα αντισταθεί στις επιθέσεις των τοκογλύφων, θα εκμεταλλευθεί τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και θα προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα για παραγωγική εργασία.

Νέα εντυπωσιακή κωλοτούμπα από τον πρόεδρο του Σύριζα

Ο Τσίπρας δήλωσε για πολλοστή φορά την υποταγή του στους διεθνείς τοκογλύφους, αμέσως μετά τις επικύψεις του στους εγχώριους καναλάρχες και εργολάβους. Με ύφος δουλοπρεπές εγγυήθηκε στους δυνάστες της χώρας ότι θα σεβαστεί την άθλια, ανθελληνική τους πολιτική. Η καταγγελία του μνημονίου υπήρξε μία ψευδής προεκλογική εξαγγελία που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ από το “νέο ΠΑΣΟΚ” του Σύριζα. Ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί την απάτη, γι’ αυτό και στρέφεται μαζικά προς την Χρυσή Αυγή, το μοναδικό ανεξάρτητο πολιτικό Κίνημα, τη μοναδική δύναμη εθνικής αντίστασης ενάντια στους τοκογλύφους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-tsipralekos-sta-bhmata-tou-fon-antwnakh-apo-thn-katarghsh-sthn-anastolh-t#.UW6BR6LwmCg#ixzz2QiY2BKo7

Exit mobile version