Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα πληρώνουμε τα… έργα Σημίτη – 163 εκατ. ευρώ γλίτωσε η Hochtief από το Ελληνικό Δημόσιο

simitis-euro__article

 

Ένας από τους εθνικούς ολετήρες, ο Κώστας Σημίτης μπορεί να αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση στην πολιτική ζωή της χώρας, απ’ ότι φαίνεται όμως οι συνέπειες από την άφρονα και καταστροφική διακυβέρνηση του συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Ελλάδα. Έτσι, την στιγμή που οι Έλληνες μεροκαματιάρηδες ταλαιπωρούνται από το ΦΠΑ, απαλλάσσεται από την αντίστοιχη καταβολή η γερμανική εταιρία Hochtief μετά την δικαίωσή της χθες στο Διεθνές Δικαστήριο του Λονδίνου, από την υποχρέωση να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ, αλλά και πρόστιμο προσαυξήσεων, συνολικού ύψους 163 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από υποχρεώσεις της στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα! Αυτό συνέβη γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει κατά την υπογραφή της σύμβασης τα συμφέροντα της γερμανικής εταιρίας. Η σύμβαση αυτή υπεγράφη το 1996, την χρονιά δηλαδή που ο Σημίτης ανήλθε στην εξουσία, και σ’ αυτήν αναφερόταν ρητά ότι το Λονδίνο (το “Βρετανικό Δίκαιο” δηλαδή ) είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επίλυση διαφορών που αφορούν το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Έτσι , το συγκεκριμένο διαιτητικό  δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του αυτή, με την οποία έκρινε ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δεν οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο τον καταλογισθέν ΦΠΑ και μαζί τα ποσά των επιβληθέντων πρόσθετων φόρων, κρίνοντας παράνομες τις εκδοθείσες και τις σχετικές Πράξεις Καταλογισμού. Αποτέλεσμα της χθεσινής απόφασης ήταν η Hochtief να βγάλει από χθες το “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τη λίστα των προς πώληση αεροδρομίων, διότι όπως εκτιμά η Deutsche Bank η αξία του θα ξεπεράσει τα επόμενα χρόνια τα 1,2 δισ. ευρώ!

Το παρασκήνιο για την κατασκευή του αεροδρομίου είναι κι αυτό περίεργο, καθώς η χρηματοδότηση του έγινε τόσο  από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το Ελληνικό Δημόσιο. Ήταν, μάλιστα, το μεγαλύτερο και πιο θεαματικό προεκλογικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Είναι, επίσης, κοινό μυστικό στις Βρυξέλες ότι η ανάθεση του αεροδρομίου στην γερμανική εταιρία Hochtief, σε βάρος γαλλικής εταιρίας που επίσης το διεκδικούσε, προωθήθηκε συστηματικά από το σύνολο των τότε επιτρόπων. Ιδιαίτερα δε, από την αρμόδια επίτροπο χρηματοδοτήσεων της Ε.Ε. Βουλφ Ματίες, του οποίου διευθυντής ήταν ο σημερινός διορισμένος από την Μέρκελ ύπατος στην Αθήνα, Χορστ Ράινχενμπαχ! Ακολουθώντας κανείς τον μίτο της Αριάδνης θα βγει από τον λαβύρινθο της αμάθειας και της παραπληροφόρησης και τότε θα διαπιστώσει, αηδιασμένος, συνδέσεις προσώπων, ντόπιων και ξένων, χθεσινών και σημερινών, τα οποία έδρασαν και συνεχίζουν να δρουν εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων.

Χρυσή Αυγή για να επιστραφούν τα κλεμμένα και να μπουν οι κλέφτες φυλακή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-shmiths-ekane-plates-se-germanikh-etairia-gia-mh-katabolh-fpa#.UW8VN7WePRM#ixzz2Ql71aZx6

Exit mobile version