Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρυσή Αυγή για το δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας

deh-euro__article

 

Όπως είναι γνωστό η Δ.Ε.Η. ανακοίνωσε ορισμένες κινήσεις για την διευκόλυνση της αποπληρωμής των λογαριασμών από καταναλωτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Χαρακτηριστικά, προχωρά στη θέσπιση άτοκων μηνιαίων δόσεων οι οποίες θα ξεκινούν από το 25% του συνήθους λογαριασμού χωρίς το τέλος ακινήτων και σε αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης κατά τη χειμερινή περίοδο στις ίδιες κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε όσους καταναλωτές εξαρτώνται από μηχανικά μέσα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα είναι απολύτως ανεπαρκή για την ανακούφιση των χιλιάδων καταναλωτών που εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης και αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Την ίδια στιγμή που μεγαλοεπιχειρηματίες, κόμματα αλλά και δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν τεράστια ποσά στη Δ.Ε.Η. και εξακολουθούν προκλητικά να μην αποπληρώνουν τα χρέη τους, ο μέσος Έλληνας πολίτης-θύμα της φορομπηχτικής πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης θα πρέπει να συμβιβαστεί με λίγα ψίχουλα «βοήθειας» και να συνεχίσει να πληρώνει το επαχθές «χαράτσι» μέσω τη Δ.Ε.Η..

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τόσο μέσα στην Βουλή, με ερωτήσεις, με επίκαιρες ερωτήσεις, αλλά και με παρεμβάσεις στα γραφεία της ΔΕΗ κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου η πολιτική του μνημονίου και οι επιμέρους πτυχές της να πάψουν να υφίστανται. Αγωνιζόμαστε ώστε η Δ.Ε.Η. να πάψει να αποτελεί φοροεισπρακτικό μηχανισμό, να θεσπίσει προσιτό κοστολόγιο για την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και να διευρύνει τον κύκλο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Απαιτούμε άμεσα την αποπληρωμή των χρωστούμενων στη Δ.Ε.Η. από τους νταβατζήδες της οικονομικής ζωής του τόπου και τις πολιτικές μαριονέτες τους, τα κόμματα του φιλελεύθερου και αριστερού κατεστημένου. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα δημόσιο αγαθό πρώτης ανάγκης που θα πρέπει να απολαμβάνει ο ελληνικός Λαός σε προσιτές τιμές από μία εθνική υπηρεσία ηλεκτρισμού που θα μεριμνά για τα συμφέροντά του και για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για κάθε Έλληνα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/deh#.UXEiHrWePRM#ixzz2QuClezsm

Exit mobile version