Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διάπλαση των Παίδων – 3ος κύκλος

diaplasis-3os-stiki__article

 

To  Σάββατο στα γραφεία της Τ.Ο Ανατ. Αττικής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 3ος κύκλος μαθημάτων της «Διάπλασης των Παίδων». Η απήχηση του προγράμματος είναι άκρως ενθαρρυντική καθώς, και αυτήν την φορά, 20 και πλέον παιδιά παρευρέθησαν με τους γονείς τους.

Η παιδαγωγός του Κινήματος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία των παιδικών παιχνιδιών στην Αρχαία Ελλάδα και την θέση του παιδιού στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, κάθε μια με τον αρχηγό της, και έμαθαν πώς καλλιεργείται η ευγενής άμιλλα, διάβασαν σε απλά Αρχαία Ελληνικά αποσπάσματα από τον Πλάτωνα και τον Πλούταρχο και παρακολούθησαν βίντεο για την εκπαίδευση των νέων και την σημαντικότητά της στην εν γένει κοινωνική τους υπόσταση. Στην συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι των κρυμμένων λέξεων σε Αρχαία Ελληνική διάλεκτο και συνέθεσαν κείμενο για το ποιος εθεωρείτο «ενάρετος νέος» στην Αρχαία Αθήνα. Έκπληξη του μαθήματος ήταν η κατασκευή ξύλινου γιο-γιο από τα παιδιά και η διακόσμηση του με μαιάνδρους, όπως ακριβώς στην Αρχαιότητα! Τέλος, δεν έλειψε το καθιερωμένο κέρασμα και τα παιδιά, με ενθουσιασμό, ανανέωσαν το ραντεβού τους με την Αρχαία Ιστορία και τον Πολιτισμό των ένδοξων Προγόνων μας.

Η Χρυσή Αυγή, πιστή σε αυτά που πρεσβεύει, εναποθέτει το Μέλλον του Έθνους στα Ελληνόπουλα που μετέχουν της πραγματικής Ελληνικής Παιδείας. Στην κατάπτυστη και οργανωμένη προσπάθεια αφελληνισμού των Ελλήνων μαθητών, του πλέον ελπιδοφόρου στοιχείου της Πατρίδας μας, από τους εθελόδουλους εκπαιδευτικούς του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος,  η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι πάντα ένα ανάχωμα στα όποια άθλια σχέδια τους!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/diaplash-twn-paidwn-3os-kuklos#.UXFOAaLwmCg#ixzz2QuxpXQbZ

Exit mobile version